Home Bestemmingen Vakantie in Egypte

Vakantie in Egypte

89
0
DELEN
Egypte

Egypte, het land van de farao’s, zal u betoveren met zijn duizenden jaren oude cultuur en geschiedenis! Tijdens uw vakantie in Egypte kunt u de meer dan 5000 jaar oude geschiedenis van het Noord-Afrikaanse land van dichtbij meemaken. Wereldberoemd zijn de overblijfselen van het voormalige koninkrijk van de farao’s zoals de piramides van Gizeh met de sfinx. De piramides van Gizeh bevinden zich in de buurt van de Egyptische hoofdstad Caïro. Ze worden beschouwd als de laatst overgebleven wonderen van de wereld. De Piramide van Cheops, op 146 meter hoogte, is de grootste piramide ter wereld. In de Vallei der Koningen zijn meer dan 60 prachtige farao’s graven. De tempel van Abu Simbel aan de oevers van het meer van Nasser in het zuiden van Egypte werd gebouwd in de 13e eeuw voor Christus op aandringen van Ramses II. De ingang van de op de UNESCO-lijst geplaatste rotstempel is versierd met twee machtige 21 meter hoge standbeelden van Ramses II, die met groot vakmanschap uit de berg zijn gehouwen.

Tijdens je vakantie in Egypte kun je heerlijk combineren met een luxe cruise op de Nijl, recreatie en cultuur. Nadat u de adembenemende bezienswaardigheden hebt bewonderd, kunt u tijdens de daaropvolgende strandvakantie genieten van pure ontspanning. Het noorden van de Middellandse Zee en ten zuiden van de Rode Zee begrensd Egypte, biedt met zijn warme klimaat voor het hele jaar perfecte omstandigheden. De prachtige badplaatsen zoals Sharm El Sheikh, Hurghada of Sagafa bieden een magische achtergrond voor uw vakantie in Egypte aan de prachtige Rode Zee. De ongerepte natuur is te vinden in het zwemparadijs Marsa Alam in het zuiden van Egypte. Een bijzonder hoogtepunt zijn de prachtige koraalriffen rond het stadje, die gepassioneerde duikers zullen betoveren.

Vakantie bestemmingen in Egypte

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh ligt op het zuidelijke puntje van het Egyptische schiereiland Sinaï, direct aan de Rode Zee in Egypte. De populaire badplaats is wereldberoemd om zijn uitstekende waterkwaliteit en prachtige koraalriffen. Maar de plaats biedt veel meer dan alleen perfecte stranden en het hele jaar door zomerse temperaturen: een vakantie in Sharm El Sheikh is een reis naar een regio vol culturele hoogtepunten. Het bergachtige Sinaï-schiereiland herbergt talloze bezienswaardigheden in de meer dan zesduizend jaar oude geschiedenis van het machtige koninkrijk van de farao’s. Al in het 4e millennium voor Christus werd koper gedolven voor de heersers in de regio. Aan de voet van de berg Mozes in het Ras Mohammed National Park ligt het Moses Monastery, een van de oudste christelijke kerken. Volgens de Bijbel heeft Mozes hier de Tien Geboden van de Christelijke Leer ontvangen. In de regio Sinai vindt u ook majestueuze canyons en bloeiende oases in het midden van de woestijn. De hotels in de “baai van de sjeik” bieden perfecte vakanties voor elke smaak. Een breed scala aan comfortabele en betaalbare hotels tot luxueuze privéresidenties die aan alle eisen voldoen, wacht op u. In het bruisende centrum van het voormalige vissersdorp, ook wel de stad van de vrede genoemd, vindt u tal van uitgaansgelegenheden. Lees meer over vakantie Sharm El Sheikh

Egypte vakantie map

Marsa Alam

Een ontspannen vakantie vindt plaats in de stad Marsa Alam, in het zuiden van Egypte, direct aan de Rode Zee. Op een vakantie in Marsa Alam, bent u in een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Hier kunt u zich vergapen aan natuurlijke riffen met een grote en kleurrijke soortenrijkdom. Een uitstekende plek om te duiken en snorkelen is het rif Shaab Marsa Alam, waar u Napoleon-wrakken, murenen en schildpadden kunt vinden. Twee uur varen vanaf Marsa Alam is Shaab Samadai, ook wel bekend als het Dolphin House. Het bijzondere aan dit hoefijzervormige rif zijn de spinner-dolfijnen die in de lagune leven. Voor ervaren duikers is Elphinstone Reef, met zijn sterke stroming, bijzonder populair, 20 kilometer uit de kust van Marsa Alam. Het bestaat uit een steile muur die zich meer dan 100 meter diep in de diepte uitstrekt en is heel dicht bedekt met prachtig koraal. Er zijn zelfs grote spelhaaien zoals hammerhoofd en Witte-tip haaien. Duiken in de onderwatergrotten van Shaab Claude zal een adembenemende ervaring voor je zijn tijdens je vakantie in Marsa Alam. Daarnaast nodigt de Rode Zee uit tot wind- of kitesurfen. In Marsa Alam kunt u ontspannen bij de grote toeristische drukte en genieten van de rustige sfeer van het gebied. Om te zonnebaden en zwemmen, is de baai Abu Dabbab ten zeerste aan te bevelen. Het perfecte strand maakt indruk met kristalhelder, azuurblauw water en wit, fijn zand. Voor een familievakantie in Marsa Alam met kinderen zijn de ondiepe glooiende stranden bijzonder geschikt.

Dahab

Dahab ligt in het zuidoosten van het Egyptische schiereiland Sinaï. In de zomermaanden trekt de Rode Zee aan met warme temperaturen tot 29 ° C. Op het fijne zandstrand kunt u heerlijk uitrusten tijdens uw vakantie in Dahab. Maar niet alleen voor zonaanbidders, het kustplaatsje is de perfecte vakantiebestemming: voor duikers staat het gebied rond Dahab bekend om zijn fantastische koraalriffen en kleurrijke vissen. Een bijzonder mooie gelegenheid om te duiken en snorkelen, de twee grote koraalriffen van de “Gouden Blokken”, heel dicht bij Dahab. Het duikgebied dankt zijn naam aan de ontelbare, goudglanzende anthias, die hier zijn gevestigd en een indrukwekkend onderwaterpanorama bieden. De constante winden aan de Rode Zeekust bieden ideale omstandigheden voor watersporten tijdens een vakantie in Dahab. Windsurfen is slechts een van de sportieve activiteiten van Dahab. Leer meer over vakantie Dahab

Hurghada

In Hurghada is een bezoek aan de jachthaven de moeite waard. Maak het jezelf gemakkelijk in een van de vele kleine bars of restaurants, drink een vers mangosap en geniet van het uitzicht over de haven. Vooral in de avond, wanneer alles verlicht is en de live muzikanten beginnen te spelen, zou je hier moeten komen. Lees meer over vakantie Hurghada

El Gouna

El Gouna is de moeder van de Egyptische vakantieresorts werd kunstmatig gecreëerd vanaf 1990, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Hurghada als een retortstad. Het is populair bij watersportliefhebbers en noemt zichzelf het Venetië van Egypte. Lees meer over vakantie El Gouna

Vakantie in Egypte

Meer dan 5000 jaar geleden verscheen een van de eerste geavanceerde beschavingen ter wereld aan de oevers van de Nijl in het hedendaagse Egypte. Zelfs vandaag zijn de indrukwekkende monumenten van het faraonische rijk de belangrijkste reden voor veel mensen om naar Egypte te reizen. Maar de eindeloze zandstranden aan de Rode Zee, de prachtige koraalriffen en de magie van de woestijn trekken elk jaar honderdduizenden gasten.

Met een oppervlakte van meer dan een miljoen vierkante kilometer leven momenteel ongeveer 96 miljoen mensen en wordt Egypte het meest bevolkte land in Afrika. De meeste inwoners wonen in de stedelijke centra van Caïro en Alexandra en langs de Nijl. De officiële taal is Arabisch en meer dan 90 procent van de bevolking is moslim. De nationale munteenheid is het Egyptische pond, dat u gemakkelijk kunt opnemen bij geldautomaten of kunt ruilen in wisselkantoren.

Zonaanbidders, watersporters en duikers zullen aangetrokken worden tot de kust van de Rode Zee, waar de afgelopen decennia een uitgebreide toeristische infrastructuur is ontstaan. Egypte grenst aan Libië in het westen, Sudan in het zuiden en Israël in het oosten langs het Sinaï-schiereiland. Vanwege de gespannen politieke situatie waarschuwt het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen reizen naar het Sinaï-schiereiland, vooral in het Israëlisch-Egyptische grensgebied. Lees de huidige beveiligingsinformatie over Egypte voordat je aan je reis begint. De toeristische strandgebieden aan de Rode Zee worden als veilig beschouwd.

Duikvakantie Egypte

Egypte is een van de meest populaire bestemmingen voor duikvakanties. Warm en extreem helder water zorgt voor duikplezier met een wijds uitzicht. Er zijn vrijwel geen stromingen aan de hele Egyptische kust van de Rode Zee, dus duiken is een unieke ervaring voor beginners, en als je vaardigheden niet voldoende zijn, kun je snel een duikcentrum vinden voor beginners en gevorderden.

De duikstekken langs de kust zijn gevarieerd. Of het nu gaat om steile wandduiken op Ras Mohammed of een bezoek aan een van de vele wrakken van Abu Nuhas bij El Gouna. De offshore riffen worden dagelijks benaderd door boten die de duikers naar hun onderwaterreis brengen en El Quseir en Marsa Alam zijn de beste plekken op slechts enkele meters van het hotel en je kunt er direct in duiken.

Nijlcruise in egypte

De Nijl strekt zich uit over een lengte van meer dan 6800 km door de overigens droge woestijn van Noord-Afrika en biedt groene velden en palmbossen aan zijn oevers. Tijdens een cruise over de rivier kunt u veel van de attracties van het land zien, sommigen aan boord, en anderen op een van de spannende excursies aan wal.

Na de culturele hoogtepunten van een cruise kunt u ontspannen op een strandvakantie in Egypte. De drukke dagen hebben blijvende indrukken achtergelaten en nu is het tijd om gewoon te ontspannen, bij het zwembad van een goed hotel in de zon te liggen of te zwemmen in de zee en te genieten van cocktails

In de voetsporen van farao in Egypte

De meest handige manier om dit te doen is een cruise op de Nijl van Luxor naar Aswan. Luxor, de voormalige Thebe oudheid, heeft een aantal van de meest beroemde historische plaatsen in de wereld als de tempels van Karnak en Luxor, de tempel van Hatshepsut en de Vallei van de Koningen op de andere oever van de Nijl. In een museum wordt u uitgelegd hoe de oude Egyptenaren hun doden gemummificeerd. Andere hoogtepunten van de Nijl cruises zijn de tempel van Isis op een eiland in Aswan Dam en de Tempel van Horus in Edfu. Aswan kunt u vervolgens verplaatsen weer 230 km naar de rots tempels van Abu Simbel, in de buurt van de grens met Soedan.

De piramides van Egypte

Enkele dagen moet je naar de hoofdstad Caïro. Hier verwachten u de beroemde Egyptische piramides van Gizeh en de Sphinx en de oude hoofdstad van Memphis van de farao ten zuiden van het centrum. In Cairo zelf het Egyptisch Museum is een must, waar de vondsten kan worden gezien van het graf van Toetanchamon. De middeleeuwse Cairo komt tot leven in het Al-Azhar-moskee en de Citadel, gebouwd door de 12e eeuw de grote algemene Saladin, en was in de Khan el-Khalili Bazaar, al de 15e eeuw het belangrijkste handelscentrum van Egypte.