Home Blog 4 redenen waarom Australië een must-visit is voor elke reiziger

4 redenen waarom Australië een must-visit is voor elke reiziger

52
0
DELEN
4 redenen waarom Australië een must-visit is voor elke reiziger

Australia, down under matey! Het is even vliegen, maar dan heb je ook wat. De beste vliegreis naar Australië heb je trouwens binnen een handomdraai gevonden! Australië is één van de mooiste landen die je kunt bezoeken en, als je er nog niet bent geweest, volgen hieronder wat redenen waarom je snel je koffers moet pakken! 

1. De wildernis met al haar flora en fauna

Van vriendelijke koala’s en kangoeroes in het Daintree Rainforest in Queensland tot pinguïns die langs de stranden van Victoria marcheren, Australië biedt fantastische ervaringen met dieren in het wild die nergens anders te vinden zijn. We wachten vaak op het perfecte moment in ons leven om wereldreizen als deze te maken, maar is dat wel terecht? Waar wachten we nu écht op? En heb je al wel eens eerder onderzocht wat de mogelijkheden zijn? Het zou zomaar kunnen dat je dit fantastische plan al veel eerder uit kunt voeren dan je zelf zou denken. Begin met een budget, indien nodig een spaarplan en ga ervoor! 

2. Avontuurlijke activiteiten

Avontuurlijke activiteiten

Australië zit vol met avontuurlijke activiteiten; dat het soms zelfs voelt als een overdaad aan opties! Beklim torenhoge zandduinen bovenop kamelen op Fraser Island, verken ondergrondse grottenstelsels vol fossielen in verschillende soorten grotten of snorkel rond koraalriffen vol met kleurrijke vissen. Je keuzes zijn eindeloos als je op avontuur gaat! En dan hebben we het natuurlijk nog niet eens gehad over surfen. Surfers paradise, Australia here we come! Het is dan ook aan te raden om je ideale reis naar Australië samen te stellen met een professional, kies bijvoorbeeld voor reizen met TravelEssence

3. Heerlijke eetgelegenheden

Australiërs weten absoluut hoe ze goed moeten eten. De eetcultuur is geschikt voor iedereen, van bistro’s aan het strand met verse zeevruchten tot moderne restaurants die de moderne Australische keuken serveren naast favoriete oude klassiekers. Niet te vergeten; de originele wijnen gemaakt door wijnboeren. Let’s go! 

4. Adembenemend landschap

Als je voor echte vrijheid gaat, is het aan te raden om een busje te huren, een surfplank mee te nemen, en zien waar je uitkomt. Zorg voor voldoende voorraad, want het kan op een avontuur als dit best goed voorkomen dat je dagen geen ander mens tegenkomt. Dit kunnen we ons in Nederland bijna niet voorstellen, maar er is nog zoveel stuk land in de wereld waar de mens maar een klein wezen blijkt te zijn. Kortom, een ervaring die je nooit zal vergeten.