Home Vakantie landen in Europa Hongarije Stedentrip Boedapest

Stedentrip Boedapest

50
0
DELEN
Stedetrip Boedapest

De levendige Hongaarse hoofdstad Boedapest is een van de grootste steden in Europa. Een stedentrip naar Boedapest, aan de oevers van de Donau, zal u betoveren. Met meer dan 120 warmwaterbronnen is de stad een populair kuuroord. Daarnaast biedt het onvergetelijke historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel en het Koninklijk Paleis. Het zogenaamde Parijs van het Oosten biedt een verscheidenheid aan attracties. Naast historische monumenten uit de tijd van de Turkse en Romeinse heersers, art nouveau-gebouwen en klassieke gebouwen, staat het bekend om zijn levendige nachtleven. Elk jaar kunnen miljoenen bezoekers niet ontsnappen aan de magie van deze stad, waar geschiedenis en moderniteit uniek worden gecombineerd.

Als u naar Boedapest reist, mag u een bezoek aan een van de vele genees- en thermale baden niet missen. Het beroemdste bad is waarschijnlijk het Szechenyi-bad. Verder bezienswaardigheden die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed, zoals het kasteeldistrict, de Donau-verbindingsweg en de Andrássy-laan. Sprookjesachtig is het Vissersbastion, van waaruit je een uitstekend uitzicht hebt over Boedapest. In de directe omgeving bevindt zich de Matthiaskerk, de voormalige kroningskerk, waar een kopie van de kroon wordt uitgegeven.

Beizenswaardigheden in Boedapest

St. Stephen's Basilica

St. Stephen’s Basiliek van Boedapest is een van de mooiste en belangrijkste kerken en toeristische attracties in het land. Dit is deels te wijten aan het historische erfgoed dat is gewijd aan St. Stephen de Grote, die ook de grondlegger was van de Hongaarse staat, en deels aan de architecturale en artistieke waarde van het gebouw. De bezoekers kunnen de rechterhand van koning Stephen zien, bekend als het heilige recht.

Aero Park

Aeropark is een openluchtmuseum naast Terminal 2 van de internationale luchthaven Liszt Ferenc in Boedapest. Het museum heeft vliegtuigen uit het Sovjettijdperk, een vluchtsimulator, een souvenirwinkel en een café. Sommige vliegtuigen kunnen ook in de cockpit worden bezocht! Neem plaats op de stoel van de kapitein en luister naar de verhalen van de gidsen! Elke dag geopend van eind maart tot eind oktober.

De grote synagoge

The Great Synagogue is de op één na grootste synagoge ter wereld. Dit wordt gekenmerkt door de Moorse bouwstijl met ingewikkeld metselwerk, tweelingtorens met uikoepels en een groot roosvenster boven de hoofdingang. De Dohany-straat, de Grote Synagoge en het Joods Museum bevinden zich in hetzelfde gebouw.

Liberty Bridge

De redenen waarom ik hou van de Liberty Bridge, de iconische oude gele trams, het prachtige uitzicht op de Donau, de Burcht van Boeda en de Gellert Hill, de twee grote delen van de stad die hen verbindt (in het stadsdeel Pest, markthal en aan de Buda kant van de thermale baden en de heuvel), en de brug is tijdens de zomer elkr maand vier keer voor het verkeer gesloten.

Aquincum Museum en Archeologisch Park

Locale bevolking noemen het de Hongaarse Pompei. Het Aquincum Museum, geopend in 1894, staat in de Romeinse nederzetting van 2000 in het hedendaagse Boedapest. Boedapest is de enige Europese hoofdstad met zo’n uitgestrekte provinciale Romeinse stad die open is voor het publiek. Ze bieden een gedetailleerde maar toegankelijke tentoonstelling van het leven in de Romeinse provincies en hun tijdelijke tentoonstellingen presenteren enkele van de meest fascinerende voorwerpen van de uitgebreide collecties van het museum. Voor jongere bezoekers bieden ze ook een scala aan spannende interactieve virtuele activiteiten.

Hongaars spoorwegmuseum

Het eerste interactieve spoorwegmuseum van Europa opende op 14 juli 2000, met meer dan honderd spoorwegvoertuigen en apparatuur van verschillende leeftijden die meer dan 70.000 vierkante meter beslaan.

Bezoekers kunnen niet alleen de oude machines bewonderen, je hebt ook de mogelijkheid om ze uit te proberen. Je kunt een stoommachine besturen of rijden in een auto die is herbouwd voor rails, een handkar bestuurt, op de draaitafel en op de paardenweg rijdt. De motorsimulator biedt een virtuele ervaring van het besturen van de machtigste Hongaarse elektrische treinmotor met de originele uitrusting, terwijl de treincyclus de balans opmaakt.

Elizsbeth uitkijktoren

Dankzij de hoogte van 526 meter is de top van de János-heuvel (János-hegy) het hoogste punt van Boedapest. Het is een populaire bestemming onder wandelaars, mountainbikers, hardlopers, nordic walkers en families. Op de heuvel van János staat de uitkijktoren Erzsébet, gebouwd in 1910, van waaruit u kunt genieten van een adembenemend panorama over de stad. Als het weer helder is, kun je tot 80 kilometer zien en de lokale bevolking beweert dat onder bepaalde atmosferische omstandigheden de toppen van de Hoge Tatra zichtbaar zijn in de verte.

Stadspark

Het op een na grootste park in Boedapest biedt vele bezienswaardigheden en mogelijkheden voor activiteiten op ongeveer 100 hectare. Het park bevindt zich achter Heroes Square (dat je ook moet zien). U kunt een bezoek brengen aan de dierentuin, de botanische tuin, het thermaal bad Széchenyi, het stadscircus, het stadsmeer en het kasteel Vajdahunyad. Naast het stadsmeer ligt het Robinson Restaurant, waar u kunt genieten van een gastronomische maaltijd in een charmante omgeving en een mooi uitzicht.

Museum voor militaire geschiedenis

De missie van het museum is om herinneringen aan de Hongaarse militaire geschiedenis te tonen. Hier vindt u een verzameling wapens, uniformen en vlaggen, evenals een bibliotheek en archieven

Heldenplatz

Het Millennium Monument in het midden van het plein werd gebouwd om de 1000 jaar oude geschiedenis van de Magyaren (gebouwd in 1896) te herdenken. Aartsengel Gabriël staat op de middelste kolom en houdt de heilige kroon en het kruis van het christendom vast. De zeven leiders die de Hongaarse stammen naar Hongarije leidden, zijn te zien aan de onderkant van de tribune. Sinds 2002 staat het Millennium Monument samen met Andrásy Avenue op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

vissers Bastion

Het Vissersbastion is slechts 100 jaar oud (gebouwd van 1895 tot 1902) en een zeer populair uitkijkpunt in de stad. Vanaf het Fisherman’s Bastion heb je het beste uitzicht op de Donau en het parlementsgebouw.

Vajdahunyad-kasteel

Gebouwd in 1896 in het stadspark Vajdahunyad Castle, is het een van de meest romantische kastelen in Boedapest. Het biedt ruimte voor verschillende festivals, concerten en de tentoonstellingen van het Hongaars Landbouwmuseum.

De binnenplaats van het kasteel is het hele jaar geopend, terwijl het landbouwmuseum het hele jaar door verschillende openingstijden heeft.

De Citadel

De Citadel in Budapest is een fort uit de 19e eeuw op de Gellert Hill (een deel van de UNESCO World Heritage) – de vesting werd een uitkijktoren / bolwerk, die de beste uitzicht op de Donau biedt. Het is populair bij de lokale bevolking en toeristen, en is een van de gratis attracties in Boedapest.

Het Vrijheidsbeeld of Vrijheidsbeeld (Hongaars: Szabadság-szobor) is een monument op de Gellert-heuvel in Boedapest, Hongarije.

Matthias kerk

De Matthiaskerk is een rooms-katholieke kerk gelegen tegenover het Vissersbastion. De kerk is vernoemd naar koning Matthias in de 19e eeuw, die opdracht gaf tot de verbouwing van zijn oorspronkelijke zuidertoren. Vandaag is het een van de mooiste kerken van Europa met zijn prachtige interieur kleuren, geïnspireerd door Oriëntalisme en romantische historisme.

Parlement

Het bouw van het Hongaarse wetgevende lichaam, het Huis van het Parlement, wordt terecht beschouwd als het mooiste parlement ter wereld. Geselecteerd als Werelderfgoed als centraal element in het Donau-panorama in 2011, is het gebouw niet alleen een waardevolle schat, maar ook de trots van de natie. Er is een huis van de wetgever, een plaats van bewaring voor de Hongaarse Heilige Kroon en een baan voor zowel de 199 leden van het Parlement en voor de bijna 600 mensen die hen helpen. Momenteel huisvest het gebouw ook de kantoren van de premier en zijn assistenten.

ELTE Botanical Garden

De eerste botanische tuin van Hongarije is altijd een plaats geweest voor medische en farmaceutische training en plantenonderzoek, maar dankzij de verscheidenheid aan planten (8000 verschillende soorten) en 150 beschermde soorten is het een bezoek waard.

Vörösmarty-plein

Het plein waarvandaan de winkelstraat aftakt, biedt veel winkels. Zijn specialiteit is echter, tijdens de winter, wanneer veel kleine markten op straat zijn, sieren prachtige kerstverlichting en kerstbomen de straat en kunt u typisch Hongaarse gerechten en souvenirs kopen.

Buda Castle

Het kasteelpaleis is het historische paleis- en paleiscomplex van de Hongaarse koningen in Boedapest en werd voltooid in 1265. Het kasteelkwartier, met zijn opmerkelijke historische monumenten en prachtige, omgebouwde omgeving, is door de UNESCO erkend als werelderfgoed. Het koninklijk paleis werd gebouwd op de steile heuvel om de stad te beschermen tegen aanvallen van de Mongolen.

Kettingbrug

István Széchenyi, die vaak de grootste hangbrug wordt genoemd, droomde van een permanente brug over de Donau om Buda en Pest met elkaar te verbinden. Dus in 1849 werd de eerste hangbrug geopend. Aan de Buda-kant is het verankerd aan de steen van de nul kilometer en aan de Pest-zijde van het Grasham-paleis. De brug is regelmatig afgesloten voor verkeer en vrijgegeven voor voetgangers.

Cave Church

Tussen de rotsen van de Gellert-heuvel loopt een netwerk van grotten. De legende zegt dat een kluizenaar pelgrims met natuurlijk thermaal water uit de Gellért-baden van vandaag heeft genezen. De kerk werd overgedragen aan de Paulijnse monniken. De temperatuur is altijd 21 ° C.

Margaret Island

Margaret Island is een van de eilanden aan de rivier de Donau in Boedapest. Op een zonnige dag, biedt u vele mogelijkheden: de muzikale fontein, tal van bars en restaurants, concerten, grappige fietskarren een aantrekkelijke atletiekbaan op het platteland, een kinderboerderij (met ponyrijden), een Japanse tuin en een aantal tennisbanen, een sportbad, de Palatinus outdoor Waterpark en een watertoren, die werd gebouwd in Art Nouveau-stijl.

Károlyi Garden

Károlyi Garden is een heel bijzonder groen gebied in het centrum van de stad. Het is een van de oudste tuinen in Boedapest, ooit eigendom van de familie Károlyi. Tegenwoordig komen hier veel mensen om te ontspannen, te praten, een kop koffie te drinken of de kinderen naar de speeltuin te brengen. Dankzij de sfeer is het echt de moeite waard om het eens te bekijken. Dus je wilt een herinneringsbeeld van een konijn vinden, die al enkele jaren in de tuin woont, en als je geluk hebt, kun je zijn erfgenaam ontmoeten.

De beroemde tram 2

De iconische tram 2 die in de loop der jaren niet is veranderd. Het loopt langs de Donau van Jászai Mari tér naar Közvágóhíd. Je kunt de mooiste bezienswaardigheden van de stad zien als je in de tram zit. Nostalgisch en uniek, het is ook uitgeroepen tot de zevende mooiste tramlijn ter wereld door National Geographic. Een enkel ticket kost 350 HUF (ongeveer 1 euro).

Tombe van Gül Baba

De kapel van Gül Baba is de parel van Buda. De enige herinnering aan de 150 jaar Turkse bezetting is de achthoekige koepel gebouw, dat in 1543 werd gebouwd door de derde Buda Pasha. Het graf is een pelgrimsoord voor islamitische religieuze mensen of de perfecte plek voor een romantische wandeling.

Műcsarnok - Hall of Art

Sinds de oprichting aan het einde van de 19e eeuw was de Kunsthalle het centrum van de hedendaagse Hongaarse beeldende kunst en een belangrijke instelling in de canonvorming. Het is een nationale instelling met de taak om de belangrijkste trends van hedendaagse Hongaarse en internationale beeldende kunst in Boedapest te laten zien.

Hongaarse nationale galerij

Het museum opende in 1957 als een nationaal kunstmuseum. Zijn collecties omvatten de Hongaarse kunst van alle genres, inclusief de werken van Hongaarse kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw die in Parijs en andere plaatsen in het Westen werkten. Internationale toneelstukken zijn te vinden in het Museum voor Schone Kunsten. Het museum bevindt zich in het Buda-kasteel.

Museum voor Schone Kunsten

Het Museum voor Schone Kunsten bevindt zich op het Heldenplein met uitzicht op het Kunstpaleis. De collectie van het museum bestaat uit internationale kunst (behalve Hongaars), inclusief alle Europese kunstperioden, en omvat meer dan 100.000 stukken. De collectie van het museum bestaat uit zes delen: Egyptenaren, Oudheid, Oude beeldengalerij, , Moderne collectie, Grafische collectie.

Orczy park

Een ander groen gebied rond de stad. Hier vindt u sportfaciliteiten, een speeltuin en een meer.