Vakantie in Algerije

Algerije

Algerije ligt in het noorden van Afrika, grenst aan de Middellandse Zee en is het op een na grootste land van het continent. Samen met de westelijke en oostelijke aangrenzende landen, Marokko en Tunesië, het is een van de Maghreb-staten die vanwege hun geschiedenis veel overeenkomsten hebben.

In tegenstelling tot Marokko en Tunesië, speelt het toerisme in Algerije nog geen centrale rol in de economie van Algerije, waardoor het een droombestemming is voor individuele toeristen. Maar vanwege de stabiele politieke situatie en de bevordering van het toerisme in Algerije, is het land nu een geheime tip voor pakketreizen, die nog steeds gekenmerkt wordt door veel authenticiteit. Zee – bergen – woestijn. Deze triade schetst de charme van dit land en nodigt je uit voor een vakantie in Algerije.

Een smalle, baai-rijke kustlijn, die zich uitstrekt tussen de Middellandse Zee en het Atlasgebergte, is niet alleen het meest bevolkte deel van Algerije, maar maakt ook indruk met zijn mediterrane flair. De hoge standaard hotels en resorts van Algerije nodigen u uit om te blijven hangen en de lange zandstranden of de onderwaterwerelden in de bijna ongerepte koraalriffen te verkennen.

Op slechts een steenworp afstand ten zuiden stijgt het indrukwekkende Atlasgebergte in de Kabyli van Algerije op meer dan 2300 meter hoogte. Sommige grote steden, zoals Constantine (ongeveer 600 meter) of El Djelfa (ongeveer 1.100 meter) zijn al in het midden van de bergen en dienen als vertrekpunt voor spannende expedities door de ruige rotsachtige landschappen. Het Atlasgebergte vormt bovendien een natuurlijke grens tussen het nattere klimaat in het noorden van Algerije en het extreem droge klimaat in het zuiden van het land.

De Sahara, de grootste woestijn ter wereld, beslaat meer dan 85 procent van het land. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, het is echter niet alleen gemaakt van zand, maar het is ook grotendeels puinwoestijn. Verlies jezelf in de onverwachte uitgestrektheid van de woestijn – maar niet om verloren te gaan, we raden een ervaren gids aan, die niet alleen de fascinerende hoogtepunten van deze regio kent, zoals het Hoggar-gebergte, maar ook oases, oude handelsroutes van de woestijnnomaden, opwindende verhalen van voormalige avonturiers en handelaren en de gebruiken en gewoonten van de hedendaagse bevolking.

Wanneer je door Algerije reist, je kunt unieke woestijnwoestijnavonturen beleven en kort daarna genieten van een ontspannen vakantie aan de kust van Algerije of genieten van het milde klimaat in de bergen.

Hoogtepunten van Algerije

In Algerije zijn er verschillende attracties te ontdekken. Er zijn ook in totaal zeven UNESCO-werelderfgoedlocaties in het land:

Beni Hammad

De bergfort Beni Hammad (Al Qal’a van Beni Hammad) is een oud fort en ruïnes (met een grote moskee en Emir’s Palace) in de centrale hooglanden. Het dateert uit de 11e eeuw en heeft slechts 150 jaar overleefd voordat het werd vernietigd.

Nationale park Tassili n'Ajjer

De rotstekeningen in het nationale park Tassili n’Ajjer. In het zuidoosten van het land – dat is het midden van de Sahara – gelegen, de 15.000 rotstekeningen niet alleen het aantrekken van toeristen, maar elk jaar een groot aantal trekvogels. Echter, deze zijn minder als gevolg van de overblijfselen van het verleden, maar om te rusten op hun weg naar het zuiden te nemen.

De vallei van M'Zab

De vallei van M’Zab is een oase in het midden van de woestijn. Gelegen in het centrum van Algerije, gelegen in de vallei dorpen diende als toevluchtsoord voor vrome moslims sinds de 11e eeuw. De ringvormige structuur van de nederzettingen met de moskee in het centrum heeft overleefd aan deze dag.

De Romeinse ruïnes van Timgad

De Romeinse ruïnes van Timgad zijn in het noordoosten van het land en hebben alles wat een Romeinse stad onderscheiden: thermische baden, een basiliek, een bibliotheek en natuurlijk, een triomfboog – allemaal goed bewaard gebleven door het droge klimaat in Algerije.

De verwoeste stad Tipaza

De verwoeste stad van Tipaza is gelegen aan de Middellandse Zee ongeveer 100 kilometer ten westen van Algiers. Ze werd voor het eerst een Fenicische zaken center voordat het werd gebruikt door de Romeinen als een haven in Algerije.

De Kasbah

De Kasbah is de levendige oude binnenstad van Algiers. De locatie op een helling, de talloze, kronkelende straatjes en smalle bouw aan de ene kant het vuur een beetje, maar er ook voor zorgen dat elke toerist hier te verdwalen. Ook een bezoek waard zijn de vele moskeeën in deze wijk.

De Romeinse ruïnes van Djemila

De Romeinse ruïnes van Djemila zijn in Algerije Kabylië en zijn ook een erfenis van de Europese buren. De stad diende als een wachtpost op de belangrijkste handelsroute naar Carthago.

Sahara

De Sahara is de grootste woestijn op aarde. Hij is gelegen in Noord-Afrika en strekt zich uit van de Westelijke Sahara aan de Atlantische Oceaan tot aan Egypte aan de Rode Zee. Aan de noordzijde wordt hij begrensd door de Middellandse Zee en het Atlasgebergte. De zuidzijde wordt gevormd door de Sahel, een gebied dat enigszins begroeid is. De rode markering op de bijgaande kaart geeft slechts zeer globaal aan waar de Sahara zich bevindt; de grens is vaag.

Nationale parken in Algerije

De staat Algerije, gelegen in het noordwesten, is de op een na grootste staat van Afrika met een oppervlakte van 2.381.741 km². Het grenst aan de Middellandse Zee en wordt gekenmerkt door zijn ruige rotsformaties en de bizar betoverende Sahara.

Hier vindt u adembenemende, kale landschappen en een van de mooiste bergen in Afrika.

Het nationale park Tassili n’Ajjer omvat de bergen met dezelfde naam. Het ligt in het midden van de Sahara in het zuidoosten van Algerije. Erosie heeft dit gebied miljoenen jaren gevormd en unieke rotsformaties gecreëerd. Onder andere zijn er bijna 300 natuurstenen bogen, die een van de hoogtepunten van Noord-Afrika zijn.

In Algerije domineren zandsteenformaties, die de eigenschap hebben om water op te slaan, zodat in het dorre landschap groene oases en land te vinden zijn. Hier kun je bijna “in het wild” de zeer zeldzame Sahara-cipres Algerije en de Sahara-mirte bewonderen. Met een beetje geluk zijn gazellen hier ook te zien.

Een ander nationaal park ligt in het zuiden van Algerije. Vanuit een zee van zand rijst het Algerijnse Hoggar-gebergte op (ook: Ahaggar-gebergte). Als je een berg kunt zien met de contouren van het gezicht van een leugenachtige vrouw, dan is het de Garet El Djenoun (Qarat al Junun), die al lang gevreesd en vereerd wordt door de Toearegs.

Dit wordt ook weerspiegeld in de vertaling van de naam, wat ‘berg van geesten’ betekent  waarom het wordt genoemd, ze worden het best ’s nachts verteld door een bulderend kampvuur van een Toeareg. Vlakbij, in het vulkanische veld Atakor, ligt de hoogste berg van Algerije, de Tahat, die imponeert met een hoogte van 2918 meter. Het gebied liep ook door de belangrijkste handelsroutes en caravans van de Sahara.