Home Bestemmingen De zon achterna in Gran Canaria

De zon achterna in Gran Canaria

35
0
DELEN
Gran canaria strand

Gran Canaria wordt vaak omschreven als het ‘Eiland van de eeuwige lente’. En dat is helemaal waar. Dit Canarische eiland is namelijk het hele jaar door een geweldige bestemming. Je kunt er echt op elk moment naartoe, zonder teleurgesteld te worden door het weer.

Natuurlijk wordt het in de winter wat koeler, maar vergeleken met Midden- en Noord-Europa is het nog steeds een puur paradijs. Daarom wordt Gran Canaria beschouwd als het perfecte eiland om te ontsnappen aan de kou in Nederland.  

Weet jij nog niet zo goed wanneer je moet gaan? Lees dan snel verder en ontdek alles over het klimaat in Gran Canaria!

Het weer en klimaat op Gran Canaria in een notendop

Canaria heeft 14 microklimaatzones en wordt rechtstreeks beïnvloed door ‘passaatwinden’ die het klimaat verdelen. Het noorden is daardoor wat natter dan het zuiden, waar droge Saharawinden soms zelfs voor zandstormen en enorme temperatuurstijgingen kunnen zorgen.

In de regio rond Las Palmas kom je vaak een dichte bewolking tegen, die door de lokale bevolking ook wel ‘Ezelbuik’ wordt genoemd.

Vooral in de populaire vakantieregio’s in het zuiden zorgt het subtropische klimaat het hele jaar door voor aangename temperaturen tussen 20 °C en 29 °C per dag. Het weer is superconstant. In de zomermaanden valt er bijna geen regen. En zelfs in de herfst en winter blijft het mild, met dagelijkse temperaturen boven de 20 °C.

Wanneer reizen naar Gran Canaria?

De wintermaanden zijn het meest populair om Gran Canaria te bezoeken. En vooral rond Kerstmis heerst er een echt ‘hoogseizoen’. De maanden april tot en met juni en september tot en met november zijn echter ook ideaal.

December tot februari

De Canarische eilanden en dus ook Gran Canaria, krijgen tijdens deze periode te maken met (vooral veel oudere) toeristen, die zich willen koesteren in de warme zonnestralen. Hoewel het misschien een beetje te koel is om te zwemmen, zijn deze maanden de perfecte escape van de winter.

Vooral voor wandelaars die er graag op uit trekken in de bergen is de winter op Gran Canaria fantastisch. De temperatuur is namelijk perfect voor het maken van lange hikes door de nationale parken. Houd er wel rekening mee dat er meer regen valt dan tijdens het zomerseizoen.

Lees ook: Nieuwe energie op de Canarische eilanden.

Juni tot en met augustus

De zomermaanden zijn logischerwijs ook enorm populair voor een vakantie naar Gran Canaria. De temperaturen bereiken hun top en de kans op regen is bijna nul. Dit is dus de beste periode voor de echte strandgangers onder ons die van (extreem) warme temperaturen houden.

Voor de zekerheid moet je je accommodatie tijdens deze periode wel een paar maanden voor je reis boeken, om zeker te zijn van beschikbaarheid.

September tot en met november

De herfst is een ander mooi seizoen om te genieten van de vele charmes van Gran Canaria, zonder de toeristenmassa’s of de hoge hoteltarieven van het toeristische hoogseizoen.

Hoewel de zomer voorbij is, biedt het eiland tijdens deze maanden nog steeds perfect strandweer. Houd er echter rekening mee dat je in deze tijd van het jaar kans hebt op een paar regenachtige dagen.

Zo zie je maar, wanneer jij het Eiland van de eeuwige lente gaat bezoeken is helemaal afhankelijk naar wat voor vakantie je wilt. Maar één ding staat vast: in Gran Canaria zul je het niet snel koud hebben!