De mooiste regio’s om een vakantiehuis te huren

Mooiste regios vakantiehuis

Ben jij tijdens je vakantie gesteld op ruimte en privacy? Dan is een vakantiewoning dé accommodatie voor jou. Zeker wanneer je van plan bent om je vakantie met je familie of vriendengroep door te brengen. Vakantiewoningen zijn vaak verder van de toeristische kern van een stad of badplaats gelegen en bieden je daardoor de mogelijkheid om meer met het ‘echte’ leven op deze bestemming kennis te maken. Een dergelijke woning is van alle gemakken van thuis voorzien. Lees hier over enkele van de mooiste regio’s om een vakantiewoning te huren.

De landweggetjes en wijngaarden van Toscane

Wie op zoek is naar een vakantiehuis in Italië, zoekt vaak specifiek naar een woning in de regio Toscane. Niet zo gek, want de glooiende heuvels, wijngaarden en kronkelende landweggetjes hebben eigenlijk op iedereen wel een betoverende werking. En dan hebben we het over steden als Florence nog niet eens gehad. Deze regiohoofdstad geldt als bakermat van de Renaissance en is een kunststad van wereldformaat. Het fijne van Toscane is dat alle bezienswaardigheden op relatief korte afstand van elkaar liggen en dus per auto prima te bereiken zijn. En dat geldt ook voor de badplaatsen!

Toscane

Andalusië, het temperamentvolle hart van Spanje

Wie denkt dat hij Spanje met een bezoek aan Barcelona en de Costa del Sol heeft leren kennen, heeft het mis. Door een vakantiewoning in Andalusië te huren, ontdek je pas echt wat het Spaanse leven inhoudt. Andalusië is de bakermat van de flamenco en de tapas en wordt het temperamentvolle hart van Spanje genoemd. In deze zuidelijkste regio van het land vind je ook nog veel overblijfselen uit de Moorse tijd. Geniet met een vakantiehuis in Andalusië van de authentieke sfeer en het gepassioneerde maar tegelijkertijd ontspannen karakter van de locals.

Andalusie

De Griekse Cycladen

Ken je die foto’s van witte huisjes met blauwe deuren en kozijnen en koepelkerkjes in dezelfde tinten? Dat zijn de Cycladen! De Griekse archipel in de Egeïsche Zee is populair onder eilandhoppers, maar je kunt er natuurlijk ook prima in een vakantiewoning op één eiland blijven. Santorini, Naxos, Paros, Mykonos en Syros zijn de populairste eilanden. Je vindt er een wirwar van smalle straatjes en traditionele tavernes. De oogverblindende stranden worden niet zelden geflankeerd door imposante kliffen. Kiezen kan nog wel eens moeilijk worden. Vanwege het aangename briesje wordt het hier ook in de zomer nooit echt té heet.

Miami, ster van de Sunshine State

Miami is zonder enige twijfel de meest geliefde stad van Florida, die ook wel The Sunshine State wordt genoemd. Ontspanning en entertainment staan tijdens deze vakantie centraal. Met een vakantiewoning in Miami kom je maximaal tot rust. Tijdens je verblijf flaneer je over het trendy South Beach, proef je in de wijk Little Havana van Caribische sferen en ga je natuurlijk uit tot in de vroege uurtjes. Een vakantiewoning in Miami is ook een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar de Florida Keys, het Everglades National Park en de vele pretparken van Orlando.

miami