Een roadtrip door Oost-Europa

Rondreis door Oost Europa

Een onverplichte vakantie waarin je van het ene leuke plekje naar het andere reist en zoveel mogelijk van een bepaald gebied ziet, dat is de reden dat veel vakantievierders kiezen voor een roadtrip. Daarnaast kun je met een rondreis per auto je vakantie zo prijzig maken als je zelf wilt. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de brandstof- en overnachtingskosten. Een geweldige, vrije vakantie om nooit te vergeten, voor het prijskaartje dat je er zelf aanhangt. En als we je dan toch een tip mogen geven voor een geweldige rondreis, kijk dan eens iets verder dan je neus lang is en laat je verassen door Oost-Europa!

Wellicht denk je bij een roadtrip in eerste instantie eerder iets dichterbij huis: Spanje, Frankrijk of Italië, maar de bijzondere onderstaande plekjes zijn slechts een greep uit de eindeloze lijst van bezienswaardigheden die je echt eens gezien moet hebben!

Kroatië

Kroatie

Kroatië heeft veel populaire plekjes en biedt eigenlijk voor iedere vakantieganger wel wat wils. Je kunt er genieten van de gezellige, pittoreske dorpjes en dansen tot diep in de nacht in haar bekende uitgaansgebieden, maar zijn ook de natuurgebieden van het bijzondere land ontzettend geliefd. Met haar 1185 eilanden zijn veel bijzondere plekjes vooral zee en strand gerelateerd. Zo zijn bijvoorbeeld de Plitvice meren een bekende trekpleister. Dit natuurgebied wordt gevormd door 16 kristalheldere meren, 90 prachtige watervallen en een prachtig looppad door het bos heen. Het rustgevende gekletter van het water in combinatie met de weerkaatsing van het warme zonlicht in het prachtig heldere water, maakt dat je je direct uitgerust en op je plek voelt. Alle ingrediënten voor een top vakantie.

Slowakije

Slowakije

Wanneer je afreist naar het mooie Slowakije, mag je ook het indrukwekkende Tatragebergte niet missen. De hoogste top van deze imposante bergenmassa is 2500 meter. De reis door het heuvelige landschap is al een bezienswaardigheid op zich, maar om echt van al het moois te genieten kun je het beste het gebied al wandelend verkennen. Naast het indrukwekkende uitzicht over het gehele gebergte, worden je ogen verwend met het prachtig kleurrijke flora tegen grote woeste rotsen omringt door kristalheldere meren en eindeloze groene vlaktes. Met al dit moois om je heen is een ding zeker: dat wordt puur genieten!

Montenegro

Wanneer je verder zuidwaarts Oost-Europa in rijdt, kom je uit in Montenegro. Wellicht dat het land je niet veel zegt, maar hier schuilt een van de mooiste plekjes wereldwijd. Een goede reden voor een eerste bezoekje dus! De baai van Kotor is een vlindervormige baai die opgenomen is op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De baai bestaat door haar unieke vorm uit vier verschillende baaien, met elk een pittoresk plaatsje in het middelpunt. Hoewel deze plaatsjes; Trivat, Risan, Perast en Herceg Novi met name in de zomerperiode erg druk kunnen zijn met toeristen, kun je de drukte ook gemakkelijk ontvluchten door een klimtocht de heuvels in te maken en aan het eind van de klim te genieten van het uitzicht over dit bijzondere gebied. Echt het bezoeken waar dus!

Kan je nu al niet wachten voor je trip door deze prachtige landen? Top! Toch nog een laatste tip van ons voordat je overenthousiast de auto inspringt: zorg op voorhand dat je de auto technisch hebt laten checken en je zowel je autoverzekering als een aanvullende wegenwachtservice bijvoorbeeld hebt aangepast op je reis. Dan strand je vakantie in ieder geval niet langs de weg!