Barcelona’s topattracties en plaatsen om te bezoeken

Barcelona

Barcelona is een grote attractie op zich, waardoor het een geweldige plek is om te bezoeken voor een stedentrip Barcelona. De plaats is het hart van de Catalaanse cultuur en herbergt ’s werelds populairste toeristische attracties, een glanzende knaller van een stad vol musea en iconische bezienswaardigheden. Wat je favoriete activiteit ook is, je zult iets leuks vinden in Barcelona. De selectie van de beste attracties en plaatsen om te bezoeken tijdens een stedentrip Barcelona varieert van de wereldberoemde tot de lokale attracties die vaak door toeristen worden bezocht. Lees er hier meer over!

Sagrada Familia

Na voltooiing zal de Sagrada Familia de hoogste kerk ter wereld zijn die boven het stadsbeeld van Barcelona uittorent. Het 130 jaar durende liefdeswerk van Antoni Gaudi is niet alleen een van ’s werelds meest omstreden basilieken, maar ook een van de meest bezochte. Elk jaar komen ongeveer drie miljoen toeristen zich vergapen aan de architectonische prestatie die natuur, licht en religie combineert tot één prachtig ensemble.

Barcelona

Van Sant Sebastia tot Llevant, Barcelona heeft meer dan 7,2 km aan stranden. Veel zijn te vinden in Barceloneta. Barceloneta is de bekende zee- en arbeiderswijk die in de 17e eeuw op het eiland Maians ontstond. Het is de moeite waard om een ​​wandeling te maken door de straten van Barceloneta om de eenvoudige maar aantrekkelijke huizen met twee verdiepingen te bekijken. Een andere aantrekkingskracht is de uitstekende en gevarieerde gastronomie van de regio. Dit omvat alles van tapas en vermout tot paella en zeevruchten. Je kunt ook wat tijd doorbrengen met het bewonderen van de prachtige schepen die langs de jachthavens varen, zoals het Port Olimpic complex.

La Rambla

Dit is zonder twijfel de beroemdste straat van Barcelona. La Rambla loopt van Port Vell naar Plaça de Catalunya in het stadscentrum. Het staat vol met winkels, bloemenkraampjes, kunstwerken en attracties. De sierlijke Canaletes-fontein, de Boqueria-markt, het Liceu operahuis en het Teatre Principal zijn allemaal must-see plekken op La Rambla.

Picasso museum

Als het aantal mensen dat in de rij staat om een ​​museum binnen te gaan een goede indicatie is van de kwaliteit, komt het Picasso Museum op de eerste plaats. Picasso en zijn vriend en secretaris Jaime Sabartes hebben het museum opgericht. De permanente collectie bevat meer dan 3.800 werken en er zijn ook verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

Park Güell

Dit netwerk van muren en paden in de wijk Horta Guinardó in Barcelona bevat een hele reeks tuinen, kleine architectuur tentoonstellingen en een spectaculair uitzicht op de heuvels over de hele stad. De Hall of One Hundred Columns, de mozaïek slangenbank en de salamander op de hoofdtrappen zijn allemaal hoogtepunten van Park Güell. Je kunt het park gratis in, maar als je de iconische mozaïekbank en draak wilt zien, moet je ongeveer € 10 betalen.