Vakantie El Gouna

El gouna

El Gouna, een vakantieoord op kleine eilanden, omgeven door turquoise lagunes en het kristalheldere water van de Rode Zee.

El Gouna beschikt over een enorme hoeveelheid faciliteiten, waardoor het eigenlijk onafhankelijk is van de stad Hurghada. Naast een eigen vliegveld en ziekenhuis vind je in dit resort een jachthaven, een watersportcentrum en winkelcentra. Het resort is bijna in zijn geheel omringd door zee en de azuurblauwe lagunes verbinden de hotels met elkaar. Met boottransfers kan je van de ene plaats naar de andere laten vervoeren.

Dit luxe resort dankt haar populariteit aan 1 woord: kwaliteit!
Een spannende historische duikplek is de 126 meter lange Thistlegorm. Dit schip is in 1941 tot zinken gebracht door het Duitse leger. De scheepslading is nooit geborgen. Alle munitie, motoronderdelen en jeeps vormen voor de vissen een perfecte schuilplaats en dat maakt het voor de nieuwsgierige duiker alleen maar interessanter om het wrak te verkennen.
Zeytuna Beach is het belangrijkste strand van El Gouna, gelegen aan een mooie lagune. Het is goed en gratis te bereiken met een shuttleboot.

Er is genoeg buiten de deur te doen in El Gouna. Naast restaurants en doorsnee kroegen zijn er kleine bier- en jazzcafé’s waar je iets kunt drinken. Voor het beweeglijker uitgaanspubliek zijn er openluchtdiscotheken. En aangezien het hier vrijwel altijd mooi weer is en de nachten niet bepaald koel, kun je zelfs onder een heldere sterrenhemel naar films kijken in de openluchtbioscoop. Het is dan helemaal prachtig als je net een nieuwe vakantieliefde hebt opgeduikeld, toch?

Duiken is waar El Gouna over de hele wereld om bekend staat. De Rode Zee heeft talloze duiklokaties die allemaal om een andere reden het bezoeken waard zijn. Bijvoorbeeld: Shaabel is een rif van ongeveer 18 meter waar heel kleurrijke waterbewoners te zien zijn. Ben je uitgekeken op de kleintjes, kijk dan maar even rond of je een dolfijn ziet, want die zwemmen ook rond. Een andere tip is Blind Reef, waar een 25 meter steile koraalwand wacht om door jou bekeken te worden. Je kunt dit steile rif ten noorden van Shedwan vinden. Buiten de visscholen, kom je er zo nu en dan eens een haaitje tegen.