De stranden van Bali

Indonesië Bali strand

Wit zand en blauw water op Nusa Lembongan

Je kunt ook een vakantie op Bali helemaal aan het strand doorbrengen. Niet alle stranden van Bali zijn een tropisch eilandparadijs, omdat met palmen omzoomde, kilometerslange en witte zandstranden met turkooisblauw water niet alomtegenwoordig zijn op Bali.

Een paar dingen die je moet weten over stranden in Bali

Op veel stranden is zwemmen slechts in zeer beperkte mate mogelijk, omdat de stroming op Bali immens sterk kan zijn en het leven van een paar mensen al heeft gekost. Natuurlijk hoef je de pret niet te bederven, maar als je je realiseert dat de stroom sterk is en de golven hoog zijn, je zou niet verder moeten zwemmen.

Sommige stranddelen zijn gereserveerd vanwege de stroming, vooral de surfers. Er zijn vlaggen die zwemmen toestaan ​​en (hopelijk) worden bewaakt door een badmeester.

Vaak dartelen zwermen wilde honden op het strand, vooral in Seminyak en Canggu. Ze kunnen het plezier van zonnebaden of wandelen met uw eigen huisdier bederven. Er zijn nauwelijks honden op de Gili-eilanden en Nusa Lembongan.

Op veel plaatsen worstelen de stranden met afval en waterverontreiniging. Afhankelijk van hoeveel het gebied gecultiveerd is. In Kuta reinigen schoonmaakploegen de stranden, afval in het water in de grotere toeristische centra en op kleine eilanden zonder afvalverwijderingsfaciliteiten zijn niet ongewoon.

Niet elk strand is een wit, met palmen omgeven zandstrand. In het noorden van Bali zijn de stranden gemaakt van donker vulkanisch zand en hebben ze hun eigen charme. Dit is naar onze mening geen nadeel. De stranden van Bali zijn anders, maar voldoen niet aan ieders verwachtingen, dus de hint van ons.

Strand is niet hetzelfde strand als het gaat om sport. Lees meer over wat u in de buurt van uw accommodatie kunt doen, want misschien is het dichtstbijzijnde strand waar u kunt gaan duiken of surfen iets verder weg ligt.

Toch zijn er echt prachtige stranden op Bali, allemaal met een eigen karakter! De kust ten zuiden van Kuta biedt enkele geweldige stranden met geavanceerde surfspots en aan de andere kant van Nusa Dua vindt u geweldige stranden.

Ook van Kuta tot Canggu zijn er lange stranden met goede beginners. Surfpauzes, waar het goed kan blijven.

Het strand in Sanur is erg gezellig met zijn boulevard en restaurants.

Op Nusa Lembongan zijn er verschillende stranden rond het eiland, van het lange zandstrand tot het verborgen juweeltje tussen de kliffen.

De Gilis hebben waarschijnlijk de mooiste stranden. Zelfs als ze in feite deel uitmaken van Lombok, de Gili-eilanden ten oosten van Bali maken vaak deel uit van een Bali reis.

De noordkust met het overwegend donkere vulkanisch gesteente mag niet worden vergeten: super om te snorkelen en te duiken, men gelooft in het midden van het donkere, bergachtige landschap te zijn, bijna op een ander eiland.