Home Bestemmingen Checklist vakantie Egypte: wat mee te nemen?

Checklist vakantie Egypte: wat mee te nemen?

106
0
DELEN

Het is eindelijk zover, je gaat bijna op vakantie naar het mooie Egypte. Dus het is tijd om de koffers in te pakken. Maar wat moet je eigenlijk meenemen op een vakantie naar Egypte? Om je daar een handje bij te helpen, hebben wij een checklist gemaakt van wat je mee moet nemen op een vakantie naar Egypte. Het handigste is om zelf ook een inpaklijst te maken waar je dingen kan afvinken als je ze inpakt, zo weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. 

Kleding 

Als je op vakantie gaat naar Egypte, ga je waarschijnlijk voor een ontspannen vakantie vol met zon, zee en strand. Je zult dus vooral zomeroutfits meenemen naar Egypte. Vergeet je zwemkleding en korte broeken dus niet in te pakken. Ga je met kleine kinderen op vakantie? Dan zijn UV-werende shirts echt perfect. Deze zijn speciaal gemaakt om de huid tegen de zon te beschermen en om lekker mee te zwemmen. Heb je een all inclusive vakantie naar Egypte geboekt? Houdt er dan rekening mee dat er vaak regels gelden voor het diner qua kleding. Zo dienen mannen meestal een lange broek te dragen bij het diner. Ook is het handig om iets warms mee te nemen. In de winterperiode koelt het in de avond namelijk snel. 

We raden ook aan om bijvoorbeeld een dun bloesje met lange mouwen mee te nemen. De zon is erg fel in Egypte en zo kan je je beschermen tegen de zon zonder dat het té warm wordt. Dit is ook handig voor als je iets wilt bezoeken in Egypte. Het wordt namelijk gewaardeerd als je niet té kort gekleed bent. Ben je van plan om alleen in je (all inclusive) hotel te verblijven tijdens de vakantie dan is dit niet nodig maar wel handig voor het zonnetje. Ook een pet en/of zonnebril mogen niet ontbreken aan de inpaklijst. 

Verzorging

Misschien wel één van de belangrijkste dingen om mee te nemen naar Egypte is zonnebrand. De zon is enorm fel, vooral in de zomer is een hoge factor zonnebrand erg belangrijk. Neem voor de zekerheid ook aftersun mee, voor als je je per ongeluk toch verbrand. Verder is het handig om bijvoorbeeld paracetamol mee te nemen voor de zekerheid. Mocht je medicijnen nodig hebben dan mogen deze uiteraard ook niet ontbreken aan jouw paklijst. Je kan eventueel shampoo en zeep meenemen maar vaak zit dit bij een all inclusive vakantie naar Egypte al inbegrepen bij het hotel. Wat wel handig is om mee te nemen is insectenmiddel/Deet tegen muggen. In Egypte komen namelijk verschillende ziektes voor die de muggen kunnen overbrengen. Er zijn natuurlijk nog veel meer verzorgingsproducten die je misschien mee wilt nemen zoals gel of make-up. Voeg deze toe aan je eigen inpaklijstje. 

Kinderen 

Ga je met kinderen op vakantie naar Egypte? Zorg er dan voor dat je zonnebrand voor kinderen meeneemt. Deze zijn meestal watervast zodat de kinderen lekker in het zwembad of de zee kunnen blijven spelen. Zoals eerder vernoemd zijn de UV shirts ook echt een aanrader. We raden ook aan om wat spelletjes van thuis mee te nemen, vooral tussen 12:00-15:00 staat de zon vaak op z’n scherpst en is het slim om buiten de zon te zitten. Dan is het een perfecte tijd om spelletjes te spelen met het gezin. Veel all inclusive hotels in Egypte beschikken meestal ook over enkele spelletjes maar deze zijn niet altijd in het Nederlands beschikbaar. Afhankelijk van de leeftijd zijn dingen zoals luiers en snoetenpoetsers ook handig om mee te nemen. 

Handig om mee te nemen naar Egypte

Egypte is één van de mooiste plekken ter wereld voor snorkelen en duiken. We raden daarom ook aan om de snorkelsets mee te nemen op vakantie. Soms kun je duikbrillen bij hotels huren maar een eigen set is wel zo prettig. Ook raden wij waterschoentjes aan. Op sommige plekken zijn er zeeegels in het water en hier wil je echt niet met je blote voeten op staan. Natuurlijk is het beter om ze te vermijden maar lukt dit niet, dan ben je met waterschoentjes tenminste beschermd. 

Reisdocumenten 

Misschien wel het allerbelangrijkste om mee te nemen op vakantie zijn de reisdocumenten. Je paspoort mag je absoluut niet vergeten en dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkeer in Nederland. Je kunt van tevoren een visum aanvragen of bij aankomst op de luchthaven in Egypte. Zorg er ook voor dat je je boardingpass bij je hebt. Heb je online ingecheckt zorg er dan voor dat je mobiel opgeladen is. Een handige tip: neem een voor de zekerheid een powerbank mee, zo weet je zeker dat je je mobiele boardingpass kan laten zien. 

Checklist: wat mee te nemen naar Egypte? 

We hebben alvast een beginnetje gemaakt voor jouw inpaklijst naar Egypte. We raden aan om deze uit te printen of ergens op te schrijven en vervolgens af te vinken tijdens het inpakken. Zo weet je zeker dat je alles meeneemt op vakantie. De onderstaande lijst is een goede basislijst voor een vakantie naar Egypte. Reis je met kinderen dan is het handig om verschillende producten zoals snoetenpoetsers en knuffels mee te nemen. Natuurlijk zijn specifieke medicijnen en bijvoorbeeld lenzenvloeistof ook belangrijk voor wie het nodig heeft. Pas de onderstaande lijst aan naar jouw wensen en je bent klaar voor jouw welverdiende vakantie naar Egypte. 

 • Zomerkleding 
 • Zwemkleding 
 • UV werende kleding 
 • Lange broek 
 • In de winterperiode: iets warms voor in de avonden 
 • Dun bloesje/shirtje met lange mouwen 
 • Waterschoentjes 
 • Zonnebril
 • Pet
 • Zonnebrand (watervast is extra handig met kinderen)
 • Aftersun 
 • Insectenmiddel /Deet
 • Eigen verzorgingsproducten zoals make-up & gel 
 • Waterschoenen 
 • Snorkelset
 • Reisdocumenten: 
 • Powerbank