Home Vakantie landen in Europa Turkije Handige reistips voor uw vakantie in Belek

Handige reistips voor uw vakantie in Belek

DELEN

Belek is schilderachtig gelegen aan de turquoise Middellandse Zee, omgeven door bossen met geurige pijnbomen, dennen en eucalyptusbomen. Het is vooral populair bij toeristen die op zoek zijn naar rust en ontspanning en willen genieten van het prachtige landschap van de Turkse Rivera.

Belek staat vooral bekend om zijn prachtige locatie midden in de natuur. Het nationale park Koprulu canyon is een goed voorbeeld van de bescherming van de natuur rond Belek. Hier wonen in het midden van het natuurlijke bos talrijke exotische soorten. Een paar gemarkeerde paden leiden door het bos van oude pijnbomen. Natuurreservaat Köprülü Canyon is absoluut de moeite waard voor buiten- en natuurliefhebbers, waar zeldzame vogels en reptielen hun huis hebben. De Kursunlu-waterval is ingebed in een natuurgebied met enkele wandelpaden, waar je jezelf kunt onderdompelen in de prachtige natuur en dieren met geluk kunt bekijken. Een speciaal hoogtepunt van een Belek reis is de zogenaamde Garden of Tolerance. Het prachtige park zal de uitwisseling van religies bevorderen. Zo is er naast een moskee ook een kerk en een synagoge. Direct in Belek is er een moderne fontein, die ook bezocht kan worden. Elke zaterdag is er een markt bij de fontein op het aangrenzende plein. Hier kunt u niet alleen alledaagse artikelen en vers voedsel uit de regio kopen, maar ook een van de andere souvenirs. Voor gezinnen is een bezoek aan het Dolfinarium in Antalya centrum een absoluut hoogtepunt voor de vakantie. Naast shows met dolfijnen wordt hier iets bijzonders aangeboden: zwemmen met dolfijnen, een droom van veel mensen.
De wereld van de oudheid wordt het best verkend op een dagtocht naar Aspendos. In de opgravingslocatie is onder andere een goed bewaard gebleven theater, waarin nog steeds hedendaagse theatervoorstellingen plaatsvinden. De oude site van Syllion kan ook snel worden bereikt vanuit Belek en beschikt over imposante vondsten. Sportfans krijgen niet alleen hun geld via de goed ontwikkelde watersportinfrastructuur. Er zijn ook verschillende golfbanen in de buurt.

De mooiste stranden rond de kustplaats Belek
Rust en vrede zijn te vinden op een reis naar Belek aan een van de vele prachtige zandstranden in de omgeving, die meerdere keren zijn bekroond voor hun natuurlijke schoonheid en kristalhelder water.

De bruine zandstrand van Belek is bereikbaar via het Beach Park Belek. Hier vinden bezoekers niet alleen voldoende parkeergelegenheid, maar ook een ligstoel en parasolverhuur, restaurants en snackkraampjes. Op het strand kunt u jetskiën en paragliden, duiken en een boottocht maken met bananen. Maar ook windsurfen is mogelijk. Belek Beach is vooral populair bij gezinnen, omdat het een groot scala aan recreatieve activiteiten biedt en het strandgedeelte wordt bewaakt door strandwachten.

Het kilometerslange zandstrand grenst in het oosten aan een riviermonding van het Bogazkent-strand. Dit strand is ook goed ontwikkeld en biedt een breed scala aan watersporten voor uw Belek vakantie, zoals zeilen en windsurfen. Het westelijke deel van het strand is een natuurlijk, uitgestrekt duinlandschap. Hier vinden niet alleen de strandbezoekers voldoende ruimte en rust om te ontspannen, ’s nachts komen zeeschildpadden aan land en leggen ze hun eieren.

Andere populaire en mooie stranden zijn het Kumköy strand, het Evrenseki-strand en het zijstrand. Deze zandstranden schitteren in het typische voor de Turkse Rivera gouden bruine tint en zijn goed ontwikkeld en worden als netjes en schoon beschouwd.

Eten en drinken in Belek
In aanvulling op tal van restaurants met internationale keuken vindt u op een vakantie Belek vele plaatsen waar u uzelf kunt onderdompelen in de wereld van de Turkse keuken. De lokale bevolking met lokale gerechten wordt meestal Lokant genoemd. Populaire voorgerechten in de omgeving zijn gefrituurde stukjes lever en een duik van yoghurt, komkommer en kruiden. Het hoofdgerecht bestaat uit schapen, rundvlees of gevogelte, dat wordt bereid als een biefstuk, spies of gebraden vlees. Maar visgerechten staan ook vaak op het menu in Belek. Vooral zwaardvis, roodbaars, garnalen en inktvis worden direct na het vangen vers bereid. Het bijgerecht voor vlees- en visgerechten bestaat uit groenten en rijst of aardappelen.

Het weer in belek
Belek wordt gekenmerkt door een mild klimaat. De zomers zijn warm met temperaturen rond de 30 °C en zelfs in de wintermaanden is het meestal mild rond de 10 ° tot 15 ° Celsius. Regen valt in de zomer zo goed als helemaal niet, alleen in de winter, vooral in december regent het. Als u van de zee wilt genieten, reist u tijdens de zomermaanden tussen juni en september naar het Turkse kustplaatsje. Aangezien het in de zomer erg warm kan zijn, is een Belek-reis in de lente- en herfstmaanden de moeite waard voor degenen die de bezienswaardigheden en de omgeving willen verkennen.

DELEN