Vakantie Dahab

Egypte Dahab

De plaats Dahab is een van de meest idyllische plaatsen aan de Rode Zee en wordt beschouwd als een toevluchtsoord voor de drukte in het toeristenparadijs Sharm el Sheik verder naar het zuiden. Dahab streeft bewust naar een ontspannen sfeer voor individuele toeristen en actieve vakantiegangers, hoewel de laatste jaren steeds meer luxe resorts zijn ontstaan ​​voor de vakantie in Egypte. De duikgebieden bij Dahab zijn enkele van de mooiste ter wereld – de 107 meter diepe “Blue Hole” is bekend met zijn rots onder de oppervlakte van het water. Langs de prachtige zandstranden worden tal van watersporten aangeboden, zoals windsurfen, kitesurfen en waterskiën. Uitstapjes naar de woestijn Sinaï maken ook deel uit van het programma tijdens een vakantie in Dahab – hetzij als een jeepsafari of volledig authentiek op de rug van een kameel. De nieuwste trend onder actieve vakantiegangers in Egypte is sandboarding – een soort surfen op de zandduinen.

Zon, strand en zee: vakantieparadijs Dahab

Uiteraard kunnen twee weken simpelweg dromen op de prachtige stranden van Dahab. Maar het is de moeite waard om de opwindende bestemmingen van de Sinaï en daarbuiten te verkennen:

De meest populaire bestemming in de regio is het Sint-Catharinaklooster op de berg Sinaï, waarvan wordt beweerd dat het de brandende struik van de Bijbel huisvest.

Een klim naar de top van de berg Sinaï biedt een prachtig uitzicht over de woestijn en is vooral populair bij zonsopgang en zonsondergang.

De vakantie in Sharm el Sheik overtuigt met tal van entertainment- en winkelmogelijkheden.

Niet-duikers nemen deel aan boottochten met een glazen bodem, bijvoorbeeld naar het Ras Muhammad National Park.

Als u geen last heeft van meerdere urenlange busreizen, kunt u de vakantie in Dahab gebruiken voor langere trips naar Jeruzalem, Eilat, Petra, Cairo of Luxor.