Home Bestemmingen 5 dingen om te weten als je naar Qatar reist voor het...

5 dingen om te weten als je naar Qatar reist voor het WK

28
0
DELEN

Het WK voetbal dit jaar is een enorm evenement. Als je kaartjes hebt weten te bemachtigen dan behoor je tot de uitverkorene. Qatar is een geweldig land, maar er zijn wel bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden als je Qatar een bezoek bent. We hebben alles wat je moet weten als je een wedstrijd gaat bijwonen bij het WK voetbal voor je op een rijtje gezet!

Hayya Card

Ten eerste, is er om de druk op de vliegvelden en horeca te verminderen, een speciaal visum gecreëerd voor tijdens het WK. Tijdens het WK mag je namelijk niet zonder reden naar Qatar vliegen. Dit is alleen mogelijk als je het WK wilt bijwonen. Het is dan ook van belang dat je ruim op tijd de Hayya Card aanvraagt. Zo weet je zeker dat je geen problemen ervaart tijdens het reizen.

Corona maatregelen

Daarnaast is het ook van belang om rekening te houden met de corona maatregelen. Zo zul je een negatieve PCR test moeten kunnen laten zien voordat je vertrekt. Een antigeen sneltest met resultaten van maximaal 24 uur is ook goed. Denk er dus aan dat je dit voor elkaar hebt wanneer je gaat reizen. Dit is natuurlijk iets dat je altijd in de gaten moet houden als het gaat om verschillende vakantielanden!

Regelgeving

Een andere tip is om je wat in te lezen in de regels en gebruiken in Qatar. Het land verschilt qua normen en waarden nogal met die van Nederland. Let bijvoorbeeld op waar je alcohol nuttigt, dit is in veel gevallen niet geoorloofd. Daarnaast raden we je aan om niet te wedden in Qatar, wil je weten waarom? Lees hier meer.. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn wanneer je vertrekt.

Rial

In Qatar wordt er betaald met de rial (QAR). Het is daarom van belang om vooraf even te informeren naar de mogelijkheid om te pinnen in het buitenland. Zo voorkom je dat je geen geld kunt opnemen. Daarnaast kun je bij de meeste plekken wel betalen met een creditcard of een visacard. In de stadions kun je betalen met een visa kaart of contant geld. Houd hier dus rekening mee!

Respecteer de cultuur

Daarnaast is het van belang om de cultuur in Qatar te respecteren. Je bent te gast, het is dan ook niet beleefd om naar mensen te staren. Een bezoek aan Qatar is natuurlijk een hele ervaring, hou hier dus rekening mee.