Beleef een avontuurlijke vakantie in Dubai

Dubai avontuurlijk

Dubai is een van de glamoureuze metropolen van onze wereld. Enorme wolkenkrabbers, een uniek nachtleven en druk zakelijk gedrag domineren het imago van de grootste stad in de Verenigde Arabische Emiraten in Oost-Afrika. Als geen andere stad ter wereld slaagt Dubai erin om een ​​kosmopolitische flair te combineren met levensstijl en bezienswaardigheden met grote woestijngebieden.

Deze gebieden zijn perfect voor toertochten per woestijn, jeep, quad of kameel. Als u echter een uniek uitzicht over de hele stad wilt krijgen, maak dan een ritje met een luchtballon. De ultieme funfactor wordt opnieuw verkregen door zandskiën in het natuurreservaat of BBQ.

Een woestijnreis door Dubai met quad, jeep of kameel

Quad

Voor diegenen die op zoek zijn naar een snelle avontuurlijke reis, is paardrijden met een quad, landcruiser of jeep door de woestijn precies wat ze zoeken. Zeer wendbare off-road voertuigen maken het zelfs mogelijk om te peddelen en de vele duinen van de woestijn te verkennen op speciaal voor dit doel gecreëerde paden. Als je een woestijnreis wilt combineren met een beetje Dubai-cultuur, moet je dit combineren met een bezoek aan een van de traditionele Arabische bedoeïenenkampen. Het is ook de moeite waard om een ​​kamelenboerderij te bezoeken, waar u vroeg of laat elke woestijntour zult passeren.

Jeep Safari

Dit of het bedoeïenenkamp biedt de perfecte gelegenheid om uw voertuig in te ruilen voor een kameel en de woestijnreis voort te zetten als een kameelrit. De beste manier om de zonsondergang te rijden en een biedt een uniek en mooi natuurlijk spektakel. Er is niets ter wereld dat kan concurreren met de zinkende woestijnzon van Dubai op het gebied van schoonheid

Sandboarden

Zandskiën en sandboarden is een heel speciale sensatie, het enige wat je nodig hebt is de voorkeur voor snelheid en een zekere mate van roekeloosheid. De vele duinen in de woestijngebieden van Dubai zijn ideaal voor deze twee sporten. En u komt echt nooit in gevaar, omdat alles alleen onder professionele begeleiding verloopt. Dit geldt zowel voor zandskiën en sandboarden als voor quad- en jeeprijden. Bij het kamelen rijden op zijn beurt, zorgt een speciaal getrainde gids voor woestijnreizen ervoor dat u veilig op de bestemming aankomt.

Ballonexpeditie boven woestijn

Het absolute hoogtepunt is echter de ballonexpeditie naar de woestijn. Het is het beste om dit voor zonsopgang te beginnen en te genieten van de volledige dagvlucht over de Arabische woestijn. Dit geeft een adembenemend uitzicht op de enorme zandduinen en kan uitkijken naar de prachtige groene oases. Als je eenmaal een stevige ondergrond onder je voeten hebt, zul je deze unieke ervaring altijd willen onthouden.