Landkaart van Duitsland

Duitsland  heeft 16 federale staten, die samen goed zijn voor de 357.376 km² grond met zijn 82 miljoen inwoners, onderscheiden zich van elkaar. De stadstaten Bremen, Hamburg en Berlijn behoren tot de kleinste deelstaten. Beieren met 70.550 km² en Nedersaksen met 47.616 km² zijn qua oppervlakte de twee grootste lidstaten.

Duitsland is een van de sterkst en gelijkmatig bevolkte landen ter wereld. In totaal heeft het 79 steden, met een bevolking van meer dan 100.000 worden beschouwd als grote steden. 15 van hen overschrijden het teken van 490.000. Deze bevolkingsverdeling draagt ​​bij aan de uitgebreide transportinfrastructuur in Duitsland. De kaart van Duitsland laat zien dat een groot aantal snelwegen door het land kronkelen en zo een groot deel van het landoppervlak bestrijken. Daarnaast zijn er internationale luchthavens in het noorden, westen, zuiden, het staatscentrum en het oosten.

De kaart van Duitsland laat zien dat de Bondsrepubliek negen buurstaten heeft. Geen enkel land heeft meer Europese buren. In het noorden heeft Duitsland een grens met Denemarken, in het noordoosten met Polen. In het oosten komt de Tsjechische Republiek samen met de Bondsrepubliek Duitsland en Zuidoost-Oostenrijk. Zwitserland ligt in het zuiden van Duitsland en het zuidwesten van Frankrijk. Verder naar het westen liggen Luxemburg, België en Nederland. In totaal bedraagt ​​de limietlengte 3,757 km.

 

[Google_Maps_WD id=63 map=21]

Google maps van Duitsland

Kaart van Berlijn