Dagje weg naar Scheveningen

Dagje naar Scheveningen

Scheveningen ligt ongeveer zes kilometer van het centrum van Den Haag op de Noordzee. De plaats heeft zich ontwikkeld van een klein, onbeduidend vissersdorp tot populairste badplaats van Nederland

Droom strand aan de Noordzeekust

Scheveningen ligt op slechts een steenworp afstand van Den Haag, de meest mondaine badplaats van Nederland en aan de kust van de Noordzee. Kilometerslang, het zandstrand trekt aan beide zijden van de pier langs de kust. Hoewel het kan heel druk zijn in het hoogseizoen op het strand gedeelte aan de voorkant van het Kurhaus en de Pier is te vinden op South Beach en aan de noordelijke Zwarte Pad altijd een rustige plek. Als u een bezoek aan de South Beach, parkeer de auto op Zuiderstrandtheater of de Vogelwijk. Op het strand van Scheveningen, hebben diverse surf- en zeilscholen geregeld dat aanbod cursussen in surfen, catamaran zeilen en kitesurfen.

De levendige boulevard

Op de kilometerslange boulevard in het centrum van de badplaats voorstelt. Talrijke winkels, restaurants met zonneterrassen en voedselverkopers worden duwen tegen elkaar op de boulevard. Een prachtige 19e eeuw, de beursgenoteerde Kurhaus, die rechtstreeks neemt op het strand. Sinds 1885 is gebruikt als een spa. In 1979, een vijf-sterren hotel verhuisd naar het gebouw. Valt buiten het Holland Casino, waar u later avonduren kunt uw geluk beproeven aan de roulette tafel of blackjack op het strand promenade. Onder de hoogtepunten op de boulevard van Scheveningen, de 381 m lange pier behoort met uitkijktoren. Rond 40 restaurants en tal van het strand ’s nachts bars bieden aan de boulevard te bezoeken.

De pier met grote wielen

Voorkant van het Kurhaus begint de pier. 60 m hoog boven de Noordzee loopt u over houten planken. In 2016 is de pier volledig gerenoveerd. In de foyer vindt u diverse stalletjes waar hotdogs, hamburgers, cocktails en snacks worden verkocht zijn. In het bedrijfsleven, “Pier-angle” naar souvenirs, ansichtkaarten en accessoires te krijgen. Maar de topattractie is het vaste reuzenrad. De bijgevoegde gondels drijvend op de top van bijna 100 meter boven de zee en bieden een uitzicht over de Noordzee en de stad Den Haag.

Het dorp van Scheveningen en de haven

Terwijl het moderne toeristencentrum van Scheveningen zich rondom het Kurhaus uitstrekt, heeft de badplaats in het oude stadscentrum rond de Keizerstraat zijn oorspronkelijke charme behouden. Wimpelketens fladderen in de wind en kleine, originele winkels staan ​​in de rij. Krijg een indruk van het vroegere leven in de badplaats Scheveningen, waar de geschiedenis van het dorp Scheveningen is gedocumenteerd door talrijke tentoonstellingen. De havenfaciliteiten zijn verdeeld in een jachthaven en een vissershaven. In de vissershaven beginnen de trawlers te jagen op de prooi in de Noordzee. Meeuwen wachten op een sappige hap en in de visrestaurants worden heerlijke visgerechten geserveerd.