Attracties in New York City

New York Brooklyn Bridge

Met een bevolking van iets meer dan acht miljoen is New York de grootste stad in de VS en heeft het allerlei attracties. De beroemde wolkenkrabberarchitectuur van de wijk Manhattan is niet alleen indrukwekkend bij het eerste bezoek. Naast musea en ruime parken, beschikt de kosmopolitische stad over avant-garde cafés, een gevarieerde theater- en muziekscene en internationaal gerenommeerde restaurants. Dankzij de geschiedenis van New York als een metropool voor immigranten, is gastronomische diversiteit, waaronder eten van over de hele wereld, vooral culinair. De speciale flair van de snelle en diverse stad zal door elke bezoeker voor het leven worden herinnerd.

Veel bezienswaardigheden in New York bevinden zich op het schiereiland van Manhattan of zijn gemakkelijk vanaf daar te bereiken. Voor een ontspannen wandeling nodigt eerst het beroemde Central Park uit. In de gevarieerde en uitgestrekte groene omgeving, genieten toeristen en inwoners van de stad van ontspannen wandelingen en een ongeëvenaard uitzicht op de skyline van Manhattan. Voor gezinnen, bezoek de Central Park Zoo, die een aquarium heeft en kinderen veel plezier geeft. Vanaf Central Park kun je dan Fifth Avenue bereiken, een boulevard die staat voor de levensstijl en glamour van de kosmopolitische stad. Om te winkelen, vindt u vele bekende merkwinkels, samen met bekende bezienswaardigheden langs de levendige boulevard.

St. Patrick’s Cathedral bevindt zich bijvoorbeeld op Fifth Avenue, net als Rockefeller Center. Een van ’s werelds beroemdste wolkenkrabbers bevindt zich ook op Fifth Avenue: het Empire State Building. Moderne hogesnelheidsliften bieden snelle toegang tot de observatiedekken van het chique Art Deco-gebouw, waar een spectaculair uitzicht op de stad op bezoekers wacht. Vooral ’s nachts is het bezoek de moeite waard. Niet ver weg is het Guggenheim Museum en het Metropolitan Museum of Art, het grootste kunstmuseum in de Verenigde Staten. Kunstwerken van over de hele wereld inspireren kunstliefhebbers daar. Het Museum voor Moderne Kunst herbergt ook een van ’s werelds belangrijkste collecties van moderne en hedendaagse kunst. Werken van Picasso, van Gogh, Warhol en Kandinsky trekken de aandacht van bezoekers naast installaties van hedendaagse kunstenaars zoals Valie Export. Naast talloze galerijen, vormen elegante cafés en bars de voormalige arbeiderswijk van Soho tot een trendy wijk. In het midden van het theaterdistrict van Broadway zullen de bezoekers onder de indruk zijn van de neonreclames van het Times Square, dat vooral ’s avonds aantrekkelijk is.

Vanuit Manhattan is de iconische wijk van de beroemde Brooklyn Bridge, de thuishaven van het 19e-eeuwse Prospect Park, te bereiken. Niet ver daarvandaan ligt de Brooklyn Botanic Garden, die natuurliefhebbers uitnodigt om te blijven hangen. Aan het uiterste einde van Brooklyn, op Coney Island, kunnen gezinnen een leuke tijd doorbrengen in de pretparken. Bezoekers mogen het Vrijheidsbeeld niet missen – het symbool voor Amerika’s belofte van vrijheid. Sinds het einde van de 19e eeuw ontving het terugkeerders van schip reizigers en immigranten. Het bevindt zich op Liberty Island, een klein eiland dat bereikbaar is met de veerboot vanuit Lower Manhattan. De Bronx Zoo met zijn noordelijke aangrenzende botanische tuin van New York in het noorden van de stad is vooral populair bij gezinnen. En als u ambitieus genoeg bent om te sporten, kunt u de vijf stadsdelen van New York elk jaar in november leren kennen tijdens de beroemde New York Marathon en een indruk krijgen van de Bronx, Staten Island, Manhattan, Brooklyn, Queens en Manhattan.