Eenvoudig Parkeren in Zwolle

Eenvoudig Parkeren in Zwolle

Misschien heb je er nooit echt bij stilgestaan: Zwolle is misschien niet de eerste stad waar je op citytrip zou gaan. Toch is de stad met zijn middeleeuwse binnenstad, prachtige oude stadsmuren en nauwe straatjes echt de moeite waard om heen te gaan. Dankzij de bereikbare ligging van de stad langs de A28 kan je er makkelijk komen met de auto. Ben jij op zoek naar hoe je snel, goedkoop en eenvoudig kan parkeren in Zwolle?

Zwolle is een prachtige oude Hanzestad aan de Overijsselse Vecht, niet ver van het IJsselmeer. In de late middeleeuwen ontplooide Zwolle zich als echte Hanzestad. De economische groei vond vooral plaats in steden langs de IJssel en haar zijrivieren. Hier werd gehandeld in producten als hout, graan, bier en vis. Niet voor niets speelde Zwolle ook een rol in de Tachtigjarige Oorlog met Spanje. Het oude Hanze-verleden is nog steeds terug te vinden in het moderne Zwolle.  

Parkeren Zwolle

Ben jij benieuwd naar een wandeling langs de oude vestingwerken van Zwolle? Bezoek eens de Potgietersingel, een prachtig stadspark aan de zuidkant van de Zwolse binnenstad. Op warme dagen kun je op het vers gemaaide gras picknicken. Loop tot aan de beroemde Sassenpoort, de prachtige toren die inmiddels behoort tot de top 100 aan Rijksmonumenten. Wist je dat de stadsmuur van Zwolle vroeger bestond uit wel 23 vergelijkbare torens?   

Op drukke dagen duurt het soms lang voordat je eindelijk een plekje hebt gevonden om je auto te parkeren. Wil je dat dit eenvoudiger kan? Dat kan met een reservering online, zodat je verzekerd bent van een vrije plek voor jouw auto. In een van de Q-Park parkeergarages kun je, in tegenstelling tot de rest van de binnenstad, onbeperkt parkeren zonder tijdslimiet. Geniet van je citytrip zonder steeds op je horloge te hoeven kijken.  

Reserveren Q-Park

Voorkom lange wachttijden bij de betaalautomaat of met het zoeken naar een vrije plek door van tevoren via internet te reserveren. Zo maak je gebruik van de laatste kortingen en aanbiedingen en bespaar je zowel tijd als geld. Ga voorbereid op weg naar Zwolle met Q-Park en wees gegarandeerd van een parkeerplek in een van de vele parkeergarages van Q-Park. 

Hou je van Nederlandse geschiedenis? Neem een kijkje naar de Rooms-Katholieke Grote Kerk van Sint Michaël gebouwd in de 15e eeuw. Of stap eens bij het Dominicanenkerk of -klooster binnen: met een prachtige binnentuin en oude glas in lood ramen duik je ook in de geschiedenis van Zwolle. Het neogotische kerkcomplex werd in 1901 ingewijd. Ook al is er veel verkeer op de drukke wegen buiten het klooster heerst er een bijna goddelijke rust in de kloostertuin. 

Parkeren in Zwolle

Parkeren in Zwolle kan eenvoudig en snel met Q-Park. Reserveer voordat je op stedentrip gaat en voorkom dat je lang moet wachten. Overal in Zwolle zijn op loopafstand parkeergarages van Q-Park. Bij Q-Park Maagjesbolwerk parkeer je niet ver van het kunstmuseum De Fundatie. En bij Q-Park Centrum stap je meteen het historische centrum van Zwolle binnen. Waar jij ook naartoe wilt? Er is altijd wel een plekje vrij.