De verrassende natuur van Ibiza en Mallorca

Als er één plek is om van de natuur in al haar pracht te genieten, dan is het wel de archipel van de Balearen: een paradijs van ongeëvenaarde schoonheid waar natuurparken en monumenten, kustlijnen met kristalhelder water, en unieke biodiversiteit samenkomen in een onvergetelijke omgeving. Perfect voor natuurliefhebbers en iedereen die van buitenactiviteiten houd.

Waar veel toeristen vooral de eilanden Mallorca en Ibiza bezoeken om te genieten van zon, zee en strand (en vooral op Ibiza; feestjes), zijn deze bestemmingen ook geweldig voor wandelaars, fietsers en duikers.

Als je gaat reizen naar de Balearen met FTI heb je de kans om de volgende geweldige natuurlijke plekken op de eilanden te verkennen:

Natuur op Mallorca

Hoewel veel van het land is ontwikkeld voor toerisme (wat blijkt uit het aantal resorts, hotels en restaurants die overal opduiken), zul je verrast zijn hoeveel van de natuurlijke schoonheid van Mallorca bewaard is gebleven.

Er is een breed scala aan landschappen om te ontdekken op dit mediterrane eiland. Van zandstranden met turquoise wateren en ruige rotsachtige kliffen, tot met sneeuw bedekte bergen, weelderige mediterrane bossen en kalme wetlands vol met wilde dieren. Elke dag valt er iets nieuws te ontdekken!

Een aantal plekken die je zeker niet mag overslaan als natuurliefhebber zijn:

  • Cap de Formentor

Dit smalle, 20 kilometer lange schiereiland wordt door de Mallorcanen liefkozend het ‘Trefpunt van de wind’ genoemd. Als gevolg van de hoge blootstelling aan de zee, hebben de winden van het Iberisch schiereiland, de Alpen, de Atlantische Oceaan en Noord-Afrika elkaar daar namelijk altijd ontmoet. Hierdoor is een prachtig landschap ontstaan ​​bezaaid met kliffen en dennenbossen.

  • Drach Caves

Deze fascinerende grotten onthullen de verborgen kant van Mallorca, door bezoekers ver onder de grond te brengen. Ze zijn een grote trekpleister, op slechts een steenworp afstand van de populaire oostkust. Bezoek ze net aan de zuidelijke rand van Porto Cristo en heb ze bijna helemaal voor jezelf!

  • De Serra de Tramuntana

Dit gebergte is een machtige muur van stenen en rotsen die het hele noordwestelijke deel van Mallorca domineren. De bergen rijzen op in het uiterste zuiden bij Sant Elm, en vallen pas weer naar beneden bij Cap de Formentor. Tussen hun toppen herbergen ze talloze wandel- en fietspaden om volop van te genieten.

Lees ook: De drukte uit en de natuur in.

Natuur op Ibiza

Als je reist om jezelf onder te dompelen in de natuur, staat Ibiza waarschijnlijk niet bovenaan je bucketlist. Dit is ten slotte een berucht feesteiland, vol met clubs, dure cocktailbars en jetsetters.

Maar deze Balearische schoonheid is een veelzijdige bestemming. En als je de dj-beats en dansvloeren vermijdt, zul je snel de rustigere kant van Ibiza ontdekken. Een met ongerepte natuurreservaten, wandelpaden, verlaten stranden en romantische baaien!

Een aantal prachtige plekken om te bezoeken op het eiland zijn:

  • Natuurpark Ses Salines

Dit natuurpark, dat zich uitstrekt van het zuidpunt van Ibiza tot het eiland Formentera, herbergt een grote verscheidenheid aan landschappen. Je vindt het hier allemaal: van wetlands tot zandduinen en afgelegen stranden. Dit alles samen met een ongelooflijke hoeveelheid biodiversiteit.

  • Punta Galera

Aan de westkust van Ibiza vind je Punta Galera: een prachtige baai geflankeerd door unieke rotsformaties die op verschillende hoogtes boven de zee uitsteken. De rotsen hier zijn breed en vlak en bieden zonaanbidders een natuurlijk platform om neer te strijken en achterover te leunen in de zon.

  • De Sa Talaiassa berg

Wil je de natuurlijke kant van Ibiza verkennen en daarbij een flinke dosis calorieën verbranden? Maak dan een wandeling naar Sa Talaiassa; de hoogste top van het eiland. Onderweg zul je meerdere keren moeten uitrusten, maar dit geeft je de kans om de geweldige vergezichten optimaal in je op te nemen!

Ga jij een van deze veelzijdige eilanden dit jaar bezoeken? Zorg er dan voor dat je minstens één van deze oogverblindende plekken bezoekt. Het zal je absoluut een ander beeld geven van Ibiza en Mallorca.