Acht redenen waarom je een canal tour in Amsterdam moet doen

Amsterdam is een prachtige stad met veel te zien en te doen. Een van de beste manieren om de stad te ontdekken is door een canal tour te doen. In deze blog geven we acht redenen waarom je een canal tour in Amsterdam zou moeten doen. Van het unieke uitzicht op de grachtenpanden en bruggen tot de kans om de rijke geschiedenis van Amsterdam te leren kennen. Of je nu een toerist bent of een inwoner van Amsterdam, een canal tour is een geweldige manier om de stad te ontdekken en te genieten!

1.Een uniek uitzicht met een canal tour in Amsterdam

Een canal tour in Amsterdam biedt een uniek uitzicht op de stad. Vanaf het water kun je de prachtige grachtenpanden en bruggen van dichtbij bekijken, terwijl je tegelijkertijd de drukte van de stad even ontvlucht. De grachten zijn een van de meest iconische kenmerken van Amsterdam en tijdens een canal tour krijg je de kans om deze van dichtbij te bekijken. Je zult versteld staan van de architectuur en de sfeer van de grachtenpanden. De indrukwekkende bruggen die de grachten overspannen, geven een bijzondere en historische sfeer aan de stad. 

2. Leer meer over de Hollandse geschiedenis

Tijdens een canal tour krijg je de kans om de rijke geschiedenis van Amsterdam te leren kennen. Veel gidsen geven interessante feiten en verhalen over de stad en haar bewoners, waardoor je een dieper begrip krijgt van de cultuur en de ontwikkeling van Amsterdam. Je zult bijvoorbeeld ontdekken waarom de grachten in de 17e eeuw gegraven werden en hoe deze grachten veranderden tot een belangrijk onderdeel van het economische en culturele leven van de stad.

3.Geniet van de rust en ontspanning

Een canal tour in Amsterdam is een perfecte manier om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Je kunt rustig zitten en genieten van het uitzicht terwijl je langs de grachten vaart. De boten zijn meestal elektrisch en zijn daarom rustig en maken geen lawaai, zodat je kunt genieten van de omgeving zonder afgeleid te worden. Tijdens de tour kun je de drukte van de stad achter je laten en even ontspannen terwijl je geniet van het uitzicht op de grachten en de prachtige panden. Je kunt ook genieten van een hapje en een drankje aan boord afhankelijk van de arrangementen die je kiest, terwijl je de stad van een andere kant bekijkt.

4. Fotograferen tijdens een canal tour in Amsterdam

Naast de bekende gebouwen en monumenten zijn er nog veel meer prachtige plekken in Amsterdam die perfect zijn voor fotografie, en veel van deze plekken zijn alleen vanaf het water te zien. Tijdens een canal tour in Amsterdam kun je langs veel van deze plekken varen en unieke foto’s maken. Zoals bijvoorbeeld de bekende Magere Brug, een van de meest iconische bruggen van Amsterdam, die alleen vanaf het water te zien is. Ook kun je foto’s maken van de prachtige grachtenpanden of het historische hart van de stad. Een canal tour geeft je de kans om de stad van een andere kant te bekijken en unieke foto’s te maken die je later kunt delen met vrienden en familie.

5. Voor ieder wat wils

Daarbij is de ene canal tour de andere niet. Zo kun je kiezen uit publieke tours, privé tours en zelfs romantische avondtours. Er is voor ieder wat wils. Publieke tours zijn een geweldige manier om de stad te verkennen. Voor degenen die liever een meer exclusieve ervaring willen, zijn er privé tours beschikbaar. Hierbij kun je samen met je gezelschap een tour boeken met een privégids. Daarnaast zijn er ook romantische avondtours beschikbaar, waarbij je de stad kunt bekijken bij zonsondergang en kunt varen langs verlichte grachtenpanden, met een glas wijn of een biertje. 

6. In weer en wind

Een canal tour in Amsterdam is daarbij een geweldige activiteit voor als het regent. De boten zijn vaak overdekt of kunnen overdekt worden, dus je hoeft je geen zorgen te maken over regen of felle zon. Zo kun je ook bij minder goed weer de stad ontdekken en genieten van de tour. Veel boten zijn ook voorzien van verwarming, zodat je zelfs in koudere maanden comfortabel kunt genieten tijdens de tour. Dit maakt een canal tour een geweldige keuze voor elk seizoen!

7.Gidsen met lokale kennis

Veel gidsen van de canal tours in Amsterdam zijn inwoner van de hoofdstad en hebben daardoor jarenlange ervaring met de stad. Zij kunnen je veel interessante verhalen en feiten vertellen over de geschiedenis en cultuur van Amsterdam. Zij kennen de weg in de stad, de geschiedenis van de panden, bruggen, oude gebouwen en veel meer. Zo kun je een dieper inzicht krijgen in de stad, de geschiedenis en cultuur die Amsterdam zo uniek maakt. 

8.Een canal tour in Amsterdam is een uniek cadeau

Een canal tour in Amsterdam is tenslotte een uniek cadeau voor vrienden of familie die de stad bezoeken. Het is een geweldige manier om de stad te ontdekken en tegelijkertijd een ontspannen tijd te hebben. Een canal tour biedt een unieke ervaring die ze nooit zullen vergeten. Van het unieke uitzicht op de grachtenpanden en bruggen tot de kans om de rijke geschiedenis van Amsterdam te leren kennen. Dit cadeau zal zeker worden gewaardeerd en zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring tijdens hun bezoek aan Amsterdam!

Ver op vakantie of varen in Amsterdam

Je hoeft dus niet ver op vakantie om te genieten van cultuur met een goed uitzicht. Van het unieke uitzicht op de grachtenpanden en bruggen tot de kans om de rijke geschiedenis van Amsterdam te leren kennen, een canal tour in Amsterdam is een geweldige manier om de stad te ontdekken. Dus, als je onze hoofdstad op een originele manier wilt ervaren, overweeg dan zeker een canal tour in Amsterdam!