Home Vakantie landen in Europa Frankrijk De mooiste stranden van Côte d’Azur

De mooiste stranden van Côte d’Azur

56
0
DELEN
Frankrijk-Cote dAzur stranden

Bijna elke strandvakantieganger droomt van een prachtig zandstrand en een blauwe zee. Om deze stranden te vinden, is het niet nodig om naar verre bestemmingen te reizen, omdat Frankrijk zuidkust ook tal van prachtige stranden biedt aan de Côte d’Azur, de kust aan de Middellandse Zee.

De mooiste stranden van Côte d’Azur

Plage de la Gravette – Antibes
Beste Cote d' Azur stranden - Plage de la Gravette - Antibes

Plage de la Gravette in Antibes zijn er verschillende mooie strandgedeeltes, bijvoorbeeld aan de Boulevard James Wyllie. Opmerkelijk is de Plage de la Gravette, gelegen in het oude centrum naast de haven en verrukt van witte zandstranden. Het water is lichtgroen tot lichtblauw en glashelder. Kunstmatig opgestapelde rotsen beschermen het strand tegen erosie maar ook tegen grote golven. Ideaal voor kinderen, in de zomer van juli tot augustus kan hier behoorlijk druk zijn. Parkeren is mogelijk bij de haven of u kunt met de bus komen en lijn 11 of 13 nemen naar Porte Marine.

Frioul-eilanden

Ten westen van Marseille liggen de vier Frioul-eilanden. Deze zijn gemakkelijk bereikbaar met de veerboot vanuit de haven van Marseille. Het water is helder en azuurblauw. Als je ondertussen de drukte van de stad wilt ontvluchten, ben je hier in goede handen.

Rochers de la Bocca in Cannes

Rochers de la Bocca is een uitgestrekt zandvlakte, alleen onderbroken door de enorme keien die uit de zee steken. Hier heerst een natuurlijke en even wilde sfeer. Actieve natuurliefhebbers kunnen een pauze nemen van de stedelijke drukte.

Paloma Beach in de buurt van Nice

Het gebied rond Nice biedt een verscheidenheid aan prachtige witte zandstranden, bijvoorbeeld het Paloma-strand op Saint-Jean-Cap-Ferrat. Hier is het zelfs mogelijk om beroemdheden te ontmoeten, omdat de helft van het strand privé is en de andere helft open voor het publiek.

Plage de l’Almanarre – Hyeres

Het prachtige Plage de l’Almanarre ligt in Hyeres. Het strand is vooral populair bij wind- en kitesurfers. Daarachter ligt een waterrijk gebied, waarin de beroemde wilde roze flamingo’s kunnen worden bewonderd.

Plage Le Magellan – Théoule-sur-Mer

Een ander mooi stuk strand ligt in de gemeente Théoule-sur-Mer, op enkele kilometers van de stad Cannes. De plaats is vooral bekend door het International Film Festival, dat hier in mei plaatsvindt. In aanvulling op de droomstranden in het centrum, bijvoorbeeld, de pest Le Magellan is er ongeveer twee kilometer ten zuidoosten, een kleine, maar zeer mooie baai. Dit is gedeeltelijk stroomopwaarts met stenen. Het strandgedeelte maakt indruk met zijn heldere, turquoise water. Dankzij het ondiepe watergebied is het ook ideaal voor gezinnen met kinderen om te zwemmen.

Plage de Pampelonne – Saint Tropez

De beroemde stad Saint Tropez trekt vele jetsetters, rijk en mooi, en biedt elk jaar de meest exclusieve stranden van de Côte d’Azur. De Pampelonne strand is ongeveer 2 kilometer van Saint Tropez in Ramatuelle op nummer drie van de beste stranden van Frankrijk.

Op het strand van Pampelonne kunt u heerlijk ontspannen in een hemelse sfeer, een heerlijke vakantie en genieten op een 4,5 kilometer lang zandstrand, het kristalheldere water met het mooiste zandstrand. In de zomermaanden is het erg druk, dus niets voor rust en eenzaamheid van vakantiegangers.

Het hele strand is voor iedereen toegankelijk, dus vakantiegangers kunnen een wandeling maken over het strand of zwemmen. De achtergelegen gebieden worden meestal geassocieerd met luxe bars zoals de Club 55 of restaurants en campings.

Calanques – Marseille

De Calanques liggen ten zuiden van Marseille en bieden prachtige rotsformaties met diepe fjorden die een unieke kustlijn vormen. Vanwege de uitzonderlijke topografie, kunnen de calanques het best per boot worden bezocht. Vlakbij de stad Cassis ligt in de Calanques een klein strand genaamd L’Ille de Riou. Dit is alleen per boot bereikbaar en een ideaal startpunt voor duikers en snorkelaars, omdat de Calanques rijk zijn aan onderwaterwonderen.

Het strand aan de Boulevard de la Croisette – Cannes

Boulevard de la Croisette Cannes

Het strand aan de Boulevards de la Croisette is een van de beroemdste stranden. Dit is gelegen langs de Boulevard de la Croisette, ten oosten van het beroemde Palais des Festivals. Omringd door prachtige palmbomen en goed onderhouden, kleine parken, ontmoet de waterkant het prachtige karakter van Cannes, een van de meest indrukwekkende steden ter wereld.

Het strand is ongeveer drie kilometer lang. Recht tegenover staan bekende hotels, casino’s en merkboetieks, die u uitnodigen voor de nodige verandering om te winkelen. Daarnaast wordt er elk jaar in Cannes het International Film Festival gehouden.