Home Vakantie landen in Europa Cyprus Vakantie Cyprus

Vakantie Cyprus

97
0
DELEN
Cyprus vakantie

Cyprus is het op drie na grootste mediterrane eiland met een noord-zuid-uitbouw van bijna 100 kilometer. 1,1 miljoen mensen leven op het eiland. Cyprus ligt in de oostelijke Middellandse Zee, ongeveer 70 kilometer van de Turkse kust en 90 kilometer van het Syrische vasteland. Cyprus is het meest beboste eiland in de Middellandse Zee, en vooral het noorden van het eiland is als een natuurlijk paradijs. Het Troodos-gebergte heeft een alpine flair en de Olympos stijgt tot 1952 meter. Tussen de bergketens strekt zich de vruchtbare vlakte van Mesaoria uit. Verder heeft het eiland bijna 700 kilometer kustlijn.

In Cyprus is het mediterrane klimaat overheersend en het is veel warmer dan in de noordelijke Middellandse Zee. In augustus stijgen de waarden tot gemiddeld 28 graden. Februari is een aangename 17 graden. Tussen december en april regent Cyprus vaak en ligt het binnen een aangenaam bereik. Tussen mei en november kan het tot 40 graden landinwaarts zijn.

Cyprus is politiek Europa en geografisch Azië. De Republiek Cyprus beslaat het zuidelijke deel van het eiland. In het noordelijke deel is het enige erkend door de Turkse Republiek Noord-Cyprus. Verder zijn er twee militaire bases op het eiland, die eigendom zijn van Groot-Brittannië. In Cyprus wordt Arabisch, Turks of Grieks gesproken, maar ook Engels wordt begrepen. Sinds 2008 betaal je op Cyprus met Euro. In het noordelijke deel worden de euro, het Britse pond en de lire erkend. Voor toegang is een geldig identiteitsbewijs of paspoort vereist. De internationale luchthaven in Larnaca wordt rechtstreeks vanuit Nederland bediend. De vliegtijd is 4 uur.

Voor een vakantie op Cyprus zijn er verschillende pakketten voor vakantiepakketten, voor individuele vakanties of voor reizen voor gezinnen en kinderen. Handig, de Cyprus vakantie met een last-minute vlucht. All-inclusive reizen is ook een van de gebruikelijke soorten reizen naar Cyprus. Talrijke cruises stoppen ook op Cyprus. Er zijn talloze hotels aan de kust en in het binnenland van het eiland met verschillende sterrenclassificaties, grote vakantieoorden, die vaak zorg voor kinderen bieden, evenals appartementen, appartementen en vakantiehuizen met verschillende apparatuur. Over het algemeen heeft het eiland zeer goede beoordelingen gekregen, aangezien toerisme een van de belangrijkste economische factoren in Cyprus is.

Cyprus is rijk aan natuurlijke schoonheden, droomstranden en culturele en historische belangrijke bezienswaardigheden. In de hoofdstad Nicosia zijn de contrasten bijzonder duidelijk. Een vijf kilometer lange vestingmuur omsluit de oude stad. Een van ‘s werelds meest waardevolle iconencollecties wordt bewaard in het paleis van de aartsbisschop. De Arabahmet-moskee heeft een haarlok van de profeet Mohammed. Limassol is de op een na grootste stad van Cyprus. In de havenstad in het zuiden van het eiland zijn het Kykko-klooster en een middeleeuws museum de moeite waard. De wijnstad Omodos wordt beschouwd als de mooiste plaats op Cyprus. De stad in het Troodos-gebergte heeft vele restaurants, tavernes en winkels. Niet te missen is de proeverij van de Linos white dry. In Larnaka kunnen toeristen sporen vinden van het voormalige stadskoninkrijk van Kition. Het Romeinse amfitheater in Salamis wordt vaak gebruikt voor evenementen. De meest populaire badplaatsen op Cyprus zijn Agia Napa en Protaras. Wandelingen leiden naar het Besparmak-gebergte. In het Troodos-gebergte is skiën in de winter mogelijk.