Home Vakantie landen in America Verenigde Staten van Amerika 10x de mooiste nationale parken van Amerika

10x de mooiste nationale parken van Amerika

45
0
DELEN
10x de mooiste nationale parken van Amerika

Staat een reis naar Amerika echt nog op jouw bucketlist? Dat is niet gek, want Amerika heeft een hoop te bieden. Van de mooiste kustgebieden en steden tot de mooiste nationale parken: in Amerika is genoeg te beleven. Ben jij dol op de natuur en houd je ervan om nieuwe dingen te bewonderen? Dan is het echt een aanrader om een van de nationale parken van Amerika te bezoeken. Benieuwd naar de 10 mooiste nationale parken van Amerika? Wij zetten het voor je op een rij!

Yellowstone National Park

Een van de mooiste en grootste nationale parken van Amerika is het Yellowstone National Park. Het park is gelegen in de staten Wyoming, Montana en Idaho. In dit nationale park kun je honderden warmwaterbronnen en talloze geisers zien. De meest bekende geiser in dit park is Old Faithful. Deze geiser staat erom bekend dat het om het halfuur een straal van wel 30 meter in de lucht spuit. Dit is echter lang niet alles wat je in het Yellowstone National Park kunt bewonderen. Een andere hele populaire bezienswaardigheid van dit park is de grootste vulkaankrater van de wereld: de Yellowstonecaldera. Dit park is gelegen op een vulkanische vlakte. De meren en rivieren zijn hier prachtig en ook kun je hier genieten van wildlife. Verbaas je dan ook niet als je onderweg grizzlyberen, bizons, elanden en grijze wolven tegenkomt.

Bryce Canyon National Park

Een van de mooiste nationale parken van Amerika is ook het Bryce Canyon National Park. Dit park is gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah. In dit park kun je eindeloos genieten van de meest prachtige rotsformaties. Het is een echte aanrader om te kiezen voor een wandeling door de vallei. Bovendien heeft dit nationale park talloze schitterende uitzichtpunten, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Grand Canyon National Park

Een park dat ook zeker in dit rijtje thuishoort, is het Grand Canyon National Park. Het park is gelegen in de staat Arizona en is ook goed te bereiken vanuit de stad Las Vegas. Het landschap in dit park wordt ook wel beschouwd als een van de indrukwekkendste natuurverschijnselen ter wereld. Een bekende mogelijkheid om dit park te bewonderen is aan de hand van een helikoptervlucht.

Yosemite National park

Een van de mooiste en populairste parken van Amerika is het Yosemite National Park. Dit park is gelegen in de buurt van San Francisco. Als je een echte liefhebber bent van natuur, ben je in dit nationale park helemaal op de juiste plaats. Je bewondert hier de mooiste watervallen, hoge bergpieken, meren, diepe valleien en talloze diersoorten. Als je hier bent, is het aan te raden om in ieder geval de Half Dome (bekendste rots) en Yosemite Valley (meest bezochte vallei) te bekijken.

Zion Natonial Park

Dit park is gelegen in de staat Utah en is zeker een bezoekje waard. Je kunt hier namelijk van alles bewonderen. Van rotsen tot canyons en van groene bossen tot woestijnachtige vlaktes: in het Zion National Park kun je het allemaal zien.

Everglades National Park

Everglades

Het is zeker een van de mooiste parken van Amerika: het Everglades National park. Dit is het bekendste natuurpark van Florida.Hier kun je de ondiepe moeras- en mangrovewateren verkennen, vogelsoorten spotten en is de kans groot dat je hier alligators ziet. Om optimaal van dit park te genieten, is het een aanrader om dit te doen door middel van een airboat. Op deze manier maak je een mooie tocht waarbij je de highlights van dit park kunt bewonderen.

Arches National Park

Het Arches National Park, gelegen in de staat Utah, is ook zeker het benoemen waard. Hier kun je de bekende rotsbogen en grootste zandsteenbogen ter wereld vinden. Je kunt door dit park heerlijk wandelen en genieten van de tofste imposante formaties. Als je in dit park bent, is het zeker aan te raden om het park ook vanaf een uitzichtpunt te bekijken.

Glacier National Park

Het Glacier National park, gelegen in de staat Montana, is een onderdeel van de bekende Rocky Mountains. In dit nationale park vind je vooral veel gletsjers, maar er zijn ook talloze adembenemende uitzichtpunten. In dit park kun je autoritten maken, maar je kunt er ook voor kiezen om dit park te voet te bezoeken. In ieder geval zal je in dit park helemaal één zijn met de natuur en hier optimaal van kunnen genieten.

Grand Teton National Park

Dit park is iets minder populair, maar zeker wel het benoemen waard: het Grand Teton National Park. Dit park is gelegen in de staat Wyoming en is onderdeel van de bekende Rocky Mountains. Als je in dit park bent, zal je onder de indruk zijn van de hoge berg van het park: de gelijknamige Grand Teton. Deze berg is totaal maar liefst 4197 meter hoog.

Olympic National Park

Een heel bijzonder park in Amerika is het Olympic National park. Dit park is gelegen in het noordwesten van de Verenigde Staten, in de staat Washington. Het Olympic National Park staat bekend om de toffe combinatie van regenwoud, kust- en berglandschappen. Dit park is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Zou jij graag een van deze mooie nationale parken willen bezoeken? Als je naar Amerika reist, is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van een ESTA. Het is dus verstandig dat wanneer je een reis naar Amerika op de planning hebt staan, je kiest voor een ESTA aanvragen. Dit geldt voor het hele gezelschap, iedere persoon dient apart een ESTA aan te vragen. Aan de aanvraag hiervan zitten wel ESTA kosten verbonden.

Houd bovendien rekening met het reisadvies Verenigde Staten Van Amerika voordat je een reis maakt. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan het namelijk zo zijn dat het niet verantwoord is om de reis te maken op jouw geplande datum. Het is dus goed om dit vooraf even te checken.