Home Blog 3 tips voor het voorbereiden van je wintersportvakantie

3 tips voor het voorbereiden van je wintersportvakantie

43
0
DELEN
Autoverzekering

Ga je dit jaar voor het eerst op wintersport? Dan kun je ongetwijfeld niet wachten tot het zo ver is. Daarom begin je misschien al ruim van tevoren met het treffen van voorbereidingen. Dit is alleen maar goed, want de kans dat je iets vergeet neemt hierdoor af. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je niet overal aan denkt als het je eerste wintersport is. Daarom bieden wij je de helpende hand. In deze tekst zetten we namelijk 3 tips voor het voorbereiden van je wintersportvakantie op een rijtje.

1. Weet wat je bij je moet hebben

Mensen die al jarenlang op wintersport gaan, weten precies wat zij allemaal mee moeten nemen. Als beginnende wintersporter vind je het misschien lastig om keuzes te maken. Neem in ieder geval alle benodigdheden voor op de piste mee. Vergeet daarnaast ook niet om voldoende kleding mee te nemen voor buiten de piste.

Naast de spullen die je tijdens het skiën of snowboarden gebruikt, moet je ook aan andere dingen denken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je weet wat er verplicht in je auto moet liggen in het land waar je wintersportvakantie viert. In sommige landen is het bijvoorbeeld verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben. En zo kunnen er nog meer regels en wetten zijn waarmee je te maken kunt krijgen in het land waar je op wintersport gaat.

2. Gebruik een dakkoffer

De meeste mensen die op wintersport gaan, reizen per auto. Niet gek, want in dat geval kun je meer meenemen dan wanneer je bijvoorbeeld met het vliegtuig gaat. Als je met je gezin op wintersport gaat, is er mogelijk te weinig ruimte om alles mee te nemen. Een dakkoffer biedt in dat geval uitkomst. Er zijn ook speciale skikoffers te koop. Hierin kun je ski’s en snowboards opbergen. Dit is vooral handig als je ze niet in de auto kwijt kunt.

3. Sluit een reisverzekering af

Een reisverzekering afsluiten is niet verplicht als je op wintersport gaat, maar het is wel verstandig. Met deze verzekering ben je op wintersportvakantie namelijk goed verzekerd. Dit is overigens alleen het geval als je een speciale reisverzekering voor wintersport afsluit. Wintersport valt namelijk niet onder de standaarddekking van verzekeraars. Vul je een standaard reisverzekering aan met de module wintersport? Dan ben je ook op wintersportvakantie verzekerd voor persoonlijke hulp, medische kosten en personenschade. Reden genoeg om eerst uit te zoeken of je goed verzekerd bent voordat je aan je wintersportvakantie begint.