Home Vakantie landen in Europa Canarische eilanden Vakantie op Canarische Eilanden

Vakantie op Canarische Eilanden

DELEN
De Canarische Eilanden liggen ruim 1000 kilometer ten zuiden van hun moederland Spanje en zijn 155 kilometer verwijderd van de westkust van Afrika. De vulkanische oorsprong van de zeven eilanden en hun bijzondere ligging in de Atlantische Oceaan hebben ervoor gezorgd dat zowel de geologie als de begroeiing kenmerken vertonen die je elders in Afrika of Europa niet tegenkomt. De karakteristieke natuur heeft ook gezorgd voor een zacht klimaat met milde temperaturen.

De Canarische Eilanden zijn een groep eilanden ongeveer 100 kilometer westelijk van de kust van Marokko. Deze eilanden behoren tot Spanje.De eilanden groep bestaat uit 7 eilanden met nog een paar kleine rotsen erbij. Op de eilanden heerst een tropisch klimaat, zelfs in de winter komt de temperatuur maar zelden onder de 15 graden. 3 eilanden zijn zeer in trek bij toeristen uit vele delen van de wereld, deze eilanden zijn voornamelijk Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote
andere eilanden zijn:
La Palma, La Gomera, Fuerteventura, 
El Hierro

Klimaat 
De gemiddelde temperatuur op de eilanden is 21  
graden, zonder grote seizoenschommelingen.


Cultuur 
Van oudsher vormen de Canarische Eilanden een brug tussen Europa, Afrika en Amerika. De vriendelijke bevolking is dan ook van gemengde afkomst. De verschillende emigratiegolven na de verovering van de Canarische Eilanden door Spaanse kroon in 1496 hebben de inheemse cultuur van de Guanches verrijkt met mensen uit Castilië, Andalusië, Portugal, Genua, Vlaanderen, Normandië en Engeland, en met berbers en joden.

Communicatie
Alle eilanden hebben vliegvelden, behalve (vooralsnog) La Gomera. Internationale vluchten gaan vooral naar Tenerife en Lanzarote. Vanaf de Spaanse havenstad Cadiz vaart wekelijks een veerboot naar de Canarische Eilanden. De eilanden worden met elkaar verbonden door veerboten en relatief goedkope binnenlandse vluchten. Bussen worden ‘guaguas’ genoemd en hebben een vrolijk Zuid-Amerikaans uiterlijk. Ze brengen je op de meeste bestemmingen, maar rijden helaas niet al te vaak. Vooral op de kleinere dunbevolkte eilanden kun je soms erg lang wachten. Auto’s zijn overal te huur en bieden een betaalbaar en efficiënt alternatief, maar kijk uit voor lokale beunhazen. Taxi’s rijden er ook, maar zijn ‘n stuk duurder.

Feestdagen
6 januari: Driekoningen 19 maart: San Jose april: Pasen 1 mei: Dag van de Arbeid mei: Pinksteren 12 okt.: Dia de la Hispanidad 1 nov.: Allerheiligen 6 dec.: Dag van de Grondwet 8 dec.: Maria Onbevlekte Ontvangenis 25-26 dec.: Kerstmis

Geld
Eurocheques kunnen in grotere plaatsen bij de banken verzilverd worden. Girobetaalkaarten liggen wat moeilijker maar zullen bij de grotere postkantoren geaccepteerd worden. Creditcards worden ook op veel plaatsen geaccepteerd, met name Amex, Euro/Mastercard en in mindere mate Dinners Club.

Verkeer
De wegen zijn erg smal en vaak onverhard. Het openbaar vervoer is goed geregeld. De meeste bussen rijden om het half uur. Daarnaast rijden er ook veel taxi’s die niet duur zijn.
Kaart Spanje

 

 

DELEN