Vakantie in Belgie

Brussel

België ligt tussen Nederland, Frankrijk en Duitsland, is een klein land met veel te ontdekken voor bezoekers: België. Heel populair zijn stedentrips Brussel naar Vlaanderen, het Nederlandstalige deel van België. Een vakantie appartement in Brugge of Gent is ideaal voor het verkennen van deze prachtige middeleeuwse stadjes. Natuurliefhebbers daarentegen zijn dol op de Ardennen, een laaggebergte in het oosten van België dat overgaat in de Eifel. De Belgische kust is slechts 72 kilometer lang, maar een klein paradijs voor een ontspannen strandvakantie aan de Noordzee. Talrijke badplaatsen wachten daar op de gasten, vakantiehuizen in Bredene worden ook aanbevolen als appartementen in De Haan. De “Koningin van de Badplaatsen” wordt Oostende genoemd, een havenstad met een uitgebreid cultureel aanbod en een schijnbaar eindeloos strand. De langste tramlijn ter wereld maakt comfortabel reizen langs de Belgische kust mogelijk, van Knokke in het noorden tot De Panne aan de grens met Frankrijk.

Stedentrip Brussel

Brussel is de onofficiële hoofdstad van Europa: internationale en Europese instellingen, waaronder de Raad van de Europese Unie, het Europees Parlement en de NAVO, zijn gevestigd in de Belgische hoofdstad.

De bekendste bezienswaardigheden van Brussel : Atomium, Grote Plaats en een kleine jongen

De Grote Markt in het centrum van Brussel is een van de mooiste pleinen van Europa. De reden hiervoor is het bouwsemble van het gotische stadhuis en het façadevoorkant uit de barok. Sinds 1998 maakt de Grote Markt deel uit van het Werelderfgoed door de UNESCO. Royale pracht kan worden bewonderd door bezoekers van de stad in augustus, wanneer het Palais Royal zijn deuren opent voor bezoekers. Het werd gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw tot de hoogtijdagen van de koloniale macht België. Ook in de 19e eeuw werden de beurs en het Palais de Justice gebouwd. De laatste was in de jaren 1880 als ’s werelds grootste gebouw.

Voor veel gasten die een stedentrip naar Brussel boeken, is het Atomium ook een must. Het atomium vertegenwoordigt de cel van een kristallijnen ijzeren structuur 165 miljard keer vergroot.

Iedereen die een stedentrip naar Brussel maakt, kan het stoute jongetje niet negeren: het “Manneken Pis” in het oude centrum is een fonteinfiguur van slechts 60 centimeter hoog en staat voor een plassende jongen. Lees meer over Stedentrip Brussel

Stedentrip Gent

Gent ligt in het oosten van België en is na Antwerpen de op één na grootste stad in Vlaanderen. De charmante stad is ook blij met de architectuur en culinaire traktaties en wordt omgeven door een oneindig aantal velden van bloemen, dat is waarom Gent ook bekend staat als de “Flower City” van België.

Van de vele historische bezienswaardigheden zoals het Gentse Belfort of de Sint-Niklaaskerk kun je het rijke culturele verleden van de stad naderen. De beste manier om de opwindende hoogtepunten van de stad te ontdekken, is een boottocht door de grachten die Gent oversteken!

Een ander hoogtepunt van de charmante stad is de rijke kunst- en culturele scène, die tot leven wordt gebracht door de 70.000 studenten van de stad. 

Stedentrip Brugge

De Belgische stad Brugge is de grootste stad van West-Vlaanderen. Sinds 2000 is het goed bewaard gebleven middeleeuwse stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Breng je vakantie door in Brugge en verwacht tal van attracties die deze stad zijn speciale charme geven. De eigenaardigheid van deze stad is niet alleen de moeite waard om de middeleeuwse oude stad te bezoeken, maar ook om Brugge per boot te verkennen via de vele kanalen, de zogenaamde Reien. Deze doorkruisten de hele stad en dienden het transport van goederen. Vrienden van vrachtverzendingen zouden een bezoek aan de modernste en op een na grootste haven van België moeten plannen. Brugge is het startpunt van de Flanders Tour, een internationale wielerronde.

Stedentrip Antwerpen

Welkom in Antwerpen! De charmante havenstad betoverd door imposante gebouwen, gezellige cafés en de geur van de grote wijde wereld. Niet ver van het Schelde-estuarium in de Noordzee ontwikkelde de aanvankelijk onopvallende stad zich tot een centrum voor diamanthandel. Maar de Antwerpers zijn ook trots op een nieuwe export: de beroemdste zoon van de stad, Peter Paul Rubens. De schilder is hier alomtegenwoordig, zijn huis bevindt zich in bijna ongewijzigde staat en kan bezocht worden.
Geniet nu van een onvergetelijke vakantie in Antwerpen! Vooral in de zomer is hier altijd veel te doen!

Vakantie in Oostende

In de Belgische provincie West-Vlaanderen ligt de bekende badplaats Oostende. De ligging aan de Belgische Noordzeekust zorgt ervoor dat een vakantie in Oostende in België gevarieerd is. Talloze bezienswaardigheden en musea bieden vakantiegangers die van een mix van cultuur- en strandvakanties houden. De koningin van de badplaatsen in Oostende biedt pittoreske hoekjes die uitnodigen om te ontspannen. In het uitgaanscentrum van de stad is er een gevarieerde gastronomie. De strandboulevard van Oostende nodigt uit tot verpozen met zijn typische straatcafés. Een bijzonderheid is de Kusttram als de langste tram ter wereld. Het verbindt meer dan 68 kilometer alle Vlaamse steden langs de Noordzeekust.

Belgische Noordzeekust

De Belgische Noordzeekust behoort volledig tot de provincie West-Vlaanderen en is slechts 72 km lang. Maar deze 72 km hebben het allemaal, op een bijna ononderbroken zandstrand, voegt een badplaats zich bij de andere. Vakantiehuizen en vakantieappartementen aan de Belgische kust zijn niet voor niets zo populair. Van Knokke tot De Panne, alle plaatsen zijn toegankelijk via de langste tramlijn ter wereld, maar voor deze reis is de reis naar België de moeite waard.

Vakantie in Bredene

De Belgische Noordzeekust strekt zich uit over eindeloze kilometers en wordt gekenmerkt door prachtige duinen en brede stranden. Dus geniet van de vakantie in Bredene te midden van de prachtige natuur in West-Vlaanderen. De schone, pittige Noordzee-lucht blaast elk seizoen rond je neus. Blijf fit in het recreatiegebied Grasduinen met wandel- en fietspaden, mountainbikeroutes en fitness- en speeltoestellen. Bredene en zijn prachtige landschap ervaar je vanaf de watertoren vanuit een vogelperspectief. Bezoek de bekende dahlia-tuin tussen augustus en september, wanneer talloze bloemen in bloei staan. The Fisherman’s Chapel O.L.V. Ter Duinen en het Heimatmuseum Turkeyenhof nodigen u uit om te bezoeken.

Vakantie in de Haan

Voor een zomervakantie bent u in goede handen aan de Belgische kust. Een vakantie in de Haan is precies goed voor u en uw gezin: kilometers lange zandstranden nodigen u uit om te zwemmen en te zonnebaden, om kastelen te bouwen en om te windsurfen en kitesurfen. Bovendien biedt uw vakantiepark een golfbaan, fietsverhuur en kilometerslange wandelpaden door de beboste duinen. In de naburige steden Oostende en Brugge bieden een casino en disco’s ’s avonds extra entertainment. Uw vakantie in de Haan zal net zo gevarieerd zijn als u wenst.

Vakantie in Namen

De stad Namen ligt in de Belgische Ardennen en heeft een spannende geschiedenis te bieden. De Kelten waren de eersten om de regio te bevolken en de stad wordt erdoor gevormd. Slechts een kleine nederzetting Namen werd later een graafschap. In de 17e eeuw werd een fort gebouwd, waarvan na de Tweede Wereldoorlog vrijwel niets meer over is. In het archeologisch museum leer je veel over de stad en kun je deelnemen aan interessante rondleidingen. De stad heeft iets meer dan 100.000 inwoners, maar je zult niet het gevoel hebben dat je in een klein stadje bent tijdens je vakantie. Veel contemplatieve bezienswaardigheden wachten op u in Namen als u uw vakantiewoning in Namen of uw vakantiehuis verlaat.

Als u op zoek bent naar rust en stilte tijdens uw vakantie in Namen, moet u het Parc Louise-Marie bezoeken. Het kleine park met prachtige vijver biedt ontspanning en u kunt ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Naast een grot, die kunstmatig is gebouwd, vindt u ook historische overblijfselen van een indrukwekkende brug. Sommige bezoekers gebruiken ook een rondvlucht tijdens hun vakantie in Namen. U kunt dus niet alleen naar de prachtige stad kijken, maar ook naar de omgeving. ’s Avonds kunt u stoppen bij een van de pianobars of een bezoek brengen aan een van de restaurants die delicatessen uit de regio Namen serveren.