5 tips bij het inrichten van je camper voor je trip door Europa

5 tips bij het inrichten van je camper voor je trip door Europa

Ga je binnenkort rondreizen door Europa met de camper? Dan ga je een geweldige tijd tegemoet! Een vakantie met de camper is ideaal wanneer je optimale vrijheid wilt ervaren. Maar voordat het zover is zijn er voorbereidingen om te treffen. Zoals de inrichting van je camper. Het wordt namelijk echt je huisje voor een langere periode; je wilt het daarom natuurlijk wel knus maken…

Denk aan sfeervolle verlichting door het ophangen van verschillende soorten lampen, mooie schilderijtjes of groene planten. Inspiratie nodig? Bekijk dan snel onze 5 tips voor het inrichten van je camper:

1. Stel prioriteiten

Hoe graag je misschien ook heel veel spullen zou willen meenemen tijdens je campervakantie; het is en blijft een camper. En de ruimte hiervan is beperkt. Daarom is het belangrijk om prioriteiten te stellen als het gaat om de inrichting van je tijdelijke huis. Bepaal welke spullen of meubels onmisbaar zijn en zet die als eerste op je lijstje. Hierna kun je gaan nadenken over andere dingen die eventueel nog bij het interieur zouden passen.

2. Laat je inspireren

Het is soms lastig om zelf een beeld in je hoofd te vormen over hoe je het precies wilt hebben. Laat je daarom inspireren door anderen. Denk aan reizigers die hun camperleven met de wereld delen via Instagram, ideeën op Pinterest, woonbladen etc. Vaak kom je dan veel toffe dingen tegen, waar je zelf nooit aan zou hebben gedacht. Uiteindelijk kun je het alsnog helemaal op je eigen manier doen. Dat is een van de vele voordelen van een vakantie met de camper!

3. Maak het persoonlijk

Hoewel een praktische inrichting fijn is tijdens het reizen met een camper, moet er ook een personal touch aanzitten. Op deze manier wordt het reizen nóg fijner en voelt het echt een beetje als thuis. Voeg daarom altijd iets persoonlijks toe aan de inrichting. Zoals je favoriete fotolijstjes, een gezellige lavalamp of andere verlichting,  je lievelingsplant etc.

4. Richt flexibel in

Als je voor een lange tijd gaat reizen met je camper, is het verstandig om flexibel in te richten. Dat wil zeggen; zorg ervoor dat bepaalde items niet vaststaan, maar dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Op deze manier kun je gaandeweg nog eens wat wisselen, mocht de eerdere opstelling niet voldoen. Ga dus het liefst geen spullen vastschroeven of lijmen als het niet perse hoeft. Zo blijf je lekker flexibel.

Lees ook: op campingvakantie in eigen land en doe inspiratie op voor je volgende reis!

5. Test het uit

Dit lijkt misschien onzin, maar echt; test de inrichting van je camper uit voordat je vertrekt. Ga bijvoorbeeld een paar weken of dagen van tevoren een stukje rijden om te ervaren hoe het voelt. Vaak voel of zie je dan meteen of de inrichting naar je zin is of dat er misschien wat dingen veranderd moeten worden.

Maak onderweg een keer wat klaar in de keuken, ga naar de wc, doe alsof je uit bed komt etc. Wanneer je het idee hebt dat er nog dingen missen kun je deze alsnog toevoegen. En andersom geldt hetzelfde. Als je eenmaal onderweg bent is het een ander verhaal…

Kortom; er komt nog best wat kijken bij de inrichting van je camper. Maar met deze tips in je broekzak wordt het hopelijk een stuk gemakkelijker. Goede reis!