5 Beste Bestemmingen Voor Een Workation Op Blote Voeten

5 Beste Bestemmingen Voor Een Workation Op Blote Voeten

Stel je eens voor dat je met je laptop op schoot op een hagelwit strand zit, omringd door ruisende palmbomen en exotische vogelgeluiden. Af en toe nip je van een Virgin Margarita, want je bent tenslotte hard aan het werk. Vergeleken met de kantoortuin waar je misschien aan gewend bent, klinkt het als een utopie. Toch zijn er veel mensen die het al aandurfden om deze droom waar te maken en als digitale nomade zijn gaan leven. Overweeg jij ook om deze avontuurlijke stap te zetten? Dan zijn dit de beste bestemmingen waar je het hagelwitte zand tussen je tenen kunt voelen.

Half werk

Een workation is een combinatie tussen werk en vakantie. Dankzij het internet kunnen we tegenwoordig veel werk verrichten op afstand. Je kunt vanuit huis werken, maar je kunt net zo goed kiezen voor een of ander paradijselijk oord. Maar voordat je enthousiast je vlucht boekt en je laptop inpakt, moet je natuurlijk wel de nodige voorbereidingen treffen. Check of je paspoort nog geldig is en of je een visum nodig hebt om er te mogen werken. Zorg dat je lichtbepakt bent en neem geen waardevolle spullen mee. Je laptop en je smartphone zul je waarschijnlijk wel nodig hebben als je wilt kunnen werken.

En een veilige internetverbinding. Omdat je op je workation hoogstwaarschijnlijk gebruik zult maken van openbare netwerken, is een VPN sterk aan te raden. Installeer het als app of als browserextensie op je laptop. En voorzie ook je telefoon van VPN iPhone of Android. Zo blijven al je belangrijke werkbestanden goed beveiligd tegen hackers. Regel een fijn, nieuw thuis voor de goudvissen. Laat familie en vrienden weten wat je reisplannen zijn en hoe ze je kunnen bereiken. Bel de huisarts op om na te vragen welke vaccinaties je eventueel nodig hebt. En hou er rekening mee dat in sommige landen nog steeds coronamaatregelen gelden. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Hagelwitte stranden

Als je aan digitale nomades vraagt wat de beste bestemming is voor een workation, komt Bali het vaakst naar voren. Op de tweede en derde plaats staan de Malediven en Mexico. Niet zo verwonderlijk, want op al deze plekken vind je hagelwitte stranden en palmbomen.

1. Bali

De vriendelijke bevolking, goede internetvoorzieningen en lage kosten voor levensonderhoud maken Bali tot het meest aantrekkelijke land voor een workation. Je kunt makkelijk rondreizen over de diverse eilanden en de kans is groot dat je snel kennismaakt met andere digitale nomades. Met een visum mag je 60 dagen in Indonesië blijven. Dit visum kun je nog drie keer met 30 dagen verlengen.  Wel heb je een sponsorbrief nodig voor het aanvragen van een visum.

2. Malediven

De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan. Alles wat je hier ziet, kan zo op een ansichtkaart. Dankzij de uitstekende wifi-dekking kun je de mooie plaatjes natuurlijk ook delen op Instagram. Veel plaatselijke resorts zijn goed ingesteld op digitale nomades en bieden zelfs een speciaal workationpakket aan. Een visum is 30 dagen geldig. Wil je langer blijven, dan moet je een werkvisum aanvragen.

3. Mexico

Als je eenmaal de Mexicaanse zon hebt ervaren, wil je waarschijnlijk nooit meer terug. Dat vinden ze in Mexico helemaal niet erg, want ze zijn uitermate coulant met visa. Met een werkvisum mag je 180 dagen in Mexico wonen en werken. Wie langer wil blijven, kan een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen. Deze is een jaar geldig en kan daarna verlengd worden met drie jaar. Als je op zoek bent naar stranden en een bruisend uitgaansleven, dan is Playa del Carmen je go-to-adres. Wil je liever rust en uitgebreid surfen? Breng dan zeker een bezoek aan Puerto Escondido.

4. Thailand

Thailand wordt geroemd om haar gastvrijheid en trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Als je de grote massa wilt vermijden, wijk je het best uit naar Phuket. Met stranden, bergen en regenwouden ben je altijd verzekerd van spectaculaire uitzichten. De internetdekking is goed en je vindt er veel fijne resorts en restaurants. Na een intensieve werkdag kun je stoom afblazen in de gezellige uitgaansgebieden.

5. Antigua en Barbuda

Deze kleine eilandenstaat in de Caraïbische Zee kun je met recht een paradijs noemen. Wie op zoek is naar prachtige natuur, watersporten en rust is hier ongetwijfeld op het juiste adres. In je vrije tijd kun je er fantastisch snorkelen, zeilen en surfen. Ook vind je genoeg vertier in St John’s, de hoofdstad van Antigua. Sinds drie jaar is het mogelijk om een speciaal visum voor afstandswerkers aan te vragen. Je mag daarmee twee jaar in deze eilandenstaat wonen en werken.