De ideale stedentrips voor jongeren

De ideale stedentrips voor jongeren

Ben je nog jong en een liefhebber van stedentrips? Ben je samen met je vrienden je al het hele jaar aan het oriënteren op verschillende Europese steden om naartoe op reis te gaan? In dit artikel laten we je een aantal plekken zien waar je als jongere wat ons betreft écht naartoe moet zijn geweest. Je kunt ze misschien niet allemaal bezoeken, aangezien de gemiddelde bankrekening wat beperkter is in saldo. Maar als je gewoon één stad uit de lijst kiest, is dat natuurlijk ook hartstikke prima. En voor je uitgaven onderweg komt het saldo van je bankrekening zeker van pas!

Sevilla

Iedereen kiest altijd maar voor Barcelona en Madrid bij een stedentrip in Spanje, maar Sevilla is wat ons betreft echt een aanrader om naartoe te gaan. De stad is gelegen in het zuiden van Spanje en staat vooral bekend om het sierlijke uiterlijk van de stad, de oosters aandoende straatjes en de islamitische azulejos-tegeltjes. En als je even de stad uitrijdt, kun je ook nog een aantal sprookjesachtige plekken in de omgeving bezoeken, zoals Córdoba en Cadiz.

Krakau

Deze stad is de tweede stad van Polen en nog redelijk onontdekt wat ervoor zorgt dat je niet overspoeld wordt door toeristen. Breng een bezoek aan het kasteel van Wawel en de kathedraal, evenals het centrale plein Rynek Glówny. Ben je op zoek naar fleurig en groen, ga dan naar het vier kilometer lange stadspark Planty dat in een slinger rondom de kern van Krakau loopt. Niet ver van de stad is bovendien Auschwitz gelegen, dat je aan een helaas duistere bladzijde uit de geschiedenis herinnert.

Verona

Verona

Bij een romantische trip denken de meeste mensen al snel aan steden als Parijs of Venetië. Maar de Italiaanse stad Verona doet voor deze twee steden op het gebied van romantiek echt niet onder. Het deed namelijk ooit dienst als de setting van Shakespeares Romeo en Julia. Bezoek daarom zeker ook Casa di Giulietta (ofwel Julia’s balkon). Of begeef je naar het Romeinse forum en de arena die nog bijna volledig intact zijn en waar ’s zomers regelmatig concerten plaatsvinden.

Skopje

Houd je van een prachtige historische binnenstad en een schitterende omgeving? Bezoek dan eens de hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje genaamd. De stad is gelegen aan de rivier de Vadar en de stad heeft na Istanboel de grootste bazaar van de Balkan. Daar is het dan ook heerlijk shoppen en mensen kijken.

Als je dus een schitterende stedentrip wilt gaan maken, hoef je lang niet altijd de standaard bestemmingen te kiezen. Sterker nog, de zojuist genoemde steden hebben voor jonge mensen zo veel extra mogelijkheden te bieden.