Home Vakantie eilanden Oceaan Australië Bezienswaardigheden Sydney

Bezienswaardigheden Sydney

43
0
DELEN
Sydney

Sydney, de grootste stad van Australië met meer dan 4 miljoen inwoners, ligt in het oosten van het continent aan de Pacifische kust. De stad heeft verschillende nationale parken en meer dan 70 verschillende stranden, waaronder de populaire stranden Manly Beach en Bondi Beach.

Als een multiculturele kosmopolitische stad heeft Sydney veel bezienswaardigheden te bieden: architectuur, kunst en cultuur, musea en de omliggende, indrukwekkende natuur maakt een verblijf niet saai.

Het herkenningspunt van de stad is het indrukwekkende operahuis, dat direct aan Circular Quay ligt. Het zeilvormige gebouw kan het beste vanaf het water worden bekeken. Tijdens een havencruise of ferry overtocht naar Watson’s Bay, Manly of Mosman, zullen bezoekers een ontspannen blik werpen op het Opera House en de natuurlijke haven van Sydney met zijn baaien, stranden en kleine eilanden.

Ook op Circular Quay is het tweede stedelijke monument, de Harbour Bridge. De brug, door de lokale bevolking de bijnaam ‘kleerhanger’ gegeven, is een van de nationale monumenten van Australië.

Ook liggen de Royal Botanic Gardens in de directe omgeving – het eigenlijke centrum van Sydney is tenslotte vrij beperkt, zodat de belangrijkste bezienswaardigheden min of meer op één plaats liggen. Op de ongeveer 30 hectare grond kunnen bezoekers niet alleen inheemse planten bezoeken, maar ook collecties van zeer zeldzame en bedreigde planten. Deze omvatten Woolemie, een van de oudste boomsoorten ter wereld. Dit is zeer zeldzaam en daarom kostbaar, omdat er slechts ongeveer 100 exemplaren in de Blue Mountains groeien.

Lokale en exotische dieren kunnen worden bezocht in de Taronga Zoo in Port Jackson. De stadsdierentuin van Sydney is de thuisbasis van zo’n 2.600 soorten – inclusief bizarre Australische soorten zoals vogelbekdier of koala’s. Omdat deze zelden in het wild worden aangetroffen, kunnen bezoekers ze op zijn minst in de natuur in de dierentuin bewonderen.

Bezoekers kunnen genieten van een indrukwekkend uitzicht over de hele stad vanaf de 305 meter hoge Sydney Tower. In het stadscentrum zijn de bezienswaardigheden gemakkelijk te voet of met sightseeingbussen te bereiken. Als u wilt uitgaan en genieten van het nachtleven, vindt u de beste opties in het centrum en in Darling Harbour.

Verdere hoogtepunten in kunst, cultuur en natuur

Sydney heeft een schat aan architecturale en culturele hoogtepunten. Naast de bovengenoemde bezienswaardigheden behoren talloze musea, galerijen en indrukwekkende historische gebouwen tot de meest interessante bezienswaardigheden.

De oudste gebouwen in de stad zijn onder andere het Parliament House en het Queen Victoria Building. In de musea kunnen niet alleen kunstwerken van verschillende stijlen en tijdperken van over de hele wereld worden bezocht, maar ook de kunst van de Australische aboriginals. Het Australian Museum of Natural History biedt bezoekers ook veel interessante details over Aboriginals. Over de geschiedenis van de voormalige Britse veroordeelde kolonie en de ontwikkeling ervan tot de democratische staat is het sociaal-historische museum in de voormalige veroordeelde met Hyde Park Barracks te vinden.

Buiten Sydney zijn er veel bezienswaardigheden en natuurwonderen te bewonderen, zoals het Blue Mountains National Park of Mungo National Park. In de laatste werden 40.000 jaar oude menselijke overblijfselen – de “Mungo Man” – en 20.000 jaar oude gefossiliseerde voetafdrukken gevonden.