Home Vakantie landen in Europa Duitsland De beste 10 pretparken in Duitsland

De beste 10 pretparken in Duitsland

64
0
DELEN
Duitsland Pretparken

1 -  Europa Park in Rust

Europa Park in Rust, ingehuldigd in 1975, komt het in een enkele dag in heel Europa. Gelegen in het zuidwestelijke Baden-Wuerttemberg pretpark is in feite gemaakt van de zaak aan haar gasten het gevoel van de mogelijkheid om een ​​aantal Europese landen binnen een dag ontdekken. Op een oppervlakte van 95 hectare zijn 14 thematische gebieden gecreëerd, waarvan 14 Europese landen.

De onderwerpen in het Europa-Park zijn volledig authentiek en typisch voor het land zo ontworpen dat de bezoekers eigenlijk de indruk dat ze waren in Frankrijk, Ierland en Griekenland te krijgen. Natuurlijk zijn er tal van snel bewegende ritten verdeeld over de individuele onderwerpen. Een belangrijke attractie van Europa-Park als de stalen achtbaan “Silver Star”, die een hoogte van 73 meter en een maximum snelheid van 130 km.

2 -  Movie Park Bottrop

Velen kennen het Movie Park Bottrop onder de naam “Warner Bros. Movie World” waaronder het pretpark in 1996 werd geopend. Na een groot aantal eigendomswijzigingen in de loop van de tijd, werd het park in 2010 overgenomen door de exploitant Parques Reunidos. De focus van het pretpark is echter niet veranderd en is nog steeds onderwerp van film.

Naast de op films gebaseerde ritten en shows in een totaal van zes themagebieden, zijn er ook te bezoeken studio’s, waarin film- en televisieproducties werden gefilmd. Onder de speciale attracties van de Movie Park Bottrop is 12:59 “The High Fall” – een nogal onconventionele vrije val toren met een hoogte van 60 meter, waarbij de stoelen voorover op de “crash” van 45 graden ten opzichte van de val om het levendiger te maken in de diepten. Aan de andere kant, kunnen bezoekers ervaren grote avonturen in “Lost Temple”, een 4D Dinosaur aantrekkingskracht, kunnen hun kennis op de proef gesteld in de grote en kleine dinosaurus experts.

3 - Phantasialand Brühl

Als klein sprookjespark met een spoorweg, een poppentheater en een vintage auto, begon het in 1967 op een voormalig mijnbouwgebied. Tegenwoordig is de fantastische wereld van Phantasialand in de stad Brühl in Noord-Rijnland-Westfalen een van de mooiste themaparken in Duitsland. Maar de Phantasialand is niet alleen mooi, het kan ook een verscheidenheid aan gevarieerde attracties, spannende onderwerpen en spectaculaire shows bedenken. Elk jaar kunnen duizenden bezoekers betoverd worden in dit Duitse pretpark.

Een absoluut hoogtepunt van het pretpark achtbaan “Black Mamba” is het thema “Afrika”, de kloven, watervallen en kloven door brult en laat bijna geen tijd om de passagiers te ademen in talloze loops, rollovers, schroeven en steile bochten. Als je het nog sneller leuk vindt, probeer dan de multi-launch coaster “Taron”. “Taron” is zowel de snelste, meest intense en langste multi-launch achtbaan ter wereld. Met de hulp van twee lanceringen van een katapult slaagt “Taron” erin om de auto’s te versnellen tot een enorme snelheid – dus hier wordt hoge snelheid aangekondigd! Bovendien kunnen bezoekers de Mexicaanse hitte in hun aderen voelen op de waterweg “Chiapas” in Mexico.

4 - Heide Park Soltau

Big Loop, Colossos, beperken en Scream  alleen de namen van deze vier topattracties van Heide Park Soltau al vertellen wat wacht de bezoekers van deze attractiepark: spanning, actie en snelheid! De Heide Park, dat zijn deuren in Nedersaksen Soltau sinds 1978 is geopend, heeft een oppervlakte van ongeveer 85 hectare een nauwelijks beheersbaar aantal achtbanen en andere spannende attracties.

Colossos is de populairste houten baan die 60-meter hoog is. Hoewel dit geheel zonder lussen, schroeven en Co, maar ze maakt aan het begin van de reis voor de absolute adrenaline rush wanneer de trolley gaan 60 meter op een snelle daling en in de tussentijd te bereiken met een snelheid van maximaal 110 kilometer per uur

5 - Adventure Park Tripsdrill

Het avonturenpark Tripsdrill bij Cleebronn, Baden-Württemberg, wordt beschouwd als het oudste pretpark in Duitsland. Het park werd geopend in 1929 en ontvangt jaarlijks ongeveer 720.000 bezoekers.

Een van de belangrijkste attracties in het pretpark Tripsdrill onder meer de achtbaan “G’sengte varken”, waarin het gaat in het oude rijtuigen met high-speed “Rough blade” van het kasteel; de “Karacho” katapult achtbaan, waar bezoekers zich als raketlancering voelen wanneer ze worden versneld naar 100 kilometer per uur in slechts 1,6 seconden; en de “Mammut” -trein, een gigantische houten achtbaan, die van veraf te zien is.

6 - LEGOLAND Günzburg

Elk kind is blij met een nieuwe LEGO-kit voor zijn verjaardag of voor Kerstmis. Maar hoe zullen de kleine bouwers zich voelen wanneer ze zich kunnen onderdompelen in een wereld vol LEGO op LEGOLAND Günzburg? In Legoland Duitsland in de Beierse stad Günzburg wachten niet minder dan 55 miljoen LEGO-stenen op bezoekers. Het avonturenpark, geopend in 2002, is onderverdeeld in verschillende themagebieden en biedt naast talrijke geneugten voor het oog ook veel rijplezier.

De spoorwegen “Feuerdrache” en “Drachenjagd” bieden dit bijvoorbeeld. Dus het gaat op de rug van de vuurdraak met maximaal 60 kilometer per uur op een reis door het kasteel van Merlin in vervlogen tijden. De “drakenjacht” maakt het echter een beetje langzamer en is daarom ideaal voor jongere passagiers. Als je even wilt ademhalen en een ander perspectief wilt bekijken, word je altijd hartelijk welkom geheten bij de uitkijktoren. De panoramische cabine brengt bezoekers naar een hoogte van 63 meter en laat ze draaien door een fantastisch uitzicht over het hele park.

7 - Hansa Park

Combineer de strandvakantie met een bezoek aan het pretpark? Dit werkt uitstekend wanneer u naar de Oostzee bestemmingen Scharbeutz of Neustadt reist. Tussen deze twee plaatsen ligt het Hansa Park in Sierksdorf – direct aan het strand aan de Baltische Zee. Het themapark, dat in 1977 werd geopend onder de naam Hansaland, trekt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen bezoekers.

Met ongeveer 125 attracties en shows, zijn de gasten gegarandeerd om zich niet te vervelen. Een van de meest populaire attracties van de “Eed Kärnan” de dappere met snelheden tot 127 km / uur en een maximale hoogte van 73 meter belooft een snelle rit. Maar de “Curse of Novgorod” in het thema wereld “Lumber Camp” brengt veel spanning wanneer je ondersteboven hangen op de achtbaan. Het is een beetje stiller in de “Slang van Midgard”, die al meer dan vier jaar kinderen kan gebruiken in het gezelschap van een volwassene. Het is in de themawereld “Vikingland” en is een goede tip voor gezinnen. Heerlijk nat is in “Super Splash” en de “raften” en in “Storm rijden de draak boten”. In de thema-wereld “sensatie” is de naam al programma: de tocht met “Nessie” en de “Racing Roland” durft.

8 - FORT FUN Abenteuerland

De FORT FUN Abenteuerland, die in 1972 voor het eerst haar deuren opende, is een seizoensgebonden pretpark in het district Hochsauerland in Noord-Rijnland-Westfalen. Het park met het Wilde Westenhema heeft meer dan 75 hectare aan spannende attracties en vermakelijke shows.

Onder andere dingen kunnen bezoekers in FORT FUN brullen de ongeveer 1,3 km lange rodelbaan “Trapper Slider” down in deltavliegers “Wild Eagle” als een vogel door de lucht zweeft of geniet van Rapid River “Rio Grande” een koele verfrissing – die aan de andere kant, als je echt nat wilt worden en durft, wacht de waterweg “Wild River” op je.

9 - Belantis in Leipzig

Het Belantis is een pretpark dat in 2003 werd geopend ten zuiden van de Saksische stad Leipzig. Bezoekers worden eerst verwelkomd in de “castle Belantis” waarin sprake is van een café, een casino, een cadeauwinkel en een Schlossplatz: alle attracties, shows, winkels en restaurants zijn in totaal acht verschillende thema werelden Park toegewezen.

Op slechts een steenworp afstand van het kasteel is de “Vallei van de Farao’s” met oa de familie achtbaan “Cobra Amon Ra” en de wildwaterbaan “Curse of the Pharaoh” van de 38-meter hoge piramide.

10 - PLAYMOBIL FunPark

Niet ver van Neurenberg is het PLAYMOBIL FunPark een hele andere wereld voor fans van de kleine cijfers die onder het motto “Play – Experience – Move” heeft betrekking op ongeveer 90.000 vierkante meter. Dit avonturenpark is een geweldige tip voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar meer dan achtbanen en willen deelnemen aan vele attracties. Het element water inspireert zelfs de kleinste bezoekers, veel ervaringen zijn al goedgekeurd voor kinderen jonger dan zes jaar.

DELEN
Vorig artikelVakantie in Japan
Volgend artikelWinterzon vakanties