Home Blog Alles wat je wilt weten voordat je gaat backpacken buiten Europa

Alles wat je wilt weten voordat je gaat backpacken buiten Europa

45
0
DELEN
Hoe verzorg je jezelf op vakantie?

Backpacken door een onbekend land is iets wat veel mensen op hun bucketlist hebben staan. Trek jij de stoute schoenen aan en ga je binnenkort rondtrekken in een land buiten Europa? Dan kun je vast en zeker niet wachten tot het zover is. Als het de eerste keer is dat je gaat backpacken, kunnen wij ons voorstellen dat je nog met een aantal vragen zit. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je wilt weten voordat je gaat backpacken buiten Europa.

Zorg dat je de juiste vaccinaties hebt gehad

Wie binnen Europa op vakantie gaat, hoeft vaak geen vaccinaties te halen. Ook buiten Europa is het lang niet altijd verplicht om je te laten vaccineren. Toch zijn er behoorlijk wat landen waar het wel aangeraden wordt om bepaalde vaccinaties te halen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je gaat backpacken in Afrika of Zuid-Amerika. Voor sommige landen ben je verplicht om bepaalde vaccinaties te halen. Er zijn genoeg landen waar een vaccinatie niet verplicht is, maar wel wordt geadviseerd. In dat geval is het aan jezelf om te bepalen of jij je laat inenten. Als je de kans op ziekte wilt verkleinen heeft vaccineren de voorkeur.

Check of je een visum nodig hebt

Binnen Europa heb je over het algemeen geen visum nodig, maar buiten Europa is dit vaak wel het geval. Wil je backpacken door Mexico, Suriname of Cuba? Dan heb je een toeristenvisum nodig. In veel Aziatische landen heb je eveneens een visum nodig om er binnen te komen. Dit is bijvoorbeeld het geval voor Vietnam, India, Iran, China, Sri Lanka en Thailand. Ben je van plan rond te trekken door een Afrikaans land? Dan kan het eveneens zijn dat je over een visum moet beschikken. Je hebt zo’n papiertje bijvoorbeeld nodig als je gaat backpacken door de Centraal-Afrikaanse Republiek, Ghana, Algerije, Nigeria, Mozambique, Zambia en Ivoorkust.

Hebben we het land waarin jij gaat backpacken hierboven niet genoemd? Denk dan niet dat je geen visum nodig hebt. Er zijn namelijk nog talloze andere landen waarvoor je een visum moet hebben. Check daarom altijd zelf even of je een visum nodig hebt. Wacht hier vooral niet te lang mee, want het aanvragen van dit document kan soms behoorlijk wat tijd kosten.

Vergeet niet om jezelf goed te verzekeren

De meeste Nederlanders zijn in eigen land goed verzekerd. Denk alleen niet dat je ook buiten onze landsgrenzen optimaal verzekerd bent, want dat is vaak niet het geval. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent voordat je buiten Europa gaat backpacken. Zo mag een reisverzekering niet ontbreken. Je kunt kiezen uit een tijdelijke reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. De kortlopende variant is bedoeld voor één reis, terwijl je met de doorlopende verzekering het hele jaar door goed verzekerd bent. Bij een doorlopende reisverzekering kies je bovendien zelf jouw maximaal verzekerde reisperiode. Je kunt kiezen uit 60, 180 of 365 dagen.