Vakantie in Denemarken

Vakantie in Denemarken

Op een oppervlakte van ongeveer 43.000 vierkante kilometer, ligt Denemarken direct tussen de Noordzee en de Oostzee in Noord-Europa. Veel eilanden, fjorden en veel mooie steden zullen u van Denemarken overtuigen als een heerlijke vakantiebestemming.

Stranden met een kustlijn van 7.300 kilometer nodigen u uit voor een lange vakantie in Denemarken. Hoge kwaliteit van leven en gelukkige Denen maken van Denemarken een prachtige bestemming. Het maritieme klimaat en de vele attracties voor jong en oud zijn goede redenen om uw vakantie door te brengen in Denemarken.

Stedentrip Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Opgericht in 1167, heeft de stad vandaag 570.000 inwoners. Met Tivoli als een pretpark en het standbeeld van de kleine zeemeermin en de ronde toren in het noorden van de stad, heeft Kopenhagen vele bezienswaardigheden te bieden.

Of u nu uw vakantie doorbrengt in Kopenhagen of een vakantiehuis op het strand aan de Oostzee, shopping-stap op de Ströget-winkelstraat mag u niet missen! Ströget is een van de langste voetgangerszones van Europa en biedt een buitengewone en gevarieerde verscheidenheid aan kleine unieke winkels, goedkope winkelketens en luxe designerboetieks. Het voetgangersgebied leidt naar het stadhuisplein, dat fascineert met een echt vuurwerk van historische en moderne architectuur. Lees meer over Stedentrip Kopenhagen

Stedentrip Odense

De stad ligt in het midden van Denemarken, op het eiland Fyn, en staat bekend om zijn culturele verleden, waaronder de geboorte van H.C Andersen. En hij komt niet weg wanneer je hier bent, dankzij de kenmerken van een volledig ingeblikt soldatenstandbeeld dat opvalt en je toelaat om je terug te imiteren naar de veilige wereld van het sprookje.

Dit is ook een van de redenen waarom velen Odense noemen voor de kinderstad. Een waarheid, wanneer je ook het speelhuis Fyrtøiet brengt, waar ze zich vrijelijk kunnen ontplooien in wild.

Er wonen ongeveer 200.000 mensen, en de stad is ook ver vooruit met onderzoek. Maar dat is niet de reden waarom je hier zou willen komen omdat er meer spannende dingen zijn om te ontdekken.

De plaats is als een mix van dorp en metropool. Er is prachtig groen hier met de geplaveide straten van Brostein die je meenemen door de smalle straatjes, met de vakwerkhuizen aan de zijkant. Er is ook een grote selectie aan restaurants en cafés.

Bezienswaardigheden in Denemarken

Niet alleen geweldige stranden, maar ook fascinerende bezienswaardigheden kunnen worden ontdekt in Denemarken. Ervaar een dag in het land van de Vikingen of een bezoek aan de hemelse kathedraal van Roskilde. In het noorden van Seeland ligt de Parforce Jagtlandschaft en in Jelling de runenstenen, die behoren tot het culturele werelderfgoed.

UNESCO kent de titel Werelderfgoed toe aan plaatsen van internationaal belang vanwege hun unieke karakter en authenticiteit. In Denemarken zijn er een aantal indrukwekkende attracties van wereldklasse om je mee op reis te nemen naar het verleden van het land.

Kathedraal naar Roskilde

Op het Deense eiland Zeeland, stijgt de prachtige kathedraal naar Roskilde. Voltooid in 1280, wordt de kerk beschouwd als de eerste baksteen-gotische kathedraal. De Roskilde-kathedraal is de traditionele begraafplaats van de Deense koningen en je kunt hier zelfs het graf van Harald Bluetooth zien. Significant is ook het orgaan van de kerkbouw. Sinds 1995 staat de kathedraal van Roskilde op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kasteel Kronborg in Noord-Seeland

In het noorden van Zeeland zijn er twee andere werelderfgoedsites die u uitnodigen om te bezoeken. Het jachtlandschap van Parforce is een bos- en cultuurgebied dat wordt gekenmerkt door barokke invloeden. De paden lopen recht in de stervorm die typerend is voor de barokperiode door de dichte boompopulaties. Als u uw vakantie in Noord-Seeland doorbrengt, moet u beslist een reis naar Kronborg Castle plannen. Het middeleeuwse fort is wereldwijd bekend als Hamlet Castle.

Werelderfgoed in Zuid-Denemarken

Aan de oostkust van Jutland zijn twee andere plaatsen die op de Werelderfgoedlijst staan. De kerk van Jelling, grafheuvels en runenstenen bieden inzicht in de geschiedenis en tradities van de Denen als monumenten uit de Vikingtijd. Bovendien behoort Christiansfeld tot de opmerkelijke bezienswaardigheden van Denemarken. De plaats werd in 1773 gesticht door leden van de Moravische kerk. Vooral bezienswaardig is het centrum van Christiansfeld met zijn vele monumentale gebouwen.

.

Kroonjuwelen in het kasteel Rosenborg

De Deense hoofdstad biedt een schat aan verschillende attracties. Enkele van de mooiste bezienswaardigheden die u tijdens een stedentrip naar Kopenhagen kunt bezoeken, zijn de kastelen Amalienborg, Christiansborg en Rosenborg. De laatste herbergt ook het museum waar de Deense kroonjuwelen worden tentoongesteld.

Paleizen in Denemarken

Een van de meest indrukwekkende zijn de kastelen Gråsten, Frederiksborg Slot en Fredensborg Slot. Gråsten Castle ligt in de stad met dezelfde naam in het zuiden van Jutland. Tijdens een vakantie in Gråsten kunt u lange wandelingen maken in het romantische kasteelpark.

Als u een vakantie in Noord-Seeland kiest, wachten kasteel Frederiksborg en het Deense Nationaal Historisch Museum op u. Het waterburcht wordt omringd door een prachtig park in renaissancestijl. Bovendien ligt Fredensborg Palace, het “Versailles van Denemarken”, in het noorden van het eiland Zeeland. In de lente en de herfst woont de koninklijke familie meestal in het paleis.

Majestueuze vakantie in het kasteel

Word een heer van het kasteel tijdens uw vakantie in Denemarken! Want waarom zou je de prachtige paleizen alleen bezoeken als je er zelf een kunt bouwen? Een van de koninklijke gebouwen met vakantieappartementen is Schloss Schnackenborg in Zuid-Jutland. Het sprookjesachtige barokke kasteel biedt een stijlvolle ambiance en prinselijke ervaringen. Wandel door het statige paleispark en bezoek de oude paardenstal, die is omgetoverd tot een bezoekerscentrum. Klassieke concerten, adembenemende lezingen en nog veel meer evenementen vinden plaats in Schloss Schnackenborg. Met een beetje geluk, kunt u zelfs met de koninklijke familie onder één dak wonen, omdat de zuidvleugel in privébezit is van prins Joachim en prinses Marie.

Vakantie in Aarhus

De stad Aarhus aan de oostkust van centraal Jutland trekt veel bezoekers met zijn vele attracties. Een van de meest opvallende attracties is het openluchtmuseum Den Gamle By. Bovendien is het kasteel van Marselisborg een bezoek waard ten zuiden van Aarhus. Hoewel de zomerresidentie van het Deense koninklijke paar niet van binnenuit kan worden bezocht, staat de grandioze paleistuin met rozentuin voor u open als de koningin niet aanwezig is.

Vakantie op Lolland

Op het Deense eiland Lolland ligt het idyllische stadje Maribo, dat lang een openluchtmuseum is geweest. Het museum opende al in 1927 zijn deuren voor bezoekers, met in de loop van de jaren meer attracties toegevoegd. Ontdek veel verschillende huizen vanaf het einde van de 16e eeuw tot de Eerste Wereldoorlog! Daarnaast worden er gevarieerde activiteiten en spelletjes aangeboden aan gasten van het openluchtmuseum van Maribo.

Stadje Tønder

Zeer dicht bij de Duitse grens ligt het charmante stadje Tønder. Het klooster Lügumkloster in de stad met dezelfde naam werd gebouwd in de 13e eeuw en is een van de meest imposante Noordse religieuze gebouwen. Delen van het klooster zijn vandaag nog steeds bewaard en kunnen worden bezocht.

Ronde kerken op Bornholm

Als je een vakantie op Bornholm plant, verwacht dan buitengewone Noorse ronde kerken op het Deense Oostzee-eiland. De grootste van de vier ronde kerken van Bornholm staat in Østerlars, de andere zijn in Olsker, Nylars en Nyker.

Sprookjesattracties in Denemarken

De Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is wereldwijd bekend en veel van zijn werken zijn zelfs gefilmd. Tijdens een reis naar Denemarken kun je jezelf onderdompelen in de fantastische wereld van zijn sprookjes.

Bezienswaardigheden op Zeeland

Op Zeeland zijn veel interessante bestemmingen om de optie. Als je van turbulente achtbaanritten houdt, dan is BonBon Land de plek voor jou. Of je reist terug naar de tijd van de Vikingen en bezoekt het Viking-kasteel Trelleborg. Andere bezienswaardigheden in Zeeland zijn Faxe Kalkbruch, de kliffen van Stevns en het kasteel van Gavno.

Vakantie in Ströby Ladeplads

In het zuiden van Zeeland ligt het prachtige vakantiegebied Ströby Ladeplads. Vanaf daar is het slechts een korte weg naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een van de sprookjesachtige attracties in de metropool is de beroemde kleine zeemeermin op Nyhavn. Bovendien bevindt het H.C. Andersen Fairy-Tale House zich direct aan het stadhuisplein in Kopenhagen, dat informatie geeft over het leven en werk van de auteur.

Welkom in de Deense middeleeuwen

Wilt u niet alleen naar een ander land reizen, maar ook naar een andere tijd? In Denemarken komt het verleden tot leven! Bezoek tijdens uw vakantie op Falster het middeleeuwse centrum in Sundby in Nykøbing Falster. Aan de andere kant, als u naar het noorden van Jutland wilt reizen, dan kunt u terugreizen naar de middeleeuwen bij Spøttrup Castle, dat aan de Limfjord ligt. De verschillende evenementen die in het jaar worden gevierd met een geïntegreerd museum, omvatten marktdagen, concerten, theatervoorstellingen en nog veel meer.

Bezienswaardigheden in Zuid-Seeland

Niet alleen in het noorden van Seeland en in Kopenhagen zijn unieke attracties thuis. De rest van het Deense eiland biedt spannende ervaringen en geweldige bezienswaardigheden. Tijdens een vakantie in Zuid-Seeland wacht Labyrinthpark Kalvehave op u. Het pretpark herbergt vele doolhoven, waaronder het planetaire labyrint en het klimoplabyrint. Beheers de uitdagingen en geniet van andere avontuurlijke games!

Ervaar de levende cultuurgeschiedenis in Nyvang

In het westen van het eiland Zeeland, niet ver van Holbaek, ligt het coöperatieve dorp Nyvang. De buitengewone aanblik presenteert de culturele geschiedenis van Denemarken op een opwindende manier. In het museumdorp leven mensen nog steeds zoals ze honderd jaar geleden deden, de velden worden geploegd met het team van paarden en de was wordt schoongemaakt met behulp van een wasbord. In de winkels van Nyvang kunt u traditioneel gemaakte specialiteiten kopen.

De bezienswaardigheden van Mon

Het eiland Mön tussen Falster en Seeland heeft geen gebrek aan interessante bezienswaardigheden en attracties. Bezoek de 119 graven uit het Neolithicum of neem een ​​kijkje op de Dronning Alexandrine Bridge uit het jaar 1943. Bewonder de fascinerende fresco’s van de onbekende Elmelunde Master en ervaring boeiende tentoonstellingen in Geocenter. Het Thorsvang Collector’s Museum kan je ook inspireren.

Tips voor de vakantie in Thy

Veel attracties wachten op u in Thy: Op het schiereiland Agger Tange kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Noordzee en de Limfjord. Het kerkje van Lodbjerg zal betoveren u en de 35 meter hoge vuurtoren van Lodbjerg Fyr 19e eeuw als een uitkijkplatform dienen. Als u geïnteresseerd bent in een kijkje in de kustvisserij, dan is de aanlegplaats van Stenbjerg erg interessant.

Speciale hoogtepunten voor uw vakantie in Denemarken

Hier vindt u de speciale functies en hoogtepunten voor de vakantie in Denemarken. Of het nu familievakanties, visvakanties of vakantie met een hond in Denemarken. Hier vindt u de beste stranden in Denemarken voor gezinsvakanties en visvakanties.

Vissen in Denemarken

Frisse lucht, sport en rust: zo ziet een visvakantie in Denemarken eruit. En als u succesvol bent, kunt u het diner mee naar huis nemen. Vissen in de zee of op het meer, voor vissers is Denemarken een paradijs. De diversiteit van vissen varieert van zeeforel tot vlagzalm en zalm. Meeuw en zeebaars zijn ook gedomesticeerd in Denemarken.

Wandelen in Denemarken

Veel goed onderhouden wandelpaden wachten op u in Denemarken. Je wordt door gevarieerde landschappen geleid en ontdekt de Deense fauna en flora. Voorbije prehistorische hunebedden, monumenten en kastelen en indrukwekkende bezienswaardigheden dwaal je door idyllische dorpjes en bruisende steden. En ook bij servicegebieden ontbreekt het niet.

Actieve vakanties in Denemarken

Of het nu op de fiets of te voet is: actieve vakantiegangers zijn in goede handen in Denemarken. Profiteer van de vakantie in Denemarken om te golfen of paardrijden. Windsurfen, kajakken en duiken zijn populaire watersporten voor alle vakantiegangers.

Vikingen in Denemarken vakantie

Beleef Denemarken als het land van de Vikingen in het Viking-kasteel Trelleborg. Authentieke informatie uit de tijd van de Vikingen krijgen de Viking Museum Rosklide met zijn tentoonstellingen van oude Viking schepen en een bezoek aan de begraafplaats van de opgravingen Lindholm.

Fietsen in Denemarken

Fietsroutes met een totale lengte van 10.000 kilometer, bijna zonder stijgingen en fascinerend uitzicht op de Noordzee en de Oostzee maken Denemarken een perfecte bestemming voor fietsers. Naast duinen en dichte bossen, met een goede planning, heb je altijd een beetje rugwind aan je zijde.

Nationale parken in Denemarken

Voor de natuurliefhebber is er niets fascinerends dan een knus vakantiehuis in het midden van de Deense nationale parken. Hier vindt u rust en vertraging. U kunt veel activiteiten in de buitenlucht van het Nationaal Park Mls Bjerge, het Nationaal Park Waddenzee, het Nationaal Park Thy en de nieuwe Nationale Park Skjoldungernes land te starten.

Met de hond naar Denemarken

Als familielid komt uw hond naar Denemarken. In Denemarken vindt u hondvriendelijke vakantiehuizen die uw familielid veel vrijheid en plezier bieden. Zoek van tevoren welke hondenrassen naar Denemarken kunnen komen. Uw hond moet altijd een bord met het vakantieadres bij zich hebben.

Vakantie met het hele gezin

Maak uw vakantie in Denemarken een hoogtepunt voor het hele gezin. Veel kindvriendelijke stranden trekken uw kinderen naar het uitgebreide zwemplezier. Er zijn ook tal van attracties voor kinderen. Kom naar het Aquapark Lalindia of het zomerland in Djurs. Een kindvriendelijk vakantiehuis biedt voldoende ruimte om te ravotten en te spelen.

Beste reistijd voor een vakantie in Denemarken

Of het nu zomer of winter is, Denemarken is altijd een reis waard. In de zomer wordt de reis naar Denemarken een strandvakantie, in de winter kunt u een witte kerst en oud en nieuw vieren in Denemarken. En Denemarken is vooral mooi als de natuur in de lente ontwaakt. Hier kunt u meer te weten komen over reistijden in Denemarken.

Evenementen in Denemarken

Als u op het juiste moment uw vakantie in Denemarken doorbrengt, kunt u ook verschillende evenementen en evenementen meemaken. Bijvoorbeeld het Roskilde-festival met zijn diverse muzikale uitvoeringen, die plaatsvinden van eind juli tot begin augustus. Met Pinksteren kun je genieten van de Odsherred Art Days. Het Hans Christian Andersen-festival in Odense vindt eind augustus elk jaar plaats.