Home Blog De mooiste stranden van Alicante

De mooiste stranden van Alicante

49
0
DELEN
Alicante strand

Gouden stranden, kristalhelder water en een aangenaam klimaat bepalen de stranden die ook de trotse houders zijn van de Blauwe Vlag, die wordt toegekend door de Europese Unie.

Alicante wordt geflankeerd door 245 kilometer prachtige kustlijn, die de thuisbasis is van talloze verborgen en populaire stranden zoals Cabo de las Huertas, Playa de la Almadraba met watersportactiviteiten zoals kajakken, surfen, enz.

Levante strand

Het altijd populaire Levante-strand in Benidorm, op slechts 30 minuten rijden van Alicante, is een hotspot voor de mensen die wat plezier willen hebben. Het is ook bekend als het Sunrise-strand en biedt talloze activiteiten, zoals duikplanken, slingerende bruggen, vlotten, glijbanen, een speeltuin voor de kinderen en goed uitgeruste strandwachten. Het strand wordt bezocht door mensen van alle leeftijdsgroepen, van kinderen tot jongeren.

Poniente-strand

Een gouden zandstrand, het Poniente-strand, ligt ten westen van het strand van Levante in Benidorm. Het is een ideale plek om te zonnebaden en zwemmen. Het strand is goed uitgerust met alle voorzieningen, zoals ligbedden en veiligheidsuitrusting, en wordt dagelijks schoongemaakt om zijn vlekkeloze uitstraling te behouden.

Strand van San Juan (Playa de San Juan)

Dit is een van de drukste stranden van Alicante, op ongeveer 7 km van het centrum van Alicante. Het lange en open strand is bekroond met de Blauwe Vlag van de Europese Unie. Tijdens de zomermaanden zit het vol met zonliefhebbers die genieten van de stralen en van de aangeboden watersportactiviteiten. Het is de perfecte plek om te zonnebaden en te zwemmen met een goede selectie aan winkels, bars, cafés, restaurants en watersporten op het strand.

Strand van Postiguet (Playa del Postiguet)

Dit is niet alleen omgeven door palmbomen waardoor het er buitengewoon mooi uitziet, maar het bevindt zich ook aan de voet van het prachtige Castillo de Santa Barbara. Het ligt midden in het centrum van de stad en is een geweldige attractie voor toeristen die vooral onder de indruk zijn van de uitgestrekte gouden zandstranden en het kristalheldere water. Het strand wordt dagelijks schoongemaakt en er zijn veel vormen van openbaar vervoer zoals bussen en trams die routes naar het strand aanbieden.

Saladares - Urbanova-strand

Dit is een van de langste stranden aan de zuidkust van Alicante, met een aanzienlijke lengte van 16km en een breedte van 50 meter. Dit bevindt zich in het woongedeelte en trekt daarom geen grote drukte aan, wat goed is als u rustig wilt ontspannen. Er zijn veel diensten voor toeristen, zoals strandpatrouilles met strandwachten en wachttorens, toiletten, voetdouches en parkeerfaciliteiten. Het is bekroond met de Blauwe Vlag door de Europese Unie.

Playa del Coco

Dit is een klein strand langs de kustlijn van Alicante. Er wordt gezegd dat het de plaats is waar de vissers van de stad hun vangst aanlanden. Er is ook een rustige haven waar u de zee kunt bewonderen en in totale rust kunt zijn.

Playa de la Albufereta

Ten noordwesten van Alicante ligt het strand van Albufereta. Gelegen in een woonwijk, wordt het massaal bezocht door veel toeristen tijdens het zomerseizoen. De diensten omvatten badmeesters, Rode Kruispost, uitkijktoren, voetdouches, toiletten en parkeerfaciliteiten. Het strand is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de A-190, met de bus of met de trein. Een andere nabijgelegen attractie die opmerkelijk is, is het Almadraba-strand.