Vakantie bestemmingen Cyprus

Cyprus

Ayia Napa
Ayia Napa is een bruisende, uitgestrekte badplaats en van oudsher een vissersdorp. In Ayia Napa vindt u de mooiste witte stranden van Cyprus. Er zijn diverse watersportmogelijkheden en ook ’s avonds hoeft u zich geen moment te vervelen.

Larnaca
Een levendige havenstad met een prachtige palmenboulevard, volop gezellige terrasjes. Buiten het centrum vindt u de toeristische zone met haar winkeltjes, bars, restaurants en discotheken.

Larnaca is een stad met jachthaven, oud centrum met historische gebouwen en twee stranden. Op circa 8 kilometer ligt Larnaca Bay; een kleine, vrij rustige badplaats met lange stranden. Larnaca Bay is voornamelijk op toeristen gericht.

Latchi
Wanneer u aan Latchi denkt, zou u eigenlijk direct aan vis moeten denken; Latchi is beroemd vanwege haar overheerlijke visrestaurants. U vindt hier uiteraard ook een visserhaventje en rondom deze kleine haven is het centrum gesitueerd.

Nicosia
Het zuidelijk deel
Nicosia is de hoofdstad van de Republiek Cyprus, maar ook:
– de zetel van het parlement
– de residentie van de president
– de zetel van de aartsbisschop van de Cypriotisch-orthodoxe kerk.

Eleftheria Square
Met 200.000 inwoners is Nicosia de grootste stad van het eiland. Ongeveer 45.000 daarvan wonen in het noordelijk stadsdeel. De stad ligt op 160 meter hoogte in de Mesaoria, de vlakte tussen het Troödosgebergte in het zuiden en het Pentadaktylos- of Besparmakgebergte in het noorden. Wanneer je Nicosia over de snelweg vanuit het zuiden nadert, zie je de stad al van verre liggen. Je komt binnen via de Archbishop Makarios III Avenue, die dwars door het moderne zakencentrum van de stad loopt. Hier vind je de meest luxueuze winkels (er is ook een vestiging van het Britse warenhuis Woolworth). Als je in het centrum rechtsaf slaat, de Evagoras I Street in, kom je vanzelf op het Eleftheria (= vrijheid) Square. Beneden, onder aan de Venetiaanse stadsmuren, vind je volop parkeerruimte.

Bastions
Alle bezienswaardigheden in dit stadsdeel bevinden zich op loopafstand van het Eleftheria Square. De Venetiaanse stadsmuren zijn nog bijna in de oorspronkelijke staat. De prachtige muren uit de zestiende eeuw zijn bijna drie kilometer lang. Van de elf bastions zijn er vijfeneenhalf in handen van de Republiek Cyprus gebleven: Flatro (deels), Garaffa, Podocataro, Costanza, d’Avila en Tripoli. Het Costanza-bastion wordt ‘bekroond’ door de onaanzienlijke resten van de moskee van de Vaandeldrager: in 1570 zou hier de eerste Turkse vlag geplant zijn. Op het d’Avila-bastion staan het hoofdpostkantoor, de bibliotheek en het stadhuis. De overige bastions: Roccas, Mula, Quirini, Barbaro, Lopredano en de andere helft van Flatro worden door het Turkse leger gecontroleerd.

Limassol
Limassol staat bekend om haar grote haven, zakelijkheid en anderzijds de gezelligheid van de straatjes van de oude binnenstad, de heerlijke stranden en de vele winkel- en uitgaansmogelijkheden. Uitermate geschikt om van een heerlijke vakantie te genieten!
Limassol is een grote stad die vooral gericht op is de lokale bevolking. Centraal is de grote haven met daar omheen het oude centrum. Aan de kust zijn meer de faciliteiten te vinden die ook op toeristen zijn gericht.
Het oude deel van Limassol is in echt Cypriotische stijl gebouwd, erg karaktiristiek. De tourist area daarentegen is heel modern met veel uitgaansgelegenheden voor de toeristen.
Er is een toeristisch gedeelte met voornamelijk souvenirwinkels. In het oude gedeelte ligt de Anexartisiastraat. Dit is een grote winkelstraat met allerlei winkels, overdekte complexen etc.

Paphos
Bekende badplaats, opgebouwd uit twee delen, nl. Pano Paphos dat enigszins landinwaarts ligt en Kato Paphos aan de kust. In Kato Paphos zijn veel toeristische faciliteiten en liggen ook vrijwel alle verblijfsaccommodaties. Centraal ligt de haven met gezellige promenade erachter.  Centrum: Kato Pafos is een toerischtisch gebied, waar alles te vinden is voor een geslaagde strandvakantie. Het is Engels gericht en daardoor spreekt ook bijna iedereen wel een beetje Engels. Pano Pafos is het oude, historische centrum van de stad, dit deel is nog meer authentiek, en hier is overal nog de historie van de stad te zien.