Beste stranden op Kreta

Beste stranden van Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en de kustlijn van 1.046 m (1000 km) biedt honderden prachtige stranden. Gelegen tussen de zuidelijke kant van de Egeïsche Zee en de noordkant van de Libische Zee, wordt Kreta vakantie erg populair in de zomer vanwege de prachtige stranden, de traditionele levensstijl van de lokale bevolking en de prachtige natuur.

Een van de meest exotische stranden van Kreta op Kreta is Balos, een prachtige plaats in Chania met kristalhelder Caribisch water. Deze plek verbaast bezoekers met de prachtige natuurlijke schoonheid. Een van de mooiste stranden van Kreta is het exotische strand van Elafonissi in Chania, op de meest westelijke plek van Kreta, evenals het lange zandstrand van Falassarna. Het vinden van een perfect strand is geen probleem voor bezoekers, want er zijn mooie schone stranden op Kreta rondom het eiland. Sommige stranden van Kreta zijn georganiseerd en andere zijn afgelegen, maar ze zijn allemaal schoon. Af en toe in augustus waaien er sterke winden aan de noordkant van Kreta, waardoor grote golven ontstaan. Stranden aan de zuidkant van Kreta zijn minder winderig.

Het grote eiland Kreta staat bekend om zijn fantastische stranden. Klein of groot de stranden van Kreta zijn prachtige plekken om een ​​lange dag in de zon door te brengen. Ontdek de beste stranden van tijdens vakantie Kreta: Balos, Elafonissi en Falassarna in Chania, Preveli in Rethymno, Vai in Lassithi en meer.

Vai strand in Lassithi

Aan de noordoostelijke kant van Kreta, in de regio Lassithi, ligt een fantastisch strand genaamd Vai. Het bijzondere aan dit strand is dat het wordt omringd door het grootste palmboombos van Europa, bestaande uit 5.000 bomen. Het zachte zand, het kristalheldere water en de natuurlijke schoonheid maken dit strand tot een uitnodigende plek voor gezinnen. In het verleden was Vai een gratis kampeerterrein, maar nu is het gratis kamperen daar verboden.

Falassarna strand in Chania

Falassarna is een groot zandstrand aan de westelijke kant van Kreta, op korte rijafstand van de stad Kissamos. Deze fantastische plek is ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege de georganiseerde faciliteiten en het zachte zand. Het is ook leuk om te windsurfen en in de zomermaanden is er zelfs een windsurfstation. Boven het strand bevindt zich de archeologische vindplaats van het oude Falassarna.

Balos strand in Chania

Balos is een fantastische locatie aan de noordwestelijke kant van Kreta, in de regio Chania. Deze geweldige plek is net als de Caribische kant van Kreta. Met exotische wateren, zacht wit zand en een enorm eiland met bovenop een Venetiaans kasteel, verbaast Balos alle bezoekers op het eerste gezicht. Het kan met de auto bereikt worden via een pad weg van Kissamos of per excursieboot van Chania en Kissamos.

Matala strand in Heraklion

Matala was in de jaren zestig en zeventig beroemd als een hippie-plek. In feite zouden veel hippies vele dagen of zelfs maanden in de grotten boven het strand van Matala verblijven. Tegenwoordig zijn de hippies al lang verdwenen en het leuke kustplaatsje trekt veel gezinnen aan voor het lange, zanderige strand. Matala is een handige plek om te verblijven tijdens uw vakantie op Kreta en een mooie uitvalsbasis voor excursies in de regio.

Preveli strand in Rethymno

Aan de zuidkant van de prefectuur Rethymno ligt een plaats van grote natuurlijke schoonheid, Preveli. Dit strand is eigenlijk waar een rivier in de zee stroomt, die door vele palmbomen loopt en een meer vormt dicht bij de zee. Er zijn watersportactiviteiten in dit meer om de rivier te verkennen, terwijl het zandige en ongeorganiseerde strand van Preveli een prachtige plek is om te zwemmen.

Elafonissi strand in Chania

Elafonissi ligt aan de zuidwestelijke kant van Kreta en is een fantastisch strand met exotische kristallen wateren. Deze plaats is een hemel op aarde, met zacht wit en roze zand en met cederbomen die de kustlijn bereiken. Elafonissi betekent het eiland van het hert en is een magische plek die je tijdens je reis op het westen van Kreta niet mag missen. Een deel van het strand is georganiseerd met ligbedden en parasols.

Istro strand in Lassithi

Op korte afstand van de stad Agios Nikolaos, in de regio Lassithi, ligt een mooi strand met goud en wit zand. Istro strand in het oosten van Kreta is georganiseerd met ligbedden en parasols en biedt een leuke familie plek om te zwemmen. Het kristalheldere water en de ontspannen omgeving verbazen alle bezoekers op het eerste gezicht. Vanwege zijn grote omvang biedt Istro ook enkele plekken voor privacy.

Plakias strand in Rethymno

Plakias is een mooie toeristische plaats aan de zuidkant van Rethymno. Het kustplaatsje heeft veel toeristische voorzieningen en een rustige omgeving, weg van de lawaaierige wereld. Vlak voor het dorp is er een groot zandstrand met kristalhelder water. Een deel van het strand van Plakias wordt georganiseerd met ligbedden en parasols, terwijl er ook enkele vistavernes en appartementen aan het strand liggen.

Rodakino strand in Rethymno

Aan de zuidkant van Rethymno, dichtbij het toeristische dorp Plakias, ligt het grote zandstrand van Rodakino. Gedeeltelijk georganiseerd met ligbedden en parasols en gedeeltelijk afgelegen, Rodakino strand heeft zacht zand en kristalhelder water, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen en voor mensen op zoek naar een rustige momenten. Sommige tavernes en appartementen aan de kust liggen op deze prachtige plek.

Tymbaki strand in Heraklion

Een uitgestrekt strand met zowel zand- als kiezelstranden, Tymbaki ligt aan de zuidkant van Heraklion. Tymbaki, ook bekend als Kokkinos Pyrgos, heeft een georganiseerd gedeelte met ligbedden, parasols en enkele tavernes aan zee met heerlijke lokale recepten. Geografisch ligt Tymbaki tussen twee grote toeristische plaatsen in het zuiden van Kreta, Matala en Agia Galini, waardoor het een handige uitvalsbasis is voor excursies in de regio.