Campings in Oostenrijk

Campings in Oostenrijk

Bij Oostenrijk denk je misschien vooral aan wintersport. Maar ook tijdens de andere seizoenen is het een fantastisch vakantieland. Inderdaad, zoals je bij een wintersportbestemming kan verwachten, het is er bergachtig, want twee-derde van het land wordt ingenomen door de Alpen. Maar je vindt er ook het ‘land van melk en honing’: het prachtige, groene stroomgebied van de Donau en het weelderige, heuvelachtige gebied ten zuiden van de Alpen.

Bergen, heuvels en meren

Dat gebied, ten zuiden van de bergkam, is intens groen, heuvelachtig en omvat prachtige meren, natuurgebieden, eeuwenoude, sfeervolle steden en schilderachtige dorpen. Een heerlijk gebied om wandelingen te maken, tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur. De echte adrenalinezoekers gaan natuurlijk de berg op: de toppen van de Gurktaler Alpen beklimmen. Maar er zijn ook veel mogelijkheden voor een sportieve, avontuurlijke vakantie voor het hele gezin. Veel campings in Oostenrijk zijn in dit deel van het land: grote en kleine campings, luxe, comfortabele glampings, natuurcampings en knusse campings bij de boer. Een prachtige locatie om te kamperen in Oostenrijk is vlakbij het stadje Feldkirchen bij één van die prachtige bergmeren, de Maltschacher See.

Bergen, heuvels en meren

Feldkirchen

Feldkirchen ligt in Karinthië, op de zuidoostelijke uitloper van het Nockgebergte. Het is een knus stadje met een lange geschiedenis waarvan je overal de overblijfselen nog kunt zien. Bovendien kun je er lekker eten en prima winkelen! De provincie met de warme bergmeren is een walhalla voor wandelaars, fietsers en ruiters. De goed gemarkeerde paden zijn een uitstekende manier om de omgeving te verkennen en op mooie plekjes terecht te komen, zoals schilderachtige dorpjes, eeuwenoude, piepkleine kerkjes, idyllisch gelegen zwemmeertjes en prachtig uitzichtpunten. Er is zelfs een fietspad vanuit Feldkirchen naar de Ossiacher See.

Prachtige locatie

Op ongeveer 5 kilometer ten zuiden van Feldkirchen ligt dus de Maltschacher See: een klein maar fraai bergmeer met strand. Het westen van het meer is een laaglandmoeras waar het barst van de vogels en de uitstroom van het meer komt terecht in de Strußnigteich, een kweekvijver voor karpers. Een camping aan Maltschacher See is een prima uitvalsbasis om de prachtige omgeving te verkennen. Op de camping zelf heb je een prachtig uitzicht op het meer én het bergmassief en is er genoeg te doen. Kortom, Feldkirchen en de meren vormen een fantastische locatie voor een heerlijke, veelzijdige vakantie waar zowel gezinnen, jonge stellen als een groep goede vrienden tot hun recht komen!