Weekendje Amsterdam

weekendje Amsterdam

Amsterdam is een van de mooiste en gezelligste steden van Europa. Tijdens een stedentrip kunt u een boottochtje maken op de grachten, zich afvragen over de kromme huizen of een rondrit maken met de fiets door de straten van het oude centrum.

De charmante grachten en kleine straatjes ademen in Amsterdam een heel bijzondere flair. De charme en romantiek van de stad trekken toeristen van over de hele wereld jaar na jaar aan. We willen u graag kennis laten maken met de belangrijkste bezienswaardigheden en reistips voor een reis in Amsterdam.

Goedkope hotel boeken

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Elke Amsterdamse reis zou onvermijdelijk een bezoek aan het Koninklijk Paleis moeten omvatten. Je zult deze attractie waarschijnlijk toch niet missen, want die is te vinden op het centrale plein (Dam plein) van de stad. Van hotdog-kraampjes en showmannen tot de beroemde Madame Tussauds : het leven woedt op de zogenaamde Dam. Net als in de beroemde rosse buurt van de metropool, die minstens één keer bekeken had moeten worden. Deze hoek is toch niet voor iedereen geschikt, maar de entertainmentfactor is in ieder geval geweldig. Daarnaast staat de Nederlandse hoofdstad bekend om zijn meer dan 50 musea. Erg populair bij toeristen zijn het Rijksmuseum, Van Gogh museum en het Anne Frank Huis. De eerste maakt indruk met een indrukwekkende selectie van Nederlandse meesterwerken, waaronder u Rembrandt’s “Nachtwacht” van dichtbij kunt bewonderen. Zorg ervoor dat u een omweg maakt naar de Prinsengracht, waar het huis waar Anne Frank haar dagboeken schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Koninklijk Paleis

Op de Dam staat het centrale plein en het historische centrum van Amsterdam het Koninklijk Paleis, waarvan het luxueuze interieur ook door toeristen bezocht kan worden. Hij was 350 jaar het stadhuis van Amsterdam en werd later door Napoleon tot een paleis omgebouwd. Zelfs vandaag wordt het af en toe gebruikt door het Nederlandse koningshuis voor recepties en onderscheidingen. Dit monumentale gebouw is in de 17e eeuw gebouwd op 13659 houten palen en staat ook wel bekend als het achtste wereldwonder.

Rijksmuseum

Geen bezoek aan Amsterdam zonder het Rijksmuseum! De meest uitgebreide collectie van Rembrandt is hier te zien, waaronder zijn meest beroemde werk ‘De Nachtwacht’. Maar talloze kunstwerken van andere Nederlandse schilders, de aloude muren en het gebouw zelf zijn de moeite van het bekijken waard.

Vondelpark

Wat het München van de Engelse Tuin en het Central Park van New York betekent, het Vondelpark voor lokale omstandigheden komt heel dichtbij. In de groene park van Amsterdam kun je afspreken voor een picknick, schaken, joggen, muziek spelen, frisbee of gewoon om te ontspannen.

Magere Brug

Waarschijnlijk de meest beroemde en mooiste brug in Amsterdam! Vooral ’s avonds is het de moeite waard, omdat de brug wordt verlicht met ontelbare lichten, die worden weerspiegeld in het water van de Amstel.

De Amsterdamse grachtengordel

Aan de grachten, die de historische kern van Amsterdam als een gordel omringen, kun je een ontspannende wandeling maken of een leuke boottocht maken. Hier bieden veel oude grachtenpanden, woonboten en prachtige koopmanshuizen met gedecoreerde gevels de typisch Amsterdamse flair. Het is niet voor niets dat de grachten een van de populairste toeristische attracties van de stad zijn. Een rondleiding door het idyllische kanaalparadijs van Amsterdam met zijn 1300 bruggen en 165 kanalen is altijd een onvergetelijke ervaring.

Van Gogh Museum

Jaarlijks bezocht door meer dan 1,6 miljoen mensen, waardoor het een van de top 25 musea ter wereld is, het Van Gogh Museum is een absolute must in Amsterdam. Het museum bevat ’s werelds grootste verzameling van de beroemde schilder – niet in de laatste plaats vanwege het feit dat Van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks een werk verkocht. De tentoonstelling voert door het ontroerende en tragische leven van de kunstenaar.

Anne Frank Huis

Gedurende 2 jaar verborg het joodse meisje zich hier met haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig huisvest het huis de Anne Frank Stichting en het museum. Bovendien is het originele dagboek indrukwekkend. Zelfs vandaag is er de geheime deur, waardoor je het kleine appartement binnengaat waar het gezin jarenlang door heeft geleefd.

Spiegelkwartier Amsterdam

Als je Amsterdam vanuit alle facetten wilt ervaren in een stedentrip, je kunt gewoon van wijk naar wijk gaan te voet of met de fiets. Geen twijfel mogelijk, het is hoogst onwaarschijnlijk in De Pijp , waar het leven letterlijk pulseert. Naast de grootste openluchtmarkt in Europa (Albert Cuyp), kunt u zich hier ook onderdompelen in de “Heineken Experience”. In de voormalige Heineken Brouwerij is er veel te beleven en zelfs meer te eten. Hoe kleurrijk het leven in Amsterdam is, bewijst een stop in de trendy Jordaanbuurt . Hier is veel over de muziek, zoals je gemakkelijk zult merken. Gerenommeerde zangers werden met beelden op de Elandsgracht vereeuwigd. Iedereen die een artistieke trek heeft en veel antiek maakt, is gelukkig in het Spiegelkwartier .

Keukenhof Holland

Een echte blikvanger is ’s werelds grootste bloemenpark in de Keukenhof. Hier kunt u zich vergapen aan miljoenen bloemen waarvan de kolossale pracht ongeëvenaard is. Een 15 km lang wandelpad voert door het geurige bloemenparadijs. Bezoekers zullen ook een enorm beeldenpark vinden, evenals kassen, vijvers en veranderende bloemendisplays. Idyllische cafés nodigen u uit om te blijven hangen en te genieten. De Keukenhof-tuinen behoren tot de mooiste en meest populaire attracties van Nederland.

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een enorm openluchtmuseum met monumentale windmolens, ambachtswinkels en gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Het gebied ligt een paar kilometer ten noorden van Amsterdam en is een van de toeristische trekpleisters in de provincie Noord-Holland.