Home Vakantie landen in Europa Italie Canyoning bij het Gardameer

Canyoning bij het Gardameer

65
0
DELEN
Canyoning bij het Gardameer

Bij het Gardameer denk je misschien meteen aan familiecampings, waterparken en la dolce vita, maar daarmee doe je dit prachtige gebied in Italië echt te kort! Vooral aan de noordkant van het meer vind je namelijk een schitterende, ruige natuur, waar je een sportieve, avontuurlijke vakantie kunt beleven. Is gewoon bergwandelen jou niet spannend genoeg? Hier kun je de adrenaline door je lijf laten stromen en gaan klimmen, via ferrata of canyoning. Pak je uitrusting dus maar vast in en vertrek naar Italië!

Riva del Garda

Riva del Garda is een pittoresk stadje, helemaal aan de meest noordelijke punt van het Gardameer. De bruisende plaats met pastelkleurige huisjes is prachtig gelegen, omringd door bergen. Een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. In het stadje zelf vind je natuurlijk voldoende mogelijkheden voor accommodatie, maar bij een actieve vakantie past een plek op een camping aan Gardameer misschien beter. In het stadje kun je in ieder geval fijn winkelen, lekker eten en naar het kiezelstrand gaan. Daar kun je lekker liggen en van de zon genieten, of gaan surfen of supboarden. Andere stadjes en dorpjes in de buurt, zoals Torbole en het ‘outdoorparadijs’ Arco, zijn overigens ook leuk om te bezoeken.

Canyoning en via ferrata

Canyoning Gardameer

Hoogtevrees moet je niet hebben, want we kwamen hier voor een stoere vakantie. Riva del Garda ligt in een bergachtige omgeving waar je fantastische klimtochten kunt maken. In de buurt zijn diverse routes uitgezet en er zijn meerdere parcours voor via ferrata uitgezet, waarbij je – goed gezekerd – een parcours volgt met verticale stukken en mega hoge hangbruggen. Via ferrata en canyoning is het leukste en meest uitdagende wat je in de buurt van het Gardameer kunt doen.

Bij canyoning volg je de loop van de rivier door de kloof en je route kan behoorlijk grillig worden. Dit vereist wandelen, springen, omhoog of omlaag klimmen, zwemmen en soms zelfs abseilen. Er is een parcours in de Rio Palvico, een half uur bij Riva del Garda vandaan. Als je nog geen ervaring hebt, is het slim om deel te nemen aan de twee uur durende excursie. Het is een pittige tocht waarbij je flinke sprongen moet maken, één keer zelfs zo’n 7 meter! Maar het leukste onderdeel komt op het laatst: de afdaling via een kabel in een 50 meter hoge waterval.

Voor een super spannende vakantie waarbij je ook nog eens aan je conditie en figuur werkt, weet je dus dat je naar het Gardameer moet gaan!