Een roadtrip in eigen land; denk aan de volgende verzekeringen

Een roadtrip in eigen land; denk aan de volgende verzekeringen

Nu de Coronacrisis maar niet lijkt te gedijen, vinden veel mensen het nog steeds prettiger om lekker in eigen land te blijven. En sowieso; met een vakantie in Nederland is helemaal niets mis! Er zijn talloze mooie plekjes te vinden, die zelfs bijna aan het buitenland doen denken.

Overweeg jij ook een vakantie in eigen land? Ga dan met de auto en maak er een roadtrip van. Op deze manier kun je veel meer bestemmingen bezoeken en maak je er een echte ‘backpackervaring’ van.

Bereid je goed voor op je reisje op eigen bodem. En begin alvast met het regelen van een aantal belangrijke verzekeringen, zoals een goede autoverzekering. Ook de volgende verzekeringen zijn wellicht belangrijk voor jou:

Caravanverzekering

In tegenstelling tot een autoverzekering is een caravanverzekering niet verplicht. Maar een gespecialiseerde verzekering kan je goede, financiële bescherming bieden als er iets met je caravan gebeurt.

Ga jij op pad met je caravan? Dan weet je maar nooit wat ermee gebeurd onderweg, snachts of als je weg bent met de auto. En schade aan- of diefstal van je caravan is niet bepaald een pretje, helemaal niet wanneer je zelf opdraait voor de kosten…

Inboedelverzekering

Als je op vakantie gaat, laat je je huis (logischerwijze) achter. Mét alle spullen die erin staan. Je zult niet de eerste zijn die het overkomt dat er diefstal gepleegd wordt terwijl je op reis bent. Maar niet alleen dat. Het kan bijvoorbeeld ook voorkomen dat je ramen kapot waaien tijdens een storm, er een lekkage plaatsvindt, of wat anders gebeurd terwijl je weg bent.

Zorg daarom altijd voor een goede inboedelverzekering; ook wanneer je op vakantie gaat!

Lees ook: Op campingvakantie in eigen land.

Autoverzekering

Het afsluiten van een goede autoverzekering is misschien wel het meest belangrijke dat je moet doen voordat je op roadtrip gaat in eigen land. Waarschijnlijk heb je er al een, maar kijk hier dan nog eens kritisch naar. Bereken je autoverzekering snel en vergelijk meerdere autoverzekeringen in Nederland. Zo weet je niet alleen zeker dat je de beste aan de haak slaat, maar ook nog eens de goedkoopste.

Reisverzekering

Ook tijdens een vakantie in Nederland heb je een goed dekkende reisverzekering nodig. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En je wilt koste wat kost voorkomen dat je bergen geld kwijt bent als er wat gebeurd. Bovendien ben je nergens meer zeker van tegenwoordig (lees; Coronacrisis)…

Kies uit een doorlopende reisverzekering, een reisverzekering met annuleringsopties, of een korte termijn reisverzekering.

Dierenverzekering

Niet alleen jij, je auto, caravan, huis en spullen moeten goed verzekerd zijn. Als je huisdieren meegaan op vakantie, is het verstandig om ook voor hen een verzekering af te sluiten. Met een dierenverzekering ben je namelijk verzekerd voor ongelukken met je hond en/of kat. Denk hierbij aan de kosten voor medicijnen, de dierenambulance etc.

Met al deze verzekeringen op zak, ga jij met een gerust hart op pad. Bekijk snel wat de beste opties zijn en laat je roadtrip in eigen land stressloos beginnen!