Home Blog De mooiste stranden van Mallorca

De mooiste stranden van Mallorca

44
0
DELEN
Mallorca

Mallorca is geweldig! Geen eiland is diverser. Wat hier gebeurt is een Eldorado voor strandliefhebbers, nachtbrakers, sportliefhebbers en natuurliefhebbers.

Je zou zoveel hoogtepunten kunnen noemen, maar in het volgende bericht willen we ons concentreren op de introductie van een selectie van prachtige stranden.

Es Trenc strand

De Es Trenc ligt in het zuiden van het eiland en strekt zich uit over 6 kilometer van het dorp Sa Rápita in het noorden over het stadje Ses Covetes tot Colónia de Sant Jordi in het zuiden. Het strand bereiken is het beste met een (huur) auto.

Onze tip is de reis via Ses Covetes. De beste manier om vanuit het kleine dorp naar het zuiden te gaan. Hier vindt u ook de bar Esperanza,  hier kan het uitstekend ontspannen zijn. Er is ook een winkel en een restaurant midden in de stad.

Vooral op Es Trenc ligt de ligging in een natuurgebied. Het strand is daarom niet gebouwd en presenteert zich heel natuurlijk. Toch vindt u ook een strandbar en toiletten. Het is hier veel relaxter dan op de actiegerichte stranden verder naar het noorden.

Dankzij de ondiepe toegang tot de zee, is Es Trenc ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. FKK-fans krijgen waar voor hun geld in het zuidelijke deel van Colónia de Sant Jordi.

Playa de Muro strand

Playa de Muro is het zuidelijke deel van het 5 kilometer lange strand in de baai van Alcudia. Het strand met zijn vele hotels ligt in het noordoosten van Mallorca en is gemakkelijk bereikbaar. Het schone en goed onderhouden witte zandstrand biedt een zeer ondiepe toegang tot de zee en is daarom perfect voor spatten voor de kleintjes.

Maar er wordt ook genoeg aangeboden voor de volwassenen. Een groot aantal aanbieders kwebbelt voor de gunst van toeristen – er is een aanbod voor elke denkbare watersport. En op het land kunt u een goede fysieke training krijgen, bijvoorbeeld bij beachvolleybal.

Wie op zoek is naar ontspanning, met name het gedeelte ten noorden van C’an Picafort aanbevolen. Het strandgedeelte kan ook rechtstreeks worden bereikt vanaf de parkeerplaats van het Hotel Iberostar Albufera Park. Daar strekt het natuurreservaat zich rechtstreeks uit naar het strand. Geen hotelentertainment verstoort de rust en de motorboten zijn hier ver weg. Perfect om te ontspannen!

De Cala Mesquida strand

Naast zulke geweldige stranden als de Es Trenc of de Playa de Muro, zijn er andere hoogtepunten die een paar reizigers misschien kennen. Een van die pareltjes is de Cala Mesquida, een goede 20 minuten ten noorden van de bekendere badplaats Cala Ratjada.

Die op vakantie is op feest en stemming, dat is zeker de verkeerde plek. Op de Cala Mesquida is alles ontworpen voor ontspanning. Bij het strandrestaurant kunt u Balinese bedden huren en genieten van de zon in een luxueuze ambiance.

Cala Torta strand

Wandelaars en surfers, gelegen in het noordoosten, genieten van het onontwikkelde, heuvelachtige landschap. Cala Torta is een kleine baai met een breed, prachtig zandstrand en ligt op ongeveer 8 kilometer van het stadje Artà.

Cala Agulla strand

Cala Agulla Bay ligt direct aan het natuurreservaat en wordt omgeven door bossen en duinen. Hier kunt u surfplanken en waterfietsen huren, maar ook waterskiën.