Dit moet je weten over kamperen

Dit moet je weten over kamperen

Wie gaat kamperen voelt zich nauw verbonden met de natuur. Er is geen luxe, het is enkel jij, je tentje en een mooie omgeving dat telt. Dat kan op een groene camping zijn, maar even goed kan je natuurkamperen in het bos, op het platteland of aan zee. Waar je je tentje ook opzet, er zijn een aantal belangrijke dingen die je zeker niet mag vergeten.

Een goede voorbereiding is alles

Voor je al je spullen en materiaal bij elkaar zoekt, is het belangrijk om na te gaan wat er voorzien is op je campingplek. Doe je aan natuurkamperen, dan zal je zelf voor alles moeten zorgen. Daar is uiteraard geen sanitair blok of restaurant te vinden. Op een camping is de kans groot dat er een aantal eetmogelijkheden zijn. Check dat op voorhand eens op de website. Is dat niet het geval, zorg er dan voor dat je een gasvuurtje mee hebt om op te koken. Er zijn wel wat huishoudartikelen die je ook op de camping goed zal kunnen gebruiken, zoals keukenrol, een schuursponsje en een afwasbak.

Zonder tent ben je helemaal niks op een camping. Een grondzeil is ook handig om mee te nemen, zeker als je een paar weken op vakantie gaat. Dit houdt je tent aan de onderkant schoon en droog. Mocht het hard gaan regenen, ben jij er zeker van dat je tent droog blijft. Het is ook geen slecht idee om thuis al even te oefenen met je tent. Slaag jij erin om deze vlot op te zetten en terug af te breken?

Lekker slapen in een tent

Slapen in een tent kan je natuurlijk niet vergelijken met slapen in je eigen bed. Deze vakantie slaap je op een matje en in een slaapzak. Vind je een matje toch wat te hard, dan kan je een luchtmatras meenemen. Deze neemt wel meer plek in en bovendien moet je een pomp meenemen om de matras op te blazen. Wie met kleine kinderen reist, neemt best een dekbedovertrek mee voor het reisbedje. Vergeet ook je hoofdkussen niet mee te brengen, anders zul je heel snel nekpijn krijgen. En denk je eraan om je slaapmasker en oordopjes mee te nemen? In zo’n tent hoor je veel omgevingsgeluiden en word je wakker door de opkomende zon. Wil je toch wat langer slapen, dan zal je blij zijn met dat masker op je ogen.

Geniet van het buitenleven

Wie gaat kamperen, wordt één met de natuur en kan optimaal genieten van de de rust, ruimte en buitenlucht. Bij mooi weer is buiten kamperen fantastisch, maar bij regen of koudere temperaturen wordt het al snel minder aangenaam. Neem daarom voldoende kleren mee voor alle weertypes. Zo ben je op alles voorbereid.