Antwerpen, the place to be?

Stedentrip Antwerpen

Antwerpen is de tweede grootste stad in België en een belangrijke havenstad. Na Rotterdam heeft is de tweede grootste haven van Europa er gelegen. Maar deze stad is ook gekend om diamanten en als Scheldestad. Het wordt ook wel eens de koekenstad genoemd, omdat je er die lekkere Antwerpse Handjes kan eten. Deze stad is hip en bruisend en volgens diverse kenners the place to be. In dit artikel lees je er alles over.

Antwerpen ademt geschiedenis

Al diverse eeuwen is Antwerpen een belangrijke stad. Het was in de 14de eeuw hét handelscentrum van West-Europa, waarbij de haven een belangrijke rol speelde. In de 16e eeuw groeide Antwerpen zelfs uit tot dé belangrijkste havenstad. Bijgevolg werden er in die welvarende tijden ook heel wat imposante gebouwen gebouwd. Denk maar aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, die dateert uit de 14e eeuw en het fiere middelpunt van de historische binnenstad vormt. Of het prachtige centraal station met z’n indrukwekkende architectuur. Tijdens een stadswandeling door Antwerpen kan je al deze mooie gebouwen bewonderen en wandel je ook door de Cogels Osylei in Zurenborg, gekend als de mooiste straat van Antwerpen omwille van de prachtige gebouwen uit de periode van de belle époque.

Antwerpen ademt kunst

Antwerpen is een geweldige kunststad. Je vindt er uiteraard street art, zoals in heel wat andere steden, maar Antwerpen is zoveel meer dan dat. Peter Paul Rubens is wereldwijd bekend als schilder, maar wist je dat hij het grootste deel van zijn leven in Antwerpen doorbracht? Het museum Rubenshuis is dan ook gelegen in zijn voormalige woonhuis en atelier. De moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen! Een van die andere leuke activiteiten in Antwerpen: het openluchtmuseum Middelheim bezoeken. In dit kunstpark vind je zo’n 400 kunstwerken. Grote namen die je er kan bezichtigen zijn Rodin, de Belgische Panamarenko, Franz West, Erwin Wurm en noem maar op.

Antwerpen ademt mode

Antwerpen is ook gekend als dé modestad. Ken je de Antwerpse 6+? Martin Margiela, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Walter Van Beirendonck, Dirk Bikkembergs, Marina Yee en Dirk Van Saene gaven een nieuwe definitie aan mode. Met zoveel geweldige modeontwerpers uit Antwerpen, is het niet meer dan logisch dat Antwerpen een echt shopping walhalla is. Wil je na al dat shoppen ook nog wat bijleren over mode en de geschiedenis van de Antwerpse mode? Dan mag een bezoekje aan MoMu, het ModeMuseum van Antwerpen, niet ontbreken!

Wanneer plan jij een trip naar Antwerpen?