Home Vakantie landen in Europa Kroatie Bezienswaardigheden en Natuurgebieden in Kroatie

Bezienswaardigheden en Natuurgebieden in Kroatie

75
0
DELEN
Kroatie natuurpark

Natuurgebieden
Veel toeristen zullen naar Kroatië komen voor de gevarieerde natuur. Er zijn een aantal belangrijke natuurgebieden.
Risnjak
Risnjak is een wondermooi karstgebied. Het ligt ruim dertig kilometer noordelijk van Rijeka en is voor de bezoekers van Istrië een gemakkelijk te bereiken doel. Flora en fauna zijn buitengewoon uitbundig. Het hoog(s)tepunt wordt echter gevormd door een wandeling naar de top van de gelijknamige berg, 1528 meter hoog, die je door tal van vegetatiezones voert.
Brijuni
Brijuni is een eilandengroep bestaande uit veertien eilanden. Ze liggen voor de westelijke kust van Istrië. Enkele van de eilanden waren al in de prehistorie bewoond en de vegetatie is er overweldigend.
Kornati
Kornati is eveneens een eilandengroep gelegen in het centrale deel van Kroatië, voor de kust tussen (globaal) Šibenik en Zadar. De Kornaten vormen een archipel bestaande uit 140 bewoonde en onbewoonde eilanden.

Nationale parken
Krka is een van de grotere nationale parken. Krka bestaat uit bergen, bossen en meren. Het is een gebied met tientallen grotere en kleinere watervallen. Het ligt landinwaarts tussen Šibenik en Knin. De gelijknamige rivier stroomt bij Šibenik in zee.
De Pltivice meren
De Pltivice meren vormen zonder twijfel het bekendste nationale park. Tientallen watervallen verbinden de zestien meren met elkaar. Voor voetgangers is het park is zeer toegankelijk gemaakt. Het park ligt aan de grote weg die Zadar met Karlovac verbindt.