Home Vakantie landen in America Cuba Landkaart van Cuba

Landkaart van Cuba

85
0
DELEN

Cuba ligt tussen de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Het strekt zich uit van oost naar west voor bijna 1.000 kilometer, terwijl de breedste afstand tussen noord en zuid ongeveer 100 kilometer is. De hoofdstad van het eiland, Havana, ligt in het noordwesten van het eiland. Verder naar het westen is er nog maar één stad: Pinar del Rio.

Bovenal toont de kaart de belangrijkste locaties van het eiland en markeert de plaatsen die per vliegtuig kunnen worden bereikt. Tegelijkertijd zijn de bergketens op het eiland aangegeven, die zich in het westen, in het midden en in het uiterste zuidoosten (Sierra Meastra) bevinden. In het zuidoosten, dichtbij de stad Santiago de Cuba, ligt Guantanamo, dat wereldberoemd werd door het Amerikaanse strafkamp.

Naast Havana en Santiago de Cuba zijn ook Varadero, Cayo Coco, Cayo Largo, Ciego de Avila, Camaguey en Holguin steden van belang. Het eiland tussen de twee zeeën staat bekend om de teelt van tabak en suikerriet. Toerisme is altijd al een grote economische factor geweest voor het eiland, dat ook klimatologisch van de nabijheid van het Caribisch gebied profiteert. De recente geschiedenis van het eiland is onlosmakelijk verbonden met de naam Fidel Castro, die vele decennia na de revolutie Cuba regeerde.

Behalve het hoofdeiland, dat de naam Cuba draagt, behoort het tot de staat Cuba, andere kleinere eilanden, die allemaal in het zuiden van het hoofdeiland liggen, bijvoorbeeld het Isla de Juventud of de Canarreos-archipel.

Google maps van Cuba

Kaart van Havana