De top 5 verborgen stranden in Thailand die je moet ontdekken

De top 5 verborgen stranden in Thailand die je moet ontdekken

Thailand is wereldwijd bekend om zijn prachtige stranden, maar sommige van de mooiste en meest afgelegen stranden zijn vaak niet bekend bij toeristen. In deze blogpost delen we de top 5 verborgen stranden in Thailand die je moet ontdekken. Deze stranden bieden de perfecte ontsnapping aan de drukke, toeristische gebieden en garanderen je een unieke ervaring.

1 Ao Sane Beach

Het eerste verborgen strand op onze lijst is Ao Sane Beach, gelegen in het zuiden van het eiland Phuket. Dit strand ligt verscholen tussen twee kliffen en is omringd door een weelderige jungle. Je vindt hier geen strandstoelen of restaurants, maar wel een klein strandhutje waar je drankjes kunt kopen. Ao Sane Beach is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar rust en privacy, en ook voor snorkel liefhebbers is dit een perfecte plek. Je kunt hier namelijk prachtige vissen en koralen spotten!

2 Thong Nai Pan Noi Beach

Het volgende verborgen strand op onze lijst is Thong Nai Pan Noi Beach, gelegen in het noordoosten van het eiland Koh Phangan. Dit strand is een van de mooiste stranden in Thailand, maar nog relatief onbekend bij toeristen. Het heeft wit zand en helderblauw water, omgeven door hoge palmbomen. Er zijn verschillende restaurants en bars op het strand, maar het blijft hier relatief rustig en vredig.

3 Ao Manao Beach

Ao Manao Beach ligt in het zuiden van Thailand, in de provincie Prachuap Khiri Khan. Dit strand is verborgen achter een militaire basis en daarom weet bijna niemand van het bestaan ervan af. Het strand is lang en breed, met zacht zand en kristalhelder water. Er zijn geen strandstoelen of parasols, maar er is wel een klein restaurant op het strand waar je kunt genieten van Thaise gerechten.

4 Sai Nuan Beach

Sai Nuan Beach is een klein, afgelegen strand op het eiland Koh Tao. Het is alleen te bereiken via een wandeling door de jungle van ongeveer 20 minuten, maar het is zeker de moeite waard. Het strand heeft wit zand en turquoise water, omgeven door grote rotsen en palmbomen. Er zijn geen restaurants of bars op het strand, dus zorg ervoor dat je je eigen eten en drinken meeneemt.

5 Koh Adang Beach

Koh Adang Beach is gelegen op het eiland Koh Adang, dat deel uitmaakt van de Tarutao National Marine Park in het zuiden van Thailand. Dit strand is alleen te bereiken met een boottocht vanaf Koh Lipe. Het strand is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar rust en privacy, want er zijn bijna geen toeristen te vinden. Het water is hier zo helder dat je de vissen onder je voeten kunt zien zwemmen. Er zijn geen strandstoelen of restaurants op het strand, maar er zijn wel toiletten en een klein winkeltje waar je snacks en drankjes kunt kopen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een rustigere, meer afgelegen strandervaring in Thailand, zijn deze verborgen stranden zeker de moeite waard om te ontdekken. Vergeet niet om je eigen eten en drinken mee te nemen, want er zijn niet altijd faciliteiten op het strand. Geniet van de prachtige natuurlijke schoonheid en de rust op deze verborgen pareltjes van Thailand!