Vakantie op de Bahamas – Tips voor uw reis

Bahamas

Prachtige stranden, kristalhelder water en natuurlijk vakantie verwacht u tijdens uw vakantie in Bahama’s.
Als u denkt aan vakantie op de Bahama’s, dan zult u zeker foto’s zien van kilometers prachtige stranden, kristalhelder en badkoud-warm water maar bovenal onvergetelijke vakantiemomenten in het hoofd. Het Caribisch gebied heeft echter meer te bieden dan een romantische ansichtkaart.

Mooiste stranden van Bahama’s
Fantastisch mooie stranden zijn in de Bahama’s net zo veel als er zand op de zee is. Op elk eiland zijn er stranden zoals in een prentenboek. Een kleine selectie van de populaire stranden vindt u hieronder:

Rose Island: De stranden rond Nassau en op Paradise Island zijn zeer bekend en vaak behoorlijk druk. Daar hoef je je geen zorgen over te maken op Rose Island. Net voor de kust van Paradise Island ligt het langgerekte, onbewoonde eiland Rose Island, waar men bijna alleen kan zijn. Als je gewoon wilt genieten van de idylle en de vrede onder een palmboom, moet je dit kleine stukje hemel op aarde niet missen.

Gold Rock Beach: In het Lucayan National Park vindt u dit onvergetelijke witte zandstrand. Hoewel er sindsdien geruchten zijn over hoe prachtig dit strand is, en zelfs delen van de piraten van de Caribische films zijn hier gefilmd, is het niet druk en kun je het doen zonder een massa mensen.

Dean’s Blue Hole: Long Island heeft ’s werelds op een na grootste blauwe gat. Deze onderwatergrot is maar liefst 202 meter diep en heeft gedeeltelijk een straal van 100 meter. Omringd door een prachtig strand, is het mogelijk om zonder problemen en zeker direct vanuit de kust naar dit natuurwonder te snorkelen. Duikprofessionals kunnen zelfs de diepte en het sinkhole onder water verkennen.

Pink Sand Beach: Hier vind je een van de mooiste stranden van het Caribisch gebied. De roze kleur van het strand komt van microscopische organismen die van het koraalrif van de kust naar het strand worden gewassen.

Hoogtepunten Bahama’s
Nassau – De hoofdstad van de Bahama’s
De hoofdstad Nassau, is vol Bahamaanse en Britse flair. Hier vindt u tal van winkels, restaurants en bezienswaardigheden, vooral langs de bruisende Bay Street. Verder kunt u mooie mijlen aan stranden en levendige koraalriffen verwachten. Als u de stad bezoekt tijdens het beroemde Junkanoo-festival, ervaart u uit de eerste hand een levendige parade met spectaculair geklede dansers.

Lucayan National Park
Op het eiland Grand Bahama vindt u het Lucayan National Park. Een perfecte plek voor een kajaktocht en vogels kijken. Een ander absoluut hoogtepunt van het park is het onderwatertunnelsysteem. Iedereen die een Tauschein heeft, mocht dit spektakel zelfs met heel veel aandacht met professionele instructeurs bekijken.

Surfen op Eleuthera
Tijdens de jaren 70 en 80 was Eleuthera nog steeds een van de surf-hotspots. In de tussentijd is het een beetje stiller geworden, maar veel ruiters ravotten hier nog steeds. Je kunt zonder problemen een plank en een wetsuit lenen en in de golven duiken. De beste golven zijn te vinden in de periode tussen oktober en april.

Het weer op de Bahama’s
De Bahama’s hebben een aangenaam subtropisch klimaat. In de hete zomermaanden van mei tot september is de temperatuur gemiddeld 29 ° C. De meest verfrissende tijd voor een vakantie op de Bahama’s is van september tot mei met temperaturen van 20 tot 27 ° C. Het is op de noordelijke eilanden meestal ongeveer 5 ° C kouder dan op de zuidelijke eilanden. Vanwege de milde temperaturen en het aangename klimaat zijn de Bahama’s het hele jaar door een ideale bestemming. Het weer moet als minder worden beschouwd, omdat doorgaans stabiele omstandigheden heersen.

Hoewel er op de Bahama’s een orkaanseizoen is, is het risico op orkanen nogal laag. Gedurende deze tijd kan het echter tot zware stormen komen, dus u moet rekening houden met de orkaanseizoen bij het plannen van uw vakantie.

De beste reistijd voor uw vakantie in Bahama’s
Voor een strandvakantie zijn de Bahama’s over het algemeen gedurende het hele jaar geschikt. Het hoogseizoen op de Bahama’s is half december tot half april, maar dan zijn de prijzen ook het hoogst in de volledig geboekte hotels. De beste reistijd voor een aangename vakantie is daarom tussen maart en april en november tot begin december in het rustige laagseizoen op de Bahama’s.
Ten slotte is de gemiddelde temperatuur in de Bahama’s ongeveer 26 ° C, gemeten over het jaar. En voor het feit dat de Bahama’s behoren tot het Caribisch gebied, het klimaat daar relatief weinig regenval.

Vervoer op de Bahama’s
Als je in hun eigen tempo het prachtige landschap en de prachtige plekken van de Bahama’s wilt ontdekken, je kunt beter en fiets huren. Veel bekende toeristische centra en hotels huren fietsen voor redelijke prijzen.
U kunt ook eenvoudig ter plaatse een auto huren. Zorg ervoor dat u een aanbieding kiest met volledig (geen overmaat) en volledige / volle tankbediening. Voor een kleine auto betaalt u lokaal ongeveer 50 US $ per dag. De minimumleeftijd voor de meeste providers is 25 jaar. Jongere bestuurders moeten een toeslag betalen. Vergelijk prijzen in elk geval! Maar let op verkeer is van links.

Als alternatief kunt u een scooter lenen. Deze krijg je in veel bekende toeristische centra voor ongeveer 30 US $ per dag. Helm dragen is verplicht.
Van George Town naar Williams Town kun jij ook met de minibussen gaan. Voor een kaartje betaal je ongeveer US $ 3. Veel toeristen huren echter een huurauto of een taxi met een chauffeur. Er zijn busdiensten op Nassau en Grand Bahama. Bussen rijden meestal van ’s ochtends vroeg tot ongeveer 19.00 uur. Prijzen variëren afhankelijk van de route en moeten op passende wijze worden betaald.

De snelle veerboot is een handige manier om van het ene eiland naar het andere te komen. Bahama Ferries rijdt b.v. tussen Nassau en Great Exuma. Bahama’s snelle veerboten verbinden Nassau met Harbour Island en North Eleuthera twee keer per dag en twee keer per week een reis van Nassau naar Governor’s Harbour, Eleuthera. De dagelijkse verbindingen biedt Bahama’s Fast Ferries bezoekers de mogelijkheid om de eilanden te verkennen met spannende dagtochten.

Geldzaken op de Bahama’s
In de Bahama’s betaal je met de Bahamaanse Sollar. Hij is gebonden aan de Amerikaanse dollar in de verhouding van 1: 1. Voor 1 € krijgt u ongeveer 1,12 BSD. Over het algemeen is het prijsniveau op de Bahama’s erg hoog.
Bijvoorbeeld, ontbijt kost ongeveer 6 €, Eenvoudig diner ongeveer 25 €, frisdranken: ongeveer 2 €
Bier: ongeveer 3,50 €
In de Bahama’s vindt u verschillende restaurants, bars, strandcafés en elegante eetgelegenheden.

Onder de specialiteiten van de Bahama’s zijn onder andere schelp (zee schelpen), grouper (Brasch), Crawfish (kreeft) en visfilets in ansjovis saus. Souse is een populaire soep die bestaat uit uien, water, limoensap, selderij, paprika en vlees. Als toetje moet je guavepudding proberen, die wordt geserveerd met een rummoes.
The Fish Fry is een populaire plek voor inwoners en toeristen om te eten. Het ligt ongeveer 3 kilometer ten noorden van Georgetown. In de eetstalletjes wordt vis vers bereid en geserveerd. Er is zelfs een sportbar hier. De meeste kraampjes zijn dagelijks tot middernacht geopend.

Algemene informatie
De reisdocumenten moeten ten minste zes maanden na het einde van de reis geldig zijn. Voor een toeristenverblijf van maximaal 90 dagen is een visum niet vereist. Reizigers moeten in het bezit zijn van een retourticket. Bij vertrek dient u een luchthavenbelasting te betalen. Als u echter via de VS reist, zijn de toegangseisen van de VS (ESTA) van toepassing.

Google maps Bahama’s

Bahama video Drone

[custom-twitter-feeds hashtag=”#bahamas”]