Dit zijn de beste landen om remote te werken

Dit zijn de beste landen om remote te werken

Remote werken is het tegenwoordig helemaal. Je staat niet meer in de dagelijkse file, zowel heen als terug. In plaats daarvan neem je de tijd om wakker te worden, start je je werkdag in je pyjama en kun je tussendoor even boodschappen doen of de was ophangen. En het leuke van remote werken is dat het in bepaalde branches niet belangrijk is van waaruit je werkt. Dit kan ergens in Nederland zijn, maar ook op een mooi adresje in het buitenland. Ver weg van de Nederlandse stress en het gevoel alsof je altijd vakantie hebt. In dit artikel staan de beste landen om remote te werken. De lijst zal je verrassen.

Portugal

Portugal heeft het allemaal. Om te beginnen het weer. Nederlanders hebben één overeenkomst, en dat is dat ze altijd klagen over het weer. In Portugal is dat niet nodig. De winters zijn er lekker zacht, de zomers zijn er goed en als je aan de kust zit niet te heet. Daarnaast zijn er uitstekende voorzieningen, veel uitgaansgelegenheden en is er nauwelijks misdaad. Verder is het niet onbelangrijk om te melden dat het wonen er goedkoop is. Dus pak je koffer maar, koop de beste laptop en ga genieten van het Portugese leven.

Spanje

Wat voor Portugal geldt, geldt ook voor Spanje. Het weer is er goed, het wonen is er prima en goedkoop en de mensen zijn leuk. Daarnaast zijn de voorzieningen uitstekend. Natuurlijk is dat niet zo als je in een verlaten hut in het bergachtige binnenland verblijft, maar in de toeristische plaatsen en grote steden is alles goed geregeld. Ideaal als je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste koop voor een laptop of als je medische zorg nodig hebt.

Spanje

Duitsland

Je zou het niet zeggen, omdat Duitsers tussen Pasen en de herfstvakantie massaal naar Nederland komen, maar in Duitsland is het goed wonen en werken. Duitsers houden van orde en structuur, daarom is alles goed geregeld. De voorzieningen zijn prima op orde, de mensen zijn vriendelijk en het land is mooi. Een bijkomend voordeel van Duitsland is dat het vlakbij is.

Roemenië

Misschien wel het meest verrassende land in deze lijst is Roemenië. Bij Roemenië denk je waarschijnlijk aan grauwheid, armoede en een slechte infrastructuur. Dat is zeker een onderdeel van het land, maar Roemenië heeft ook veel moois te bieden. Die schoonheid zit hem deels in de natuur en in de vriendelijkheid van de bevolking. Daarnaast is het een feit dat de huurprijzen in Roemenië erg laag zijn, net als de kosten voor het levensonderhoud.

Japan

Wil je buiten Europa aan de slag, dan is Japan het overwegen waard. Japanners zijn ontzettend vriendelijk, het eten is er goed en je hoeft niet bang te zijn dat je in een onontwikkeld gebied terecht komt. Japan is natuurlijk een eind weg, maar het is een mooie kans om iets van de wereld te ontdekken.