Best bezochte Egeische kust bestemmingen van Turkije

Marmaris Icmeler

Vakantie in Kusadasi

Kusadasi ligt aan de Turkse Egeïsche kust en biedt haar bezoekers een veelzijdige als sfeervolle vakantie. De grote stad Kusadasi kan niet alleen eeuwig lange zandstranden en warm klimaat gasten uitnodigt wandelingen op het strand, ontspannen excursies en de gezellige loungen te bieden, maar heeft ook een groot aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Slechts ongeveer 80 km ten zuiden van Ismir, kan de stad met de auto worden bereikt in minder dan 1,5 uur. Daar kun je zo snelle dagtochten organiseren, als je uitgeput bent van het strand.

De oude stad Kusadasis is een architectonisch juweel. Het heeft een fantastisch uitzicht over de haven van de stad en de boulevard Atatürk.

Ook is de moskee van Kusadasi een bezoek waard. Daar kun je jezelf onderdompelen in de lokale gebruiken en riten, evenals de cultuur van het land en de islam. De moskee is al bijna 500 jaar op zijn plaats en straalt nog steeds een vleugje van vroegere tijden uit over de stad die aan zijn voeten ligt. In het rood van de ondergaande zon schijnt de oude stad in het vurige aangezicht en straalt een bijzonder mooie warmte uit.

Vakantie in Sarigerme

Sarigerme die hoopt voor rust en stilte, omdat het natuurgebied iedere toerist maakt het mogelijk een persoonlijke en spirituele, alsmede natuurlijke retraite, die snel is bereikt en kan het aanbod, dat niet wordt gevonden op het pittoreske strand van het dorp.

Slechts een half uur verwijderd van de lokale luchthaven van Dalaman ligt de stad Sarigerme, die is gelegen in een van de mooiste natuurgebieden van Turkije. Naast de grote en dichte dennenbossen, zijn er lange glooiende heuvels en idyllische katoenvelden op een rivier die slingert door het landschap.

Als u het achterland verlaat en naar de Middellandse Zee gaat, vindt u daar prachtige zandstranden van horizon tot horizon. Het weelderige blauw van de Middellandse Zee wordt alleen verbroken door een eiland op zee dat ook het strand beschermt. Variety biedt ook kleinere uitstapjes naar de onontwikkelde vissersdorpen Osmaniye en Ortaca.

Vakantie in Oludeniz

Ölüdeniz is het beroemdste strandgedeelte van Turkije. Vanwege de uitstekende locatie aan de Golf van Fethiye aan de Turkse Egeïsche Zee Ölüdeniz is steeds meer het vlaggenschip van een hele regio en een deel van de kust in de afgelopen decennia.

Het stadje ligt op slechts 13 km afstand van de dichtstbijzijnde grotere stad Fethiye. Ölüdeniz is een natuurpark dat veel toeristen aantrekt die behoefte hebben aan rust. Met name vanwege zijn pittoreske postkaart motief, de grote zandstranden, de lagune en de open zee. Door zijn lange en brede strand dat eeuwig lijkt te lang uit te breiden in de voorkant van de plaats, kunt u gemakkelijk gaan baden in de seizoenen van de lente en de herfst, omdat het water en buitentemperatuur zijn nog steeds aangenaam.

Als een bestemming biedt de “Baba Dag”; een berg die bekend staat als het meest westelijke punt van het Taurusgebergte. Vanaf daar heb je een uitzicht dat branding is eeuwig in het geheugen van iedereen: lange zandstranden en de diepblauwe zee en het kleine stadje blijkt uit het perspectief van een Olympische waarnemer.

Vakantie in Marmaris

Marmaris ligt in het zuiden van de Turkse Egeïsche Zee met een overgang naar de Turkse Rivièra. De omgeving Marmaris bestaat uit dichte dennenbossen, die uitgroeien tot een reukvermogen, vooral in droge zomers, en waarmee bezoekers deze geur kunnen voelen.

Rondom Marmaris zijn er talloze ontelbare uitstapjes en excursies die snel kunnen worden georganiseerd en de vakantie vakkundig kunnen afronden. Een daarvan is Ephesus op 270 km afstand of Pamukkale op 380 km afstand. Als je niet zo ver wilt reizen, kun je veel boottochten in Marmaris boeken. Marmaris is hier ideaal voor: omringd door rivieren, kleine baaien en de lange stranden. Rijden met hen is een traktatie voor de zintuigen.

De oude stad van Marmaris voedt ook de mediterrane charme van de stad. Op de top van een heuvel biedt het Ottomaanse kasteel een uniek uitzicht op de oude stad en de omgeving en het diepe blauw van de Middellandse Zee.

Vakantie in Icmeler

Icmeler is een klein dorpje verscholen in een prachtige, pittoreske baai niet ver van de stad Marmaris. Hier kunt u nog steeds kleurrijk beschilderde vissersboten vinden, op het strand dat rond de lokale bevolking loopt en afkoelt in de koele wateren van de zee om vervolgens te zonnebaden op het fijne zandstrand.

Omringd door liefdevol in elkaar grijpende landschappen, kunt u hier net zo goed van het leven en van de vakantie genieten, bijvoorbeeld op een korte excursie die u naar het nabijgelegen Taurusgebergte of het lichtblauwe water van de fel sprankelende zee brengt.

De aangename warmte van de Middellandse Zee, in combinatie met de culinaire geneugten van een oneindig verre horizon, bepalen de schoonheid van deze plek. Deze horizon wordt ’s avonds goudbruin en maakt een vakantie onvergetelijk.

Vakantie in Torba

Het dorp Torba is nog steeds een tip van insiders onder reizigers naar Turkije en kan dus scoren met een rustige en intieme sfeer, weg van de drukke toeristische hotspots. De badplaats met zijn witte torenachtige gebouwen biedt mogelijkheden om te ontspannen en tot rust te komen, zowel in de stad als op het strand. Het strand biedt lokale vissoorten en zeeschildpadden, waaronder de zeldzame mediterrane monniksrob. Buiten de stad wordt de natuur gekenmerkt door olijf- en pijnbomen.